Μάχη ως το τέλος...

Μάχη ως το τέλος...

Η σύγκριση με τις τρείς προηγούμενες  χρονιές καταδεικνύει το προφανές: Η φετινή διοργάνωση των playoff είναι η πλέον συναρπαστική.

Απομένουν δύο αγωνιστικές ως το φινάλε του μίνι πρωταθλήματος και πλέον τρείς υποψήφιοι παλεύουν για την πρώτη θέση που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Τα αποτελέσματα της έταρτης αγωνιστικής φέρνουν οριακά στην κορυφή τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ να ακολουθεί, τον Παναθηναϊκό που επανέκαμψε να ελπίζει. Στην τετράδα των αναμετρήσεων που έπονται κανένα ματς δεν είναι αδιάφορο από βαθμολογικής άποψης. Ακόμη και ο τελευταίος Ολυμπιακός Βόλου, θέλει να κόψει βαθμούς από την ΑΕΚ, διότι οι «ερυθρόλευκοι» της Μαγνησίας θα βγουν στο Γιουρόπα Λιγκ μόνο εάν η Ενωση δεν τερματίσει πρώτη.

Η αναδρομή στις τρείς προηγούμενες σεζόν αποδεικνύει ότι η φετινή διαδικασία είναι η πλέον συναρπαστική. Επιστροφή στο παρελθόν, να θυμηθούμε τι είχε συμβεί στην αντίστοιχη περίοδο που διανύουμε, δηλαδή την τέταρτη αγωνιστική.

Σεζόν 2007-08

Η σημαντική διαφορά εκείνης της παρθενικής διαδικασίας σε σχέση με τις επόμενες ήταν η μεγάλη διαφορά βαθμών που ξεκινούσαν οι τέσσερις αντίπαλοι. Τότε λοιπόν η ΑΕΚ άρχισε με 8 πόντους, ο Παναθηναϊκός με 7, Αρης και Πανιώνιος είχαν από δύο. Οι «πράσινοι» έδειξαν με το «καλημέρα» ότι θα ήταν το μεγάλο φαβορί και το απέδειξαν καθώς ολοκλήρωσαν τα έξι ματς, αήττητοι, με τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Όταν ολοκληρώθηκε η τέταρτη αγωνιστική είχαν φτάσει στους 17 βαθμούς, έχοντας τρείς περισσότερους από την ΑΕΚ. Αρης και Πανιώνιος είχαν μείνει πολύ πίσω με έξι και πέντε πόντους αντίστοιχα. Στο τέλος ο Παναθηναϊκός τερμάτισε εύκολα πρώτος με 21 και προκρίθηκε στον δεύτερο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ με 16, ο Αρης με 7 μπήκαν στην κληρωτίδα για τον δεύτερο προκριματικό του ΟΥΕΦΑ, ο Πανιώνιος με 5 πήγε στο Ιντερτότο.

Σεζόν 2008-09

Από εκείνη τη χρονιά και έπειτα η διαδικασία των πλέι οφ αρχίζει με τις ομάδες να είναι πολύ κοντά στο ξεκίνημα καθώς η μέγιστη διαφορά βαθμών δεν ξεπερνά τους τρείς. Στο τέλος λοιπόν της κανονικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ άρχιζε με τρείς, δύο είχε ο Παναθηναϊκός, έναν η ΑΕΚ. Χωρίς πόντο ο Αρης. Στην πρεμιέρα ο Παναθηναϊκός νικά τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με γκολ του Καραγκούνη στο 88’ κι ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 από το 45’ όταν αποβλήθηκε ο Π. Γκαρσία. Η ΑΕΚ νίκησε δύσκολα, 3-2 τη Λάρισα. Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στη 2η ημέρα με τον ΠΑΟΚ να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι επικρατώντας στο Αλκαζάρ 2-1.  Στα ματς των δύο επόμενων αγωνιστικών, οι δύο σύλλογοι της Αθήνας, πήραν το απόλυτο των πόντων νικώντας από δύο φορές, ο Παναθηναϊκός τη Λάρισα (3-1 και 1-0) και η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ (1-0 και 3-1). Συνεπώς η κατάταξη στην 4η αγωνιστική έφερνε δύο «μονομάχους» για την πρωτιά. Παναθηναϊκός 12, ΑΕΚ 11, ΠΑΟΚ 6, Λάρισα 0. Στη συνέχεια, η ΑΕΚ «γκέλαρε» στη Λάρισα (0-0), οι «πράσινοι» έκαναν πάρτι με  τον ΠΑΟΚ 4-1 και στο φινάλε με πειστική νίκη επί της «Ενωσης» -το 2-0 έγινε σε πέντε λεπτά με γκολ των Καραγκούνη, Ρουκάβινα- πήρε δίκαια την πρώτη θέση. Η τελική κατάταξη ήταν: Παναθηναϊκός 18, ΑΕΚ 12, ΠΑΟΚ 9, Λάρισα 1.

Σεζόν 2009-10

Πέρσι, καταγράφηκε η πιο εύκολη επικράτηση ομάδας, στο ίδιο χρονικό σημείο με το σήμερα, δηλαδή την τέταρτη αγωνιστική. Το μεγάλο φαβορί ήταν ο Ολυμπιακός που άρχισε στη διοργάνωση με τέσσερις πόντους, ένα περισσότερο από τον ΠΑΟΚ, τρείς από την ΑΕΚ, ενώ ο Αρης δεν είχε βαθμό. Στην πρεμιέρα, οι  «Δικέφαλοι» έμειναν χωρίς γκολ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Αρης επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού. Δεύτερη αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» επιστρέφουν με νίκη 2-1 επί της ΑΕΚ,  ο ΠΑΟΚ νικά στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης τον Αρη 2-0 και πιάνει στην κορυφή τους Πειραιώτες. Τα δύο μεταξύ τους ματς, τα οποία έπονταν ήταν καθοριστικά. Ο ΠΑΟΚ νίκησε και στα δύο με το ίδιο σκορ: 1-0. Στο τέλος των αγώνων της 4ης αγωνιστικής ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης μετρούσε 13 βαθμούς, ο Ολυμπιακός επτά, η ΑΕΚ έξι και ο Αρης τέσσερις. Η τελική βαθμολογία έφερε τον ΠΑΟΚ πρώτο και αήττητο με 16 πόντους, στο +7 από την δεύτερη ΑΕΚ, διαφορά που αποτελεί ρεκόρ στα τέσσερα χρόνια του θεσμού. Τρίτος τελικά ήταν ο Αρης, τελευταίος και καταϊδρωμένος ο Ολυμπιακός.

Σεζόν 2010-11

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ εναλλάσσονται ως τώρα στην κορυφή του γκρουπ και όπως όλα δείχνουν το σαπσένς θα διατηρηθεί έως το τέλος. Είναι η πρώτη φορά που οι τρείς από τις τέσσερις ομάδες, παλεύουν σχεδόν επί  ίσοις όροις για την προνομιούχο πρώτη θέση. Ο παναθηναϊκός άρχισε με μπόνους  τριών πόντων, έναν είχε η ΑΕΚ κανέναν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός Βόλου. Εως τώρα στις τρείς αγωνιστικές, 1η, 3η, 4η, έχουν καταγραφεί μόνο νίκες των γηπεδούχων, στη δεύτερη δεν έχασαν οι φιλοξενούμενοι. Στα τέσσερα ματς που απομένουν ο πρωτοπόρος ως τώρα ΠΑΟΚ δίνει το «ματς-κλειδί» την Κυριακή στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ θα χρειαστεί πολύ κόπο για να πάρει το τρίποντο στο Βόλο ενώ ο (τρίτος ως τώρα) Παναθηναϊκός δεν φεύγει από την έδρα του. Κοντολογίς, έτσι όπως πάει το πράγμα, το πιθανότερο σενάριο… λέει, πως όλα θα κριθούν στο φινάλε.



Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved