Χιμένεθ: «Είμαστε υπερήφανοι για τη χρονιά που έχουμε κάνει»

Χιμένεθ: «Είμαστε υπερήφανοι για τη χρονιά που έχουμε κάνει»

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, μίλησε για τα τεκταινόμενα στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χώρο.

Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, τόσο στο αυριανό αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό , όσο και στις πιθανότητες που έχει πια η ΑΕΚ για την κατάκτηση του τίτλου.

Για την κατάσταση των παικτών του ο Χιμένεθ επεσήμανε: «H oμάδα είναι καλά, αφού η διακοπή ήταν για όλους. Ειλικρινά είναι κάτι απρόβλεπτο και δε θα μπορούσα να πω αν είναι κάτι κακό ή καλό. Καλό πιστεύω ότι δεν ήταν, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο αφού έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό. Είναι αλήθεια ότι βρισκόμασταν σε πολύ καλή κατάσταση και σίγουρα θα ήταν καλό να μην είχαμε σταματήσει, αλλά πλέον συνέβη κι ελπίζω τώρα να λυθούν όλα».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Υπάρχουν πολλές στιγμές ικανοποίησης, κάποιες στιγμές απογοήτευσης και κάποια γεγονότα που με λυπούν, με τις εικόνες που βγαίνουν έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, οι οποίες δεν είναι πραγματικότητα. Ούτε η Ελλάδα, ούτε οι Έλληνες είναι έτσι όπως κάποιες καταστάσεις, στιγμές και κάποια άτομα δείχνουν».

Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός: «Ο αντίπαλός μας επηρεάστηκε στο παρελθόν, αλλά πιστεύω πως πλέον ξέρουν την πραγματικότητα της κατάστασής τους και θεωρώ ότι θα παίξουμε με διαφορετικό αντίπαλο. Δεν έχουν πίεση, το κάνουν για τους εαυτούς τους, η ομάδα παίζει για την ίδια, για τη διοίκηση και όλο αυτό τους κάνει ακόμα πιο επικίνδυνους».

Σχετικά με τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Ο Ουζουνίδης είναι ένας καλός προπονητής και θα τολμούσα να πω ότι κατά τη γνώμη μου - κι αυτό είναι προσωπική άποψη - πέρυσι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ έπαιζαν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Φέτος, και με όλα όσα έχουν γίνει στον Παναθηναϊκό, τα πηγαίνει πολύ καλά. Πιστεύω ότι είναι ένας καλός προπονητής, αν και δεν τον γνωρίζω αρκετά, παρά μόνο με αυτά που βλέπω. Εγώ ξέρω πώς είναι όταν καλείσαι να παίξεις υπό αυτές τις συνθήκες και γι' αυτό αξίζει όχι μόνο ο ίδιος αλλά και όλοι οι συνάδελφοι μου τον μέγιστο σεβασμό μου και γι' αυτό τον συγχαίρω».

Για τους στόχους που είχε θέσει η ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν: «Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει όλους τους αγώνες και πραγματικά βγάζω το καπέλο και συγχαίρω τους ποδοσφαιριστές, τον κόσμο και τη διοίκηση γιατί από τον Ιούνιο καλούμαστε να αντέξουμε στην πίεση και στο ότι πρέπει να τα κερδίσουμε όλα. Όλοι δείχνουν μία καταπληκτική συμπεριφορά. Πιστεύω ότι δεν είναι ικανές όλες οι ομάδες να αντέξουν την πίεση που δεχτήκαμε εμείς αντιμετωπίζοντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Υπάρχουν άλλες ομάδες που ήταν ήδη δομημένες από τον σχεδιασμό τους, με στόχο να κερδίζουν και η ΑΕΚ με την καρδιά της βρίσκεται σε αυτό το γκρουπ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος απ' όλα τα άτομα που αποτελούμε την ΑΕΚ. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε πολλές αντιξοότητες, δύσκολες καταστάσεις και η ομάδα δε σταμάτησε ποτέ να παλεύει.

Το να συνεχίζουμε και να εξαρτώνται όλα από εμάς τους ίδιους, αποτελεί μεγάλη ικανοποίηση. Πιστεύω ότι μέχρι σήμερα μπορεί να μας λυπεί μόνο ένα παιχνίδι, στο οποίο ήμασταν κατώτεροι του αντιπάλου, αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη (σ.σ. ήττα 2-0 για τους "κιτρινόμαυρους"). Στα υπόλοιπα παιχνίδια η ΑΕΚ άξιζε πολλά περισσότερα από αυτά που ήδη έχει κατακτήσει. Αυτό όμως που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ακόμη δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Πρέπει να το οριστικοποιήσουμε κι αυτό είναι το δύσκολο. Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για τη χρονιά που έχουμε κάνει, αλλά στο τέλος θα πρέπει να είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Έχει ακόμη δρόμο και ο πρώτος μας αντίπαλος δεν είναι καθόλου εύκολος. Ο Παναθηναϊκός είναι μία καλή ομάδα, ιστορική και για μία ακόμα φορά δε θα είναι τίποτα εύκολο, όπως άλλωστε σε κάθε μεταξύ μας παιχνίδι».

Στο τέλος, ο Χιμένεθ έστειλε το μήνυμά του προς τον κόσμο της ομάδας:

«Ο κόσμος κάνει μία καταπληκτική χρονιά. Μας εμψυχώνει, μας στηρίζει και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω και το πιο σημαντικό είναι να συνεχίσει να δείχνει την ίδια συμπεριφορά, δίνοντάς μας ώθηση και προστατεύοντας την ομάδα. Να προσπαθεί να μας βοηθήσει για τη νίκη, αλλά ως εκεί, χωρίς να ξεπερνά τα όρια. Γι' αυτό θα πρέπει να αισθανόμαστε διπλά υπερήφανοι για τους φιλάθλους μας. Μας ωθεί και μας βοηθά περισσότερο από όλους αλλά πάντα σε αγωνιστικά πλαίσια. Είμαι περήφανος για τον ρόλο που έχει ο κόσμος μας κι ελπίζω να τελειώσουμε έτσι τον χρόνο».



Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved