Πρόβα με… κενά για Ολυμπιακό, 1-1 με Κατάρ

Πρόβα με… κενά για Ολυμπιακό, 1-1 με Κατάρ

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας του Ολυμπιακού, κόντρα στην Εθνική Κατάρ, όπου οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν… κενά στην άμυνα

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν στην Ελβετία την εθνική ομάδα της ασιατικής χώρας, σ’ ένα φιλικό, όπου τα έσοδα δόθηκαν για την ενίσχυση του έργου της UNICEF. Το «συγκρότημα» του Μάρκο Σίλβα, αν και παρουσιάστηκε με σημαντικές απουσίες, κυρίως λόγω των τραυματισμών των Ντομίνγκεζ και Φορτούνη, έδειξε καλά στοιχεία στην μεσοεπιθετική γραμμή, αλλά δεν έγινε το… ίδιο και στο ανασταλτικό… κομμάτι, μια και οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα. Ντεμπούτο για Καμπιάσο με τη φανέλα των Νταμπλούχων Ελλάδας, ενώ ο Σιόβας στο 88’ ισοφάρισε το προβάδισμα του Κατάρ, από το 81ο με τον Χασάν.

Οι αρχικές επιλογές του Σίλβα

Ο Πορτογάλος τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων», προτίμησε κάτω από τα δοκάρια τον Ρομπέρτο, με τον Ελαμπντελαουί στο δεξί άκρο, τον Μαζουάκου αριστερά και τους Σιόβα και Βούρο ως κεντρικούς αμυντικούς. Στην μεσαία γραμμή, οι Μιλιβόγεβιτς και Μπουχαλάκης ήταν οι «κόφτες», με τον Πάρντο στα δεξιά, τον Ντουρμάζ στο αριστερό άκρο και τον Φουστέρ στον άξονα, πίσω από τον Φινμπόγκασον που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Μόνιμος… κίνδυνος ο Φουστέρ, κενά στην άμυνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, με πίεση ψηλά στην αντίπαλη περιοχή και τον Νταβίντ Φουστέρ να αποτελεί τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για το «συγκρότημα» του Κατάρ. Ο Ισπανός είχε αναλάβει τον ρόλο του… αντί-Ντομίνγκεζ και σε πολλές περιπτώσεις πάτησε την αντίπαλη περιοχή απειλώντας την εστία του Αμίν. Από δική του ενέργεια στο 5’ ο Ντουρμάζ δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο των Ασιατών, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, το σουτ του αρχηγού των «ερυθρόλευκων» έφυγε άουτ.

Όμως, η… συνέχεια άνηκε στην Εθνική Κατάρ. Οι Ασιάτες πίεσαν την άμυνα των Πειραιωτών και προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ο Ρομπέρτο, όποτε χρειάστηκε ήταν σωστός στις επεμβάσεις του. Στο 7’ το σουτ του Αλμαϊντός πέρασε άουτ, όπως και στην επόμενη φάση η προσπάθεια του Μοχάμεντ, ενώ στο 12’ ήταν η σειρά του Ισπανού τερματοφύλακα να… αναλάβει δράση, μια και έδιωξε την διπλή απειλή του Φαντλάλα. Κάτι ανάλογο έκανε και στο 18’ στο σουτ του Ελίας μέσα από την περιοχή.

Παρά τα προβλήματα στην άμυνα, ο Ολυμπιακός έδειχνε, από την μέση και μπροστά ιδιαίτερα απειλητικός. Όπως στην φάση του 24’ όταν ο Φουστέρ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε κόρνερ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αμίν αναγκάστηκε σε δύσκολη επέμβαση έπειτα από σέντρα σουτ του Ισπανού. Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» ήταν η μόνιμη… απειλή μπροστά, ενώ ο συμπατριώτης του, ο Ρομπέρτο έκανε ότι… μπορούσε για να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Όπως στο 33’ όταν βρέθηκε απέναντι στον Αλμαϊντός, αλλά ενήργησε σωστά και απέκρουσε.

Τα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους άνηκαν στους «ερυθρόλευκους», καθώς στο 38’ ο Ντουρμάζ δεν κατάφερε να στοχεύσει σωστά, μέσα από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Φουστέρ στο 42’ έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τον Φινμπόγκασον.

Διπλή ευκαιρία και… αλλαγές

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μάρκο Σίλβα δεν προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα και οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι, στο 48’ με τον Φινμπόγκασον, αλλά ο Αμίν μπλόκαρε, ενώ στο 52’ η ωραία ενέργεια του Πάρντο και το δυνατό σουτ, δεν βρήκε στόχο. Στο 66ο λεπτό, ο Πορτογάλος τεχνικός προχώρησε σε πολλές αλλαγές καθώς οι Αυλωνίτης, Καμπιάσο, Πουλίδο, Σαλίνο, Κασάμι και Ντοσεβί μπήκαν αντί των Βούρου, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκη και Πάρντο, αντίστοιχα. Μάλιστα στο 74’ ο Ίβηρας έδωσε μία ακόμα ευκαιρία στον Γιάννη Μανιάτη, τον οποίο πέρασε αντί του Φουστέρ, ενώ ο Χάρα… ξεκούρασε τον Φινμπόγκασον.

Οι Πειραιώτες πίεσαν για να πετύχουν ένα τέρμα, αλλά στο 77’ ο Πουλίδο δεν μπόρεσε να σκοράρει, μια και το σουτ που έκανε πέρασε άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα, το Κατάρ εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού και άνοιξε το σκορ με τον Χασάν, που πλάσαρε σε κενό τέρμα. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν… ρυθμούς στα τελευταία λεπτά και έφτασαν στην ισοφάριση με τον Σιόβα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά, έκανε το 1-1, έπειτα από σέντρα του Ντοσεβί.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (66’ Σαλίνο), Βούρος (66’ Αυλωνίτης), Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς (66’ Καμπιάσο), Μπουχαλάκης (66’ Κασάμι), Πάρντο (66’ Ντοσεβί), Ντουρμάζ (66’ Πουλίδο), Φουστέρ (74’ Μανιάτης), Φινμπόγκασον (74’ Χάρα).

Θυμηθείτε τα γκολ και την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

Πρόβα με… κενά για Ολυμπιακό, 1-1 με Κατάρ

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/55ccab3906b1202207a05f0c?theme=onsports|600|700{/iframe}


Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved