Δώνης: «Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο στην ομάδα»

Δώνης: «Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο στην ομάδα»

Ο Γιώργος Δώνης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για τον φετινό Παναθηναϊκό, τους στόχους του, τις μεταγραφές, αλλά και για το πλάνο που υπάρχει στην ομάδα.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, δίνοντας μία μεγάλη συνέντευξη γύρω από τον φετινό νεανικό Παναθηναϊκό. 

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

«Είχαμε δει τον Απόλλωνα στα προηγούμενα ματς. Παίζει 4-5-1 και ουσιαστικά όταν αμύνεται γίνεται 6-3-1 γιατί οι εξτρέμ ακολουθούν σαν man to man τα μπακ. Όταν λοιπόν είναι καλυμμένο το πλάτος του γηπέδου, πρέπει να βάλεις πολλούς παίκτες στον άξονα να παίξεις κάθετα, να έχεις τους μπακ σου ψηλά για να κυνηγήσεις πολλές πάσες στην πλάτη. Γι’ αυτό βάλαμε ρόμβο. Αν δείτε είχαμε τον Χατζηγιοβάνη και τον Μακέντα αρκετά ανοιχτά. Ώστε οι στόπερ του Απόλλωνα να μην έχουν παίκτες μπροστά τους. Να μένουν μεταξύ στόπερ-μπακ οι δύο μας φορ και να βλέπουν μόνο τον Μπουζούκη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τους αποπροσανατολίσουμε και βγάζαμε τον Χρήστο (σ.σ. Δώνη) και τον Κάτσε κάθετα για να εκμεταλλευτούμε σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού τον Γιόχανσον ή τον Ινσούα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

«Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, είχαμε από το 10’ έως το 18’ πολλές λάθος πάσες και είχε κάποιες ευκαιρίες ο Απόλλωνας. Μόνο σε εκείνο το διάστημα ήταν απειλητικός. Εμείς είχαμε καλές συνεργασίες. Στο δεύτερο γκολ ξεκινά η φάση από τον Κότσαρη, ο Μακέντα είναι αριστερά και στην εξέλιξη της φάσης γίνεται κάθετη πάσα σε αυτόν που είναι στην περιοχή. Είναι πολλές οι πάσες. Γενικώς είχαμε καλές συνεργασίες και το ματς έγινε εύκολο μετά το 2-0. Μαζευτήκαμε όλοι μαζί την Πέμπτη λόγω των Εθνικών ομάδων. Κάναμε μια κουβέντα στα αποδυτήρια εκτός από την ανάλυση του αντιπάλου. Ερωτήσεις και απαντήσεις για το τι πιστεύουν πως σε αυτά τα 10 ματς έχουμε θετικό κι αρνητικό. Τι πιστεύουν πως πρέπει να βελτιώσουμε. Όταν τελείωσε αυτή η κουβέντα, τα βρήκαν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές. Εγώ είπα πως για μένα σε αυτά τα δέκα ματς συν του Κυπέλλου, όταν ετοιμάζουμε το πλάνο μπορεί να είναι διαφορετικό. Εμείς μπαίνουμε πάρα πολύ στον αντίπαλο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Κι αυτά τα παιδιά ανεξάρτητα απ’ την ηλικία αν κάποιοι είναι πιο νέοι ή πιο έμπειροι, το βγάζουν στο γήπεδο. Φεύγουν απ’ την προπόνηση, το σκέφτονται και την επόμενη μέρα έρχονται έτοιμοι. Γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε πάρα πολύ καλά και είναι άξιοι συγχαρητηρίων επειδή αυτό το πλάνο το εφαρμόζουν στο μέγιστο βαθμό».

Έπειτα ο Άγγελος Μπασινάς πήρε τον λόγο, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ο Παναθηναϊκός βγάζει υγεία με τα νέα παιδιά και δείχνει το δρόμο και στις άλλες Ελληνικές ομάδες για το πώς πρέπει να πορευτούν. Το πλάνο ήταν απ’ την αρχή ο Παναθηναϊκός να στηριχθεί εκεί; Το έχει κάνει κι άλλες φορές ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν να στηριχθεί σε δικά του παιδιά και μεγαλούργησε, όπως το ’96 που ήσουν κι εσύ και το θυμάμαι ως ημιεπαγγελματίας τότε, όπως τη δεκαετία του 2000 που ήμουν εγώ. Δυστυχώς όμως έχει τάσεις αυτοκαταστροφής όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά τα παιδιά πρέπει να στηριχτούν μέχρι τέλους, να «χτίσει» πάνω σε αυτά τα παιδιά και θα έρθουν πάλι μεγάλες στιγμές για τον Παναθηναϊκό».

«Να προσθέσω πάνω σε αυτό που λέει ο Άγγελος. Όταν είχε αναλάβει ο Νίκος (σ.σ. Νταμπίζας) κι όταν μίλησα με τον κ.΄Αλαφούζο το καλοκαίρι, εμένα ήταν όνειρό μου να δουλέψω κάποια στιγμή ως προπονητής στην ομάδα μου. Είχα στο μυαλό μου να ζητήσω κάποιες διαβεβαιώσεις. Πρέπει να πούμε στον κόσμο επειδή το ποδοσφαιρικό τμήμα λειτουργεί διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι, πως ο κ. Αλαφούζος στις διαβεβαιώσεις που μου έδωσε τις τηρεί όλες. Έχουμε μια σταθερότητα μέσα στο σύλλογο για να δουλεύουμε απερίσπαστοι», τόνισε από την πλευρά του ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved