Η ΑΕΚ «τέλειωσε» τον Γκάλο και «βαφτίζει» ακραίο μπακ τον Κλωναρίδη

Η ΑΕΚ «τέλειωσε» τον Γκάλο και «βαφτίζει» ακραίο μπακ τον Κλωναρίδη

Η επόμενη ημέρα για την ΑΕΚ της νέας σεζόν ξεκινά με αποχώρηση αλλά και ένα «τρικ» που μάλλον δείχνει και τις προθέσεις της διοίκησης.

Για τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν ποιοτικά και ποσοτικά στο ρόστερ της ΑΕΚ αναφερθήκαμε σε χθεσινό άρθρο. Για να μπορέσει η Ένωση να είναι ανταγωνιστική τη νέα σεζόν θα χρειαστεί ο διοικητικός της ηγέτης να βάλει το χέρι στην τσέπη και όχι να αναζητηθούν λαγοί που θα βγουν από το καπέλο.

Όσα έγιναν την περασμένη αγωνιστική περίοδο είναι γνωστά. Κι αν η κατάκτηση του πρωταθλήματος την προηγούμενη χρονιά, έστω και με τον τρόπο που αυτή ήρθε, κάλυψε αδυναμίες και παραλείψεις, η απορία παραμένει ακόμα και τώρα. Κανείς δεν ξέρει τον λόγο που η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη το καλοκαίρι του 2018 δεν ενισχύθηκε σοβαρά, παρά το γεγονός ότι εξασφαλίστηκαν τα χρήματα των ομίλων του Champions League.

Εν όψει της σεζόν που έρχεται και με τον κόσμο να είναι στα... κάγκελα καθώς η «καραμέλα» για την «Αγιά Σοφιά» έλιωσε, άπαντες περιμένουν πράξεις σε επίπεδο μεταγραφικού σχεδιασμού. Αυτόν που πέρασε και δεν ακούμπησε με την ομάδα να μην διαθέτει καν «καθαρόαιμο» εξτρεμ που θα εξυπηρετεί το πλάνο του προπονητή. Δεν έχει σημασία εάν αυτός ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης ή ο Μανόλο Χιμένεθ που επέστρεψε και εντέλει παραμένει στον πάγκο.

Η διαρροή που ήθελε τον Ισπανό τεχνικό να έχει εισηγηθεί, έπειτα την οριστικοποίηση της παραμονής του, «τρικ» με τον Βικτωρα Κλωναρίδη ακραίο μπακ αρχίζει να επιβεβαιώνεται από την επίσημη αποχώρηση του Ροντρίγκο Γκάλο. Ο Βραζιλιάνος αποτελεί παρελθόν μετά από τέσσερα χρόνια και αφήνει ένα ακόμα κενό στο στο ρόστερ. Διότι σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να βαφτίσεις το κρέας...ψάρι.

Ο Κλωναρίδης που θα κληθεί να μπει στα παπούτσια του Γκάλο ως δεξιός οπισθοφύλακας είναι επιθετικός. Είτε στο «κουτί», είτε στα άκρα, είτε περιφερειακός. Και μέχρι η ΑΕΚ να βρει, εάν το κάνει, έναν άλλο ακραίο μπακ ο Χιμένεθ θα τον εμπιστευτεί μαζί με τον Μπακάκη στον «ασβέστη». Είπαμε όμως: Το εξιλαστήριο θύμα εάν κάτι στραβώσει του χρόνου θα είναι (ξανά) ο προπονητής.

Μάθαμε και κάτι ακόμα. Πως όταν ρωτήθηκε ο Χιμένεθ από τον Μελισσανίδη τι ακριβώς χρειάζεται η ΑΕΚ για να παίξει καλή μπάλα, ο Σεβιγιάνος απάντησε: «Δύο εξτρέμ»! Εξτρέμ που ακόμα και την σεζόν που η Ένωση πήρε το πρωτάθλημα δεν υπήρχαν στο ρόστερ. Είτε επειδή οι στοχοι... κόστιζαν, είτε επειδή κατά την τακτική του διοικητικού ηγέτη της ΠΑΕ: «δεν χρειάζονται υπερβολές».

Μόνο που τη νέα σεζόν η ΑΕΚ θα χρειαστεί υπέρβαση για να ενισχύσει το ρόστερ της. Κι από ότι φαίνεται ο σχεδιασμός δεν άρχισε με το... δεξί. Όχι μόνο λόγω Γκάλο-Κλωναρίδη, αλλά και επειδή για το νούμερο 1 στόχο του δικέφαλου, τον Σέρχιο Αραούχο, η ίδια η ΠΑΕ χαμηλώνει το θέμα.

Άλλωστε για να αποκτηθεί ο συγκεκριμένος θα πρέπει να μπει γερά το χέρι στην τσέπη. Κι αυτό δεν συνέβη ακόμα όταν ο «Τσίνο» ήταν στην ΑΕΚ τη χρονιά του πρωταθλήματος. Ούτε καν και με την προοπτική του νέου δανεισμού, η οποία πλέον έχει πέσει ξανά στο τραπέζι από τους «κιτρινόμαυρους». Με τη διαφορά ότι η Λας Πάλμας συζητά πώληση. Και από την στιγμή που η Ένωση δεν δείχνει διάθεση ούτε για τα 800.000 ευρώ του Άλεφ, πως θα μπει «σφήνα» για τον Αραούχο των 10+ εκατ. ευρώ;

Κρατήστε το θέμα Κλωναρίδη και τους... εξτρέμ. Οι εξελίξεις θα δείξουν και τις προθέσεις της ΠΑΕ. Και κάτι ακόμα: Ο Χιμένεθ για την επίθεση θέλει και Πόνσε και Αραούχο. Τα όνειρα όμως δεν κοστίζουν.

 

 

 



Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 115 εκατομμύρια ευρώ από το Eurojackpot – Αύριο στις 21:00 η κλήρωση
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved