Ολυμπιακός - Κέρκυρα 5-1: Πεντάρα με την… αύρα του Μαρτίνς

Ολυμπιακός - Κέρκυρα 5-1: Πεντάρα με την… αύρα του Μαρτίνς

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε μεγάλη αντίσταση από την Κέρκυρα και την… σκόρπισε 5-1 υπό το βλέμμα του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να δυσκολεύτηκαν για ένα ημίχρονο απέναντι στους Φαίακες αλλά με πειστική εμφάνιση στο δεύτερο μέρος, έφτασαν σε μία άνετη νίκη στο πρώτο «τσεκάρισμα» από τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο «Γ. Καραϊσκάκης» και παρακολούθησε τη νέα του ομάδα.

Ο Ανσαριφάρντ σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού, καθώς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 12’ και έφτασε τα 15 τέρματα, όσα έχει και ο Πρίγιοβιτς στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ. Ο Επστάιν έφερε προσωρινά το ματς στα ίσια στο 28’ αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Μιραλάς έδωσε και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους. Στο 51’ ο Φορτούνης έγραψε το 3-1, ο Ένγκελς στο 72’ έβαλε το όνομά του στην λίστα των σκόρερ και στο 88’ ο Βρουσάι έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Κέρκυρα να αποτελεί την πρώτη ομάδα που προσπάθησε με αξιώσεις να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Μόλις στο 3’ ο Μυτίδης έκανε το σουτ αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Προτό και στο επόμενο λεπτό, το σουτ του Επστάιν από πλάγια θέση, πέρασε άουτ. Η… απάντηση από τον Ολυμπιακό ήρθε στο 9ο λεπτό με τον Ανσαριφάρντ να απειλεί με κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Ιρανός στην προηγούμενη φάση, το έκανε τρία λεπτά αργότερα. Όλα ξεκίνησαν από την εξαιρετική κάθετη του Φορτούνη που βρήκε τον Ασιάτη στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, στο 18’ ο Ανσαριφάρντ πέτυχε και δεύτερο γκολ, με κεφαλιά, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Δέκα λεπτά αργότερα η Κέρκυρα έδειξε αντίδραση, φτάνοντας στην ισοφάριση. «Δράστης» ήταν ο Επστάιν, ο οποίος πήρε την κάθετη μπαλιά από τον Ρόλε, απέφυγε τον Ένγκελς και με πλασέ νίκησε τον Προτό για το 1-1. Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε αισθητά, μέχρι την φάση του 40ου λεπτού, όταν ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή της Κέρκυρας, καθυστέρησε και οι αμυντικοί έδιωξαν σε κόρνερ.

Κάτι ανάλογο έγινε και στο 45’ με τον Μάριν, ο οποίος βρέθηκε στα δεξιά της επίθεσης του Ολυμπιακού, έκανε μερικές ντρίπλες παραπάνω και το σουτ που έκανε κόντραρε σε αμυντικούς και κατέληξε κόρνερ. Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα όταν στις καθυστερήσεις, ο Μιραλάς πήρε τη μπάλα από τα αριστερά, έκανε την κίνηση προς τον άξονα και με σουτ στην κίνηση, έγραψε το 2-1.

Το «κλείδωσε» ο Φορτούνης

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως ολοκληρώθηκε το πρώτο, ήτοι με γκολ για τον Ολυμπιακό. Ήταν το 51ο λεπτό όταν ο Μιραλάς βγήκε από τα αριστερά, βρήκε με κάθετη τον Ανσαριφάρντ, αυτός γύρισε στον άξονα και ο Φορτούνης με προβολή έγραψε το 3-1. Πάντως, στο 48’ ο Μάριν είχε απειλήσει με σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γιαννακόπουλος έδιωξε σε κόρνερ και στο επόμενο λεπτό, ο Προτό αρνήθηκε το γκολ στην κεφαλιά του Μυτίδη.

Το γκολ του Κώστα Φορτούνη έδωσε άλλο… αέρα στους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα και απείλησαν ξανά στο 55’ με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος έκανε το μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Η επόμενη καλή στιγμή της αναμέτρησης ήρθε στο 70’ για τον Ολυμπιακό, με τον Μιραλάς να κάνει το σουτ, αλλά ο Γιαννακόπουλος ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε και δύο λεπτά αργότερα, ο Ένγκελς έδωσε… αέρα τριών τερμάτων στους «ερυθρόλευκους», σκοράροντας με κεφαλιά, έπειτα από σέντρα του Φορτούνη.

Παρά τις αλλαγές από τους δύο πάγκους, ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε να πιέζει την εστία του Γιαννακόπουλου, αναζητώντας ένα ακόμα τέρμα, αλλά η Κέρκυρα ήταν αυτή που έφτασε κοντά στο γκολ. Ήταν το 83ο λεπτό, όταν ο Τουράμ κινήθηκε ωραία στην «πλάτη» της άμυνας των γηπεδούχων, έκανε το πλασέ, αλλά ο Νικολάου έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Το… κερασάκι στην «τούρτα» για τους Πειραιώτες έβαλε ο Μάριος Βρουσάι στο ντεμπούτο του στην Super League, καθώς στο 88’ νίκησε με όμορφο πλασέ τον Γιαννακόπουλο δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «ερυθρόλευκων».

Ολυμπιακός (Χρήστος Κόντης): Προτό, Ελαμπντελαουί (74’ Ανδρούτσος), Ένγκελς, Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (71’ Μάρτινς), Φορτούνης, Μιραλάς (78’ Βρουσάι), Μάριν, Ανσαριφάρντ.

Κέρκυρα (Γιάννης Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Γεωργίου (73’ Τουράμ), Σπίνουλας, Μυτίδης, Σιόντης (56’ Ιωάννου), Ρόλε, Μπαλάφας, Επστάιν (79’ Αρτυματάς), Γρομητσάρης.



«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
«Eγώ και εσύ απέναντι σε όλους»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Ενοικιάστηκε το κατάστημα στο σημείο δολοφονίας του Άλκη: «Νιώθουμε θλίψη που αποσύρουμε το μνημείο»
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
EuroLeague: Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν περί διαιτησίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved