Λουτσέσκου: «Περιμένω… ηφαίστειο με Αστέρα»

Λουτσέσκου: «Περιμένω… ηφαίστειο με Αστέρα»

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται τους οπαδούς του στην πρεμιέρα της Super League κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, όπως τόνισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου (25/8) στις 19:15 στην Τούμπα τους Αρκάδες στην έναρξη του νέου πρωταθλήματος και στόχος είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί στην προσπάθεια των Θεσσαλονικέων να φτάσουν μετά από χρόνια στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Ρουμάνος τεχνικός της ομάδας, μίλησε στην κάμερα της «Nova» ενόψει της πρώτης «μάχης» στην Super League και στάθηκε στην εξαιρετική εκκίνηση των παικτών του στα προκριματικά του Champions League, αλλά και στον στόχο της κατάκτησης του τίτλου στην Ελλάδα.

Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του:

- Συνιστά δυσκολία η μετάβαση από την εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά του Champions League στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος σ’ επίπεδο συγκέντρωσης;

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Ο αποκλειστικός μας στόχος αυτήν τη στιγμή, ο αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης. Από σήμερα (σ.σ. την Πέμπτη) ξεκινήσαμε να προετοιμάζουμε την ομάδα γι’ αυτήν την αναμέτρηση. Πρέπει να επιδείξουμε μεγάλη συγκέντρωση καθώς ξεκινάμε με μείον δυο βαθμούς και χρειαζόμαστε τη νίκη, χρειαζόμαστε ένα καλό παιχνίδι, χρειαζόμαστε ένα καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Γιατί το αν ζούμε τώρα φανταστικές μέρες και φανταστικές εμπειρίες στο Champions League είναι - πρώτα απ’ όλα - επειδή κάναμε μια φανταστική σεζόν στο περσινό πρωτάθλημα. Γι’ αυτό και πρέπει να προετοιμάσουμε το έδαφος για τη σεζόν εν όψει και της παρουσίας μου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς».

- Το προσωπικό σας «στοίχημα» στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ήταν η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη προσαρμογή των νέων ποδοσφαιριστών. Σε συνάρτηση με την πιθανολογούμενη ανάγκη - αν υφίσταται τέτοια - να δώσετε κάποιες ανάσες σε ορισμένους εκ των βασικών επιλογών σας είναι μια από τις κύριες σκέψεις σας για την πρεμιέρα; Ή εν γένει οι σκέψεις σας για την προσέγγιση αυτής της αναμέτρησης...

«Αυτό είναι κάτι πολύ φυσικό για μας και μέρα με τη μέρα ο κάθε ένας βελτιώνεται. Υπολογίζουμε σ’ ολόκληρο το γκρουπ των ποδοσφαιριστών μας κι όπως είναι φυσιολογικό για κάποιους από αυτούς αυτό θα συμβεί λίγο πιο γρήγορα, για κάποιους άλλους θα είναι η λογική στιγμή που θα μπουν στη λογική του συνόλου αλλά από τον πρώτο μας επίσημο αγώνα με τη Βασιλεία μέχρι και τον τελευταίο επίσημο της σεζόν 2018-19 υπολογίζουμε και θα υπολογίζουμε στον κάθε έναν ποδοσφαιριστή που είναι αυτήν τη στιγμή μαζί μας».

- Υπάρχουν οι σίγουρες απουσίες των τιμωρημένων Βαρέλα - Μαουρίσιο. Σκέφτεστε να δώσετε ανάσες και σε κάποιους άλλους;

«Διαθέτουμε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι έτοιμοι ν’ αγωνιστούν. Κι όταν λέω πως διαθέτουμε ποδοσφαιριστές έτοιμους να παίξουν εννοώ πως όλοι όσοι θα είναι στην αποστολή για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης θα είναι έτοιμοι να προσφέρουν και να πάρουν τους τρεις βαθμούς».

- Η άποψή σας για τον Αστέρα Τρίπολης;

«Όλα αυτά τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Είναι το ξεκίνημα της νέας σεζόν. Τώρα ο ΠΑΟΚ πηγαίνει πολύ ψηλά, όλες οι άλλες ομάδες θα έχουν μεγάλο κίνητρο να τον αντιμετωπίσουν. Είναι μια ευκαιρία για τον κάθε ποδοσφαιριστή να αποδείξει πως είναι σημαντικός στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μετά, θυμάμαι πολύ καλά πως κάθε χρόνο ο Αστέρας Τρίπολης είναι ένας σκληρός αντίπαλος για κάθε ομάδα. Θα είναι δύσκολος αγώνας αλλά είμαστε προετοιμασμένοι και περιμένω ένα γήπεδο "ηφαίστειο". Ναι πραγματικά, χρειαζόμαστε πολύ σ’ αυτό το σημείο τους οπαδούς μας».

- Για τον Άλιν Τόσκα μπορούμε να πούμε τίποτα;

«Όχι, δε γνωρίζω».

- Για την ανακοίνωση της προσθήκης του νέου διευθυντή ανάπτυξης του ποδοσφαιρικού τμήματος Μάριο Μπράνκο;

«Για θέματα που δεν άπτονται αμιγώς στο αγωνιστικό κομμάτι, τεχνικής φύσεως κλπ, αποκλειστικά για το ποδοσφαιριστικό τμήμα ή όταν κάτι δεν είναι επίσημο, "κλεισμένες" μεταγραφές δηλαδή προτιμώ να μην τα συζητώ. Είμαι αφοσιωμένος στη δουλειά μου. Είναι πράγματα που αφορούν τη διοίκηση, οι οριστικές μεταγραφές, υπάρχει στρατηγική... Η δουλειά μου είναι να είμαι με την ομάδα».

- Από τον πρώτο φιλικό αγώνα της προετοιμασίας, με όποιες απουσίες ή κενά μπορεί να υπήρχαν στην ομάδα εμφανιζόσασταν σίγουρος για την επιτυχία. Τί ήταν αυτό που σας ενέπνεε αυτήν την αυτοπεποίθηση και αν αυτή η αίσθηση που είχατε στη μέχρι τώρα διαδρομή ενισχύθηκε από κάτι άλλο ...

«Η δουλειά... Είχαμε κι έχουμε μια στρατηγική. Ίσως κάποια πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει νωρίτερα, αργότερα, δεν ξέρω αλλά είχαμε μια στρατηγική ν’ αυξήσουμε τη δύναμη της ομάδας. Είχα αυτοπεποίθηση γιατί είδα τους ποδοσφαιριστές που ήταν στην προετοιμασία να δίνουν τα πάντα και να είναι έτοιμοι πνευματικά για την περίοδο που θ’ ακολουθούσε. Και οι επίσημοι αγώνες που δώσαμε επιβεβαίωσαν πως είχα δίκιο. Οι ποδοσφαιριστές ήταν πολύ σοβαροί, πολύ επαγγελματίες, με μεγάλη αυτοπεποίθηση στη δουλειά μας και στη δυναμική μας».

- Ήταν ο πιο δύσκολος, ο πιο έντονος αγώνας της μέχρι τώρα καριέρας σας αυτός στη Λισσαβώνα;

«Είναι ο πλέον πρόσφατος... ίσως γι’ αυτό. Αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τί να σας απαντήσω πάνω σ’ αυτό, πώς να σας το πω επειδή είναι εντελώς διαφορετικό να βρίσκεσαι στην κερκίδα σε σχέση με το να βρίσκεσαι στον πάγκο και να παίρνεις μέρος στην προετοιμασία ενός τέτοιου αγώνα, σε κάθε λεπτό του, με τον αγώνα να πλησιάζει. Δε νιώθουμε ακριβώς έτσι... Μπορώ να πω πως ήταν δύσκολο παιχνίδι αλλά μετά βεβαιότητας όχι το πιο δύσκολο. Ξέρω πως ο επόμενος αγώνας που θα γίνει εδώ αυτή τη φορά θα είναι εξίσου δύσκολος αλλά οι αντιδράσεις της ομάδας σ’ αυτούς τους αγώνες, αντιμετωπίζοντας τη Βασιλεία, αντιμετωπίζοντας τη Σπαρτάκ Μόσχας, αλλάζοντας την έκβαση της αναμέτρησης όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με δυο γκολ, επιστρέφοντας στον αγώνα στη Λισαβόνα, μετά από ένα γκολ που δεχτήκαμε με πέναλτι, που δεν ήταν πέναλτι, στο τελευταίο δευτερόλεπτο του πρώτου ημιχρόνου... Το να αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά πως αντιμετωπίζουμε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο... Όλα αυτά τα γεγονότα μας προσδίδουν σημαντική αυτοπεποίθηση και γνωρίζουμε πως όλα μπορούν επιτευχθούν μέσα από θυσίες. Και είμαστε σε καλό δρόμο σ’ επίπεδο νοοτροπία. Αλλά προσπαθείτε να με πάτε μακριά από τον αγώνα του Σαββάτου (σ.σ. γέλια). Ο στόχος μας κι ο στόχος μου αυτήν τη στιγμή είναι ο Αστέρας Τρίπολης. Αυτό είναι το πιο σημαντικό αυτήν τη στιγμή. Γι’ αυτό θέλω από την πρώτη κιόλας στιγμή που οι ποδοσφαιριστές του θα μπουν στον αγωνιστικό χώρο το γήπεδό μας να τους κάνει ν’ αντιληφθούν πως έχουν χάσει».

- Αν και θέλαμε το τελευταίο ερώτημα να ήταν διπλό, μετά από όσα είπατε αν θέλετε απαντάτε στο πρώτο σκέλος για το αν με τις ομάδες που έχετε ήδη αντιμετωπίσει ως τώρα νιώθετε σα να έχετε ήδη πάρει μέρος στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης;

«Ήταν φανταστική εμπειρία κι ο τρόπος που μπήκαμε στους αγώνες, ο τρόπος που παίξαμε, ο τρόπος που αποκωδικοποιήσαμε και διαχειριστήκαμε τα εκάστοτε δεδομένα και αντιδράσαμε ήταν φανταστικός. Κι αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Ήμασταν προετοιμασμένοι. Γιατί από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας συζητήσαμε και είπαμε πως φέτος θα πάμε στους ομίλους του Champions League, όποιος αντίπαλος κι αν βρισκόταν στον δρόμο μας. Προετοιμαστήκαμε και κουβεντιάσαμε μεταξύ μας. Προετοιμάσαμε κάθε προπόνηση και κάθε άσκηση και κάθε λεπτό της άσκησης με τη σκέψη της πρόκρισής μας. Δεν υπάρχει άλλο ενδεχόμενο. Κάποιες φορές θέλεις να παίξεις με τον δικό σου, συγκεκριμένο τρόπο κι οι αντίπαλοί σου δε σου το επιτρέπουν. Αλλά πρέπει να ξέρεις και να βρεις τον τρόπο να νικήσεις. Πρέπει να πας και να "πεθάνεις" μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Και να κάνεις ότι μπορείς για ν’ αλλάξεις το αποτέλεσμα και να πάρεις τη νίκη. Αυτό είναι νοοτροπία, αυτό θα πει νοοτροπία».

- Ολοκληρώνοντας, ξεκίνημα πρωταθλήματος, αν το περιμένετε πιο δύσκολο από το περσινό και ποιός είναι ο στόχος για τον ΠΑΟΚ;

«Ο στόχος μας είναι οι τρεις βαθμοί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης...».



Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Σαρωτική η Μακάμπι Τελ Αβίβ κόντρα στην Μπασκόνια - Αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Τσέλσι: Η black list της διοίκησης - Στην έξοδο 11 παίκτες
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Στέφανος Τσιτσιπάς: Ήττα στο διπλό της Βαρκελώνης - Την Τετάρτη αντιμετωπίζει τον Όφνερ
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
Παναθηναϊκός: «Συναντήθηκε με τον Αλαφούζο ο Τερίμ, συνεχίζει ακόμα κι αν χάσει τον τίτλο»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved