ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης ήθελε δίδυμο Τούντορ με Ίβιτς!

ΠΑΟΚ: Ο Σαββίδης ήθελε δίδυμο Τούντορ με Ίβιτς!

Στην αποκάλυψη πως στόχος του Ιβάν Σαββίδη δεν ήταν να διώξει τον Ίγκορ Τούντορ από την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, αλλά να τον πλαισιώσει με τον Βλάνταν Ίβιτς, προχώρησε ο Κροάτης κόουτς.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο πρώην, πλέον, τεχνικός ηγέτης του «Δικέφαλου», έδωσε συνέντευξη στον Τύπο της πατρίδας του, όπου έριξε… βόμβες για την λειτουργία της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Τώρα, στην δημοσιότητα ήρθε το δεύτερο μέρος, όπου εκεί μιλάει για το χρονικό της απόλυσής του, αποκάλυψε πως στόχος του Ιβάν Σαββίδη δεν ήταν να τον διώξει, αλλά να του… βάλει δίπλα του τον Σέρβο κόουτς της Κ20, ενώ στάθηκε και στην… σύγκριση που είχε κάνει με τον Ιντέγε, υποστηρίζοντας πως αν είχε μιλήσει για τον Μπεργκ, θα ήταν στην θέση του.

Διαβάστε το νέο απόσπασμα από την συνέντευξή του:

Για την πολυσυζητημένη συνέντευξη τύπου μετά τον Πανθρακικό: «Αν ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτή την τελευταία συνέντευξη Τύπου μετά από το παιχνίδι, θα δείτε ότι εγώ επαινώ πρώτα τους παίκτες μας αλλά στη συνέχεια κάνω μια πραγματική, αλλά αμφιλεγόμενη σύγκριση -δυστυχώς- με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Αυτό ήταν το βασικό πρόβλημα. Αν είχα αναφερθεί στον Μπεργκ αντί του Ιντέγε, πιθανότατα θα εξακολουθούσα να είμαι προπονητής στον ΠΑΟΚ. Τουλάχιστον για ένα ακόμη παιχνίδι. Είναι λυπηρό αλλά είναι αλήθεια».

Αυτός ήταν ο μόνος λόγος; «Όχι. Υπήρχε επίσης ένα αίτημα από τον σύλλογο, το οποίο δεν μπορούσα να αποδεχθώ. Την περασμένη Δευτέρα, μετά την ήττα από τον Πανθρακικό, ο πρόεδρος της ομάδας Λούμπος Μίχελ παρουσιάστηκε στο ξενοδεχείο με ένα επείγον αίτημα του Ιβάν Σαββίδη, ότι για το μέλλον θα πρέπει να ενσωματώσω στο σταφ μου τον κ Ίβιτς, ο οποίος ήταν τότε ο προπονητής της Κ20. Η ιδέα ήταν του κ. Σαββίδη που θεωρούσε ότι έπρεπε να με βοηθήσει και να κάνει το τεχνικό επιτελείο πιο ισχυρό. Επίσης, θα έπρεπε να… κάνω χώρο για τον κ.Ίβιτς, μετακινώντας έναν εκ των συνεργατών του, το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσα να το δεχτώ, εξηγώντας ότι οι παίκτες θα το παρερμηνεύσουν και ότι κάτι τέτοιο θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα αποδυτήρια. Δεν θα μπορούσα να το δεχτώ, εγκαταλείποντας κάποιον από τους ανθρώπους μου».

Τι έγινε μετά; «Ακολούθησαν δύο πολύ δύσκολες ημέρες. Ο πρόεδρος Λούμπος Μίχελ, έχοντας καλές προθέσεις, κάλεσε τον βοηθό μου τον Ιβάν Λέκο με την πεποίθηση να μας πείσει για τη σοβαρότητα της κατάστασης και να επηρεάσει την απόφασή μου. Εγώ δεν θα μπορούσα να αποδεχθώ το αίτημα του κ.Σαββίδη και το όλο θέμα έληξε, με τον Ίβιτς να αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ».

«Φυσικά και λυπάμαι για το πως όλα τελείωσαν, αλλά πρέπει να καταλάβετε και εσείς, πως ένας προπονητής πρέπει να σταθεί στις αρχές του και να έχει μια σαφή ιδέα και στάση στη διαχείριση της ομάδας του. Σέβομαι πάντα την ιεραρχία σε έναν σύλλογο, αλλά αν αποδεχόμουν αυτήν την συμβιβαστική λύση θα προέκυπτε ζήτημα προσωπικής ηθικής και μακροπρόθεσμα δεν θα έβγαινε σε καλό. Η αποδοχή σε ένα τέτοιο τελεσίγραφο εκείνη την περίοδο, θα σήμαινε πως θα δεν μπορούσα να κοιτάω πια τον εαυτό μου στα μάτια, πηγαίνοντας ενάντια σε όλες τις αρχές μου στα αποδυτήρια, σε όλα αυτά που πιστεύω στην προπονητική μου καριέρα».



Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved