Γκενκ - Ολυμπιακός 4-0: Πλήρωσε τα κενά με… τεσσάρα (photos)

Γκενκ - Ολυμπιακός 4-0: Πλήρωσε τα κενά με… τεσσάρα (photos)

Το χειρότερο του αγωνιστικό «πρόσωπο» παρουσίασε ο Ολυμπιακός στην ήττα 4-0 από την Γκενκ στο τελευταίο φιλικό επί βελγικού εδάφους.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς παρουσιάστηκαν με πολλά προβλήματα στην άμυνά τους, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Βέλγοι, στην πρόβα τζενεράλε ενόψει της νέας σεζόν, η οποία θα αρχίσει σε λίγες μέρες.

Οι Πειραιώτες, στο τελευταίο τους φιλικό επί βελγικού εδάφους, ξεκίνησαν με… ενέργεια το παιχνίδι, αλλά μετά το πρώτο… μισό, παρουσιάστηκαν «μπλοκαρισμένοι» δίνοντας την ευκαιρία στην Γκενκ να πάρει μία εύκολη νίκη. Οι Τροσάρ (30’, 66’ πεν.), Μαλινόφσκι (34’) και Ζεγκρόβα (76’) οι σκόρερ για τους γηπεδούχους.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Γκενκ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και στο 6ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Τροσάρ από τον Χριστοδουλόπουλο. Το… θύμα ανέλαβε την εκτέλεση των εσχάτων των ποινών, ωστόσο, έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να βρει τους διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων, αλλά στο 16’ η κεφαλιά του Μπουχαλάκη, έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη πέρασε άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και στο 23’ ο Καμαρά απείλησε με μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ωστόσο, κόντρα στην ροή του αγώνα, η Γκενκ άνοιξε το σκορ στο 30’ σε μία φάση που η άμυνα των Πειραιωτών ενήργησε λανθασμένα. Ο Φετφατζίδης δεν έδιωξε σωστά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ, οι Σισέ και Βούκοβιτς μπερδεύτηκαν και ο Τροσάρ μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ.

Μάλιστα, οι Βέλγοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Μαλινόφσκι βρέθηκε απέναντι στον Χουτεσιώτη και με πλασέ, έγραψε το 2-0. Το μομέντουμ ήταν για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 42’ έχασαν ευκαιρία για ένα ακόμα τέρμα, όταν η κεφαλιά του Ζεγκρόβα σταμάτησε στο δοκάρι του Χουτεσιώτη, ενώ στο 45’ ο Μπέργκε έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ίδιο… σκηνικό

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως και ο αγώνας, ήτοι με τον Ολυμπιακό να δείχνει διάθεση, κυρίως στην επίθεση, αλλά να χάνει μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Αρχικά, στο 48’ ο Τσιμίκας βρήκε ωραία τον Ποντένσε από τα αριστερά, αυτός γύρισε στον Γκερέρο, αλλά το σουτ του τελευταίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Βούκοβιτς που έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ήταν η… σειρά του Χριστοδουλόπουλου να απειλήσει, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Στην συνέχεια, η Γκενκ ήταν αυτή που απείλησε περισσότερο. Στο 53’ ο Μαλινόφσκι έπιασε το σουτ, αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε και δύο λεπτά αργότερα, ο Οθουέλο δεν βρήκε στόχο στο σουτ που έκανε. Οι Βέλγοι κατάφεραν να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 3-0, όταν στο 65’ ο Σισέ ανέτρεψε τον Σαμάτα, εντός περιοχής και ο Τροσάρ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι νίκησε για δεύτερη φορά τον Χουτεσιώτη.

Οι γηπεδούχοι είχαν πλέον αναλάβει τα ηνία του αγώνα, με τους «ερυθρόλευκους» να δείχνουν πως δεν μπορούν να αντιδράσουν και στο 75’ η Γκενκ έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τροσάρ, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, ενώ στην επόμενη φάση, ο Ζεγκρόβα με όμορφο πλασέ από τα δεξιά, έγραψε το τελικό 4-0.

Γκενκ (Φιλίπ Κλεμέν): Βούκοβιτς, Ουρόνεν, Ντεβάεστ, Αϊντόο, Μαέλε, Μπέργκε, Μαλινόφσκι, Ποζουέλο, Τροσάρντ, Ζεγκρόβα, Σαμάτα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Σισέ, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46’ Ανδρούτσος), Φορτούνης (80’ Χατζισαφί), Χριστοδουλόπουλος (80’ Κούτρης), Φετφατζίδης (46’ Ποντένσε), Γκερέρο (80’ Ανσαριφάρντ).



Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved