«Διψάμε για τον τίτλο περισσότερο από τον Ολυμπιακό»
SHARE

«Διψάμε για τον τίτλο περισσότερο από τον Ολυμπιακό»

Μήνυμα για κατάκτηση του Πρωταθλήματος έστειλε ο Ράφικ Τζεμπούρ μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ΑΕΚ!

Διψασμένοι... 100 φορές περισσότερο από τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος είναι οι παίκτες της ΑΕΚ σύμφωνα με τον Ράφικ Τζεμπούρ! Ο Αλγερινός επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου στην Πολωνία όπου κάνει την προετοιμασία της η Ένωση και έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Τζεμπούρ:

Όλη αυτή την περίοδο σκεφτόσουν την επιστροφή σου στην ΑΕΚ και την συνδύαζες με την επιθυμία σου να δώσεις κάτι που δεν έδωσες στην προηγούμενη θητεία σου να κερδίσεις το πρωτάθλημα μαζί της;

«Όπως έχω πει στο παρελθόν ήθελα και έπρεπε να γυρίσω στην ΑΕΚ για αρκετούς λόγους, σε μία ομάδα που μου έχει δώσει πολλά και είχε ξοδέψει πολλά για μένα για να με αποκτήσει και γι’ αυτό πιστεύω ότι για μένα σαν πρόκληση ήταν καλό να γυρίσω στην ΑΕΚ για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τίτλο, που το αξίζει η ΑΕΚ σαν ομάδα. Να κερδίσει το πρωτάθλημα και φυσικά το κύπελλο αλλά ο πραγματικός μου στόχος, ο πιο ουσιαστικός, είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα, αν μπορώ, να το κάνω με την ομάδα. Όταν λέω “εγώ” εννοώ όλη η ομάδα».

Πόσο δύσκολο είναι για σένα να είσαι ένας από τους ηγέτες αυτής της ΑΕΚ;

«Δεν είναι δύσκολο, δεν είναι κάτι νέο για μένα. Όλη μου την ζωή πιστεύω ότι ήμουν ένας εκ των ηγετών, το ‘χω μέσα μου αυτό. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μπορώ να οδηγήσω, με όλες τις αρετές που έχω, τους νέους παίκτες που υπάρχουν στην ομάδα και οι οποίοι δεν έχουν τι ίδιες εμπειρίες και παραστάσεις με μένα, οι οποίοι πρέπει να ακολουθούν τους μεγαλύτερους ηλικιακά ποδοσφαιριστές και αυτοί να αποτελούν παράδειγμα για εκείνους. Είναι κάτι που μου αρέσει να κάνω και πρέπει να το κάνω».

Ράφικ τώρα που γύρισες έχει βρει μια διαφορετική, μια καινούρια ΑΕΚ;

«Ειλικρινά ναι, ειλικρινά ναι… Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από αυτό που είχα βιώσει και ζήσει στο παρελθόν. Η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που πάντα είχε αρκετά ονόματα στο ρόστερ της, καλούς παίκτες με εμπειρία και παραστάσεις. Μία ομάδα που προετοιμαζόταν πάντα με μεγάλα ονόματα, προκειμένου να διεκδικήσει τίτλους και να πρωταγωνιστήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σήμερα μπορεί να έχουμε λιγότερα σημαντικά ονόματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν στερούμαστε ποιότητας. Έχουμε νέους παίκτες οι οποίοι δεν έχουν μεν την ίδια εμπειρία που είχαν στο παρελθόν οι παίκτες που αποκτούσε η ΑΕΚ και έπαιζαν γι’ αυτή, αλλά η τρέλα που έχουν αυτά τα παιδιά μπορεί να μας βοηθήσει πολύ και να μας φέρει ένα άλλο είδος εμπειρίας και δυναμικής για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Έχεις κερδίσει το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και σίγουρα στόχος και επιθυμία όλων είναι να το κάνεις και με την ΑΕΚ. Θα συνιστά για σένα μεγαλύτερη επιτυχία η κατάκτηση του τίτλου με την Ένωση;

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός όπως όλοι ξέρουμε για πολλά χρόνια έχει κερδίσει τα πάντα στην Ελλάδα και θεωρώ ότι δεν πρέπει να έχουν παράπονο γι’ αυτό είναι μια μεγάλη ομάδα με δυνατό κοινό και πολύ κόσμο. Οπότε είναι όλα ολοκληρωμένα από τη δική τους πλευρά, τα έχουν όλα έτοιμα και μερικές φορές όλο αυτό γίνεται βαρετό. Έχουν σαν στόχο τους η ομάδα τους να παίξει καλό ποδόσφαιρο επί της ουσίας, δεν έχουν σαν στόχο η ομάδα τους να κατακτήσει το πρωτάθλημα γιατί στο 90% των τελευταίων χρόνων το έχουν κάνει. Στην ΑΕΚ όμως είναι διαφορετικά, είναι μια ομάδα που έχει λιγότερα έσοδα, που έφτιαξε τις υποδομές της και δημιούργησε το κέντρο της πλέον ευτυχώς στα Σπάτα και μάζεψε τη διαφορά που υπήρχε με το συγκεκριμένο αντίπαλο. Οι οπαδοί της έχουν μεγαλύτερη όρεξη, πραγματικά το περιμένουν πώς και πώς αυτό, να φτάσει στην επιτυχία. Το θέλουν, και το πάθος που έχουν όλοι στην ΑΕΚ για να φτάσουν στον στόχο είναι 100 φορές περισσότερο απ’ ότι στον Ολυμπιακό. Οπότε το να κερδίσω το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ θα είναι πραγματικά κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα και γι αυτό προετοιμαζόμαστε. Εκτιμώ ότι αν γίνει αυτό θα το βιώσω σαν ένα πράγμα το οποίο δεν συμβαίνει πολύ συχνά στη ζωή σου και πραγματικά θέλω να φτάσω εκεί, να πετύχω αυτόν το στόχο».

Σε γεμίζει πίεση όλη αυτή η κατάσταση στην ΑΕΚ;

«Αγαπάω την πίεση. Για μένα άνθρωποι που τους αρέσει ο ανταγωνισμός και λατρεύουν να κερδίζουν κάθε φορά, θα πρέπει να αγαπάνε την πίεση. Χωρίς την πίεση δεν έχουμε τίποτα. Έπειτα εξαρτάται πολύ από το τι επιρροή έχει αυτή η πίεση σε σένα, στον κάθε ένα από εμάς ξεχωριστά. Για μένα είναι πολύ θετική η επιρροή της πίεσης. Σίγουρα για κάποιους παίκτες -και εμείς έχουμε αρκετούς νέους παίκτες- ενδέχεται αυτή η πίεση να φέρει αρνητικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ενδιαφερόμαστε γι’ αυτό και να μην προεπιχειρήσουμε να ακολουθήσουμε το πάθος της καρδιάς, αλλά να ακολουθήσουμε το πάθος του ποδοσφαίρου. Αν ακολουθήσουμε το δρόμο του πάθος για το ποδόσφαιρο, νομίζω ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε πολλά καλά πράγματα. Αν ακολουθήσουμε το πάθος της καρδιάς των ανθρώπων, τότε θα χάσουμε, γιατί δεν θα έχουμε αρκετή καλή ψυχολογία, ενέργεια, και ικανότητες, για να επιτύχουμε».

Την τελευταία σου χρονιά στην Ελλάδα 20 γκολ. Να περιμένουμε 21 φέτος;

«Όπως σας είπα πριν, ήμουν σε μία ομάδα που προετοιμαζόταν για τον τίτλο και προετοιμαζόμουν για να πετύχω και έναν προσωπικό στόχο. Τώρα είναι διαφορετικά. Έρχομαι εδώ, είμαι εδώ για να βοηθήσω επιπλέον την ΑΕΚ με την  εμπειρία που έχω. Έχω και έναν επιπλέον ρόλο στην ομάδα που δεν είχα κάτι αντίστοιχο στον Ολυμπιακό. Στον Ολυμπιακό έπρεπε να είμαι αφοσιωμένος αποκλειστικά στο να σκοράρω, στην ΑΕΚ, όμως, σήμερα πρέπει να έχω το ρόλο του «μεγάλου αδερφού». Να ενδιαφέρομαι για τον κάθε ένα από εμάς, να προσπαθήσω να διατηρώ την ομάδα δυνατή, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δίνω και αλλού πολύ ενέργεια. Εννοείται ότι ο στόχος μου παραμένει, όπως πάντα σαν παίκτης, να σημειώσω πολλά γκολ, αλλά εδώ στην ΑΕΚ προτεραιότητα μου είναι η ομάδα. Να βγάλω τον καλύτερο μου εαυτό για την ομάδα και όχι για τον εαυτό μου. Στον Ολυμπιακό μπορούσα να είμαι λίγο πιο εγωιστής, γιατί υπήρχε διαφορετική κατάσταση αγωνιστική και διαφορετικός στόχος».

Είναι αυτό κάτι που σου έχει ζητήσει ο προπονητής σου, να έχεις πιο ηγετικό ρόλο στην ομάδα;

«Δεν είναι δύσκολο να το καταλάβεις αυτό. Όταν προχωράς στην απόκτηση ενός παίκτη όπως είμαι εγώ και στην δική μου ηλικία και με τις δικές μου παραστάσεις και εμπειρίες, είναι λογικό να έχω αυτόν τον ρόλο. Διαφορετικά θα ήταν χαζό να αποκτήσεις έναν παίκτη με τα συγκεκριμένα δεδομένα».

Ράφικ έπαιξες με τον Τραϊανό στην ΑΕΚ, ήσουν συμπαίκτης μαζί του, τώρα είναι προπονητής πως αισθάνεσαι και πως το αντιμετωπίζεις αυτό;

«Καλή ερώτηση αυτή. Είναι περίεργο πράγμα, αλλά τώρα στο ποδόσφαιρο, στην εποχή που ζούμε, είναι αρκετά κοινό και σύνηθες. Γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που έπαιζαν ποδόσφαιρο και έχουν την ίδια ικανότητα και τις ίδιες δυνατότητες να γίνουν από παίκτες προπονητές. Προσωπικά το σέβομαι απόλυτα, θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή. Λατρεύει, αγαπάει και είναι το πάθος του το ποδόσφαιρο. Το αγαπάει πραγματικά και προσπαθεί να περάσει το δικό του όραμα γι’ αυτό. Γνωρίζετε ότι υπήρξε ποδοσφαιριστής και μάλιστα πολύ έξυπνος και πολύ ικανός και προσπαθεί να κάνει τη μετάβαση του από παίκτης σε προπονητή και όσα καταλάβαινε σαν ποδοσφαιριστής και όσα έχει μάθει να τα εφαρμόσει και να τα κάνει πιο θετικά σαν προπονητής. Είναι ένας νέος τεχνικός και δεν είναι τόσο εύκολο. Εγώ προσωπικά είμαι εδώ και θέλω να τον βοηθήσω, θέλω να είμαι δίπλα του όπως κι αν θέλει να με χρησιμοποιήσει και όπως θέλει να χρησιμοποιήσει την ομάδα. Όλοι θα προσπαθήσουμε για τον καλύτερο μας εαυτό, για εκείνον».

Αγωνίστηκες σαν επιθετικός στην κορυφή της επίθεσης στο πρώτο φιλικό ματς και στο τελευταίο έπαιξες σαν δεύτερος επιθετικός πίσω από τον Αραβίδη. Που σου αρέσει να παίζεις;

«Δεν αποφασίζω εγώ που θα αγωνιστώ. Όπως είπα και νωρίτερα, έχουμε προπονητή και είναι απόφαση του προπονητή αν θα πρέπει να παίζω πρώτος επιθετικός ή δεύτερος ή όπου θέλει να με χρησιμοποιήσει, διότι εκτιμώ ότι η κατάσταση και τα ξεχωριστά παιχνίδια θα φέρουν και ξεχωριστές ανάγκες. Θα υπάρξουν παιχνίδια που θα με χρησιμοποιήσει ως επιθετικό, κάποια άλλα ως δεύτερο και σε κάποια είναι πιθανό να μείνω στο πάγκο, να μην με χρησιμοποιήσει. Είναι πραγματικά μια απόφαση του προπονητή αυτή και εγώ είμαι εδώ για να το σεβαστώ αυτό, κάθε του απόφαση. Είμαι εδώ για να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και πραγματικά θέλω να το χαρώ, να το ζήσω, να το διασκεδάσω. Σαν παίκτης με μεγάλη εμπειρία πλέον μπορώ να σας πω ότι το χαίρομαι και τι διασκεδάζω όταν είμαι στον αγωνιστικό χώρο».

Ράφικ έχεις μεγάλη εμπειρία από το ποδόσφαιρο γενικά αλλά και από την ελληνική Σούπερ Λίγκα. Πόσο μακριά μπορεί να πάει αυτή η ΑΕΚ;

«Μιλώντας ειλικρινά, προσωπικά ανακαλύπτω αυτό το γκρουπ παικτών που είμαστε καθημερινά και δεν έχω καμία ιδέα για την Σούπερ Λίγκα και το πώς είναι αυτή σήμερα. Δεν έχω κάποια ξεκάθαρη απάντηση να δώσω στην ερώτηση σας, αλλά αυτό που πραγματικά μπορώ να πω είναι ότι έχουμε ποιότητα, έχουμε αρκετούς παίκτες που έχουν πολύ διάθεση και ταλέντο. Αν χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες και όλα τα όπλα που έχουμε με το σωστό και ιδανικό τρόπο, τότε εκτιμώ ότι μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα και να δημιουργήσουμε πολλά προβλήματα σε αυτό το πρωτάθλημα».

Παναθηναϊκός: Επισκέφθηκαν τη Θύρα 13 Χανίων Κολοβέτσιος και Θεοχάρης (photos)
Παναθηναϊκός: Επισκέφθηκαν τη Θύρα 13 Χανίων Κολοβέτσιος και Θεοχάρης (photos)
Ολυμπιακός: Έτσι πέρασε από τη Βαρκελώνη με... οδοστρωτήρα Μιλουτίνοφ! (video)
Ολυμπιακός: Έτσι πέρασε από τη Βαρκελώνη με... οδοστρωτήρα Μιλουτίνοφ! (video)
Basketball Champions League: Αυτή είναι η βαθμολογία μετά τα ματς Προμηθέα και ΠΑΟΚ
Basketball Champions League: Αυτή είναι η βαθμολογία μετά τα ματς Προμηθέα και ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός: Ρεκόρ καριέρας κι από τον Μπόγρη
Ολυμπιακός: Ρεκόρ καριέρας κι από τον Μπόγρη

 • Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Μπαρτσελόνα
  05:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2018 - 2019. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Βόλεϊ: United Volley Φρανκφούρτης - Χάλκμπανκ
  05:45CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • WRC 2018
  05:55Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Ηρόδοτος Π.Α.Σ.Α. - Πανιώνιος ΓΣΣ
  06:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2018
  07:10Atlanta Folds of Honor Quik Trip 500. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Pick n' Roll
  07:45Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2018 E12
  08:20Αθλητική εκπομπή.
 • Ποδόσφαιρο: Χέρτα Βερολίνου - Άουγκσμπουργκ
  08:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Τένις: Davis Cup 2018 by BNP Paribas
  09:05Γαλλία-Κροατία, Τελικός. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς
  09:30NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Χάντμπολ: Φούξε Βερολίνου - Ράιν Νέκαρ
  10:20Γερμανικό Κύπελλο 2018-19. Προημιτελικός. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Red Bull Air Race World Championship 2018
  11:00Βουδαπέστη, Ουγγαρία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Βόλεϊ: United Volley Φρανκφούρτης - Χάλκμπανκ
  12:05CEV Champions League Ανδρών 2018-19. League Round. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • NBA Daily
  12:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Pick n' Roll
  13:00Πλούσια θεματολογία, ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και σούπερ θέαμα κάθε εβδομάδα στην μπασκετική εκπομπή Pick n' Roll.
 • Ποδόσφαιρο: Κισσαμικός - Παναθηναϊκός (Ζ)
  13:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Τάσος Κολλίντζας.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Τένις: Σιμόνα Χάλεπ - Κίκι Μπέρτενς
  14:35WTA 2018. Τελικός. Περιγραφή: Πάνος Λούτας.
 • Μπάσκετ: Χιούστον Ρόκετς - Γιούτα Τζαζ
  14:45NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • Ποδόσφαιρο: Φορτούνα Ντίσελντορφ - Ντόρτμουντ
  15:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 16η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Θύελλα Καμαρίου - Ατρόμητος Αθηνών (Ζ)
  15:15Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Dirt Games 2018 - Στιγμιότυπα
  15:30Μαρκόπουλο.
 • WRC 2018
  15:55SS18 Bosenberg Power Stage, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Bundesliga 2018-19 - Στιγμιότυπα E10
  17:00Αφιέρωμα.
 • NBA Daily
  17:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Ποδόσφαιρο: Απόλλων Πόντου - ΑΕΛ (Ζ)
  17:30Κύπελλο Ελλάδας 2018-2019. 4η φάση. 3η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Μελισσίδης.
 • WRC 2018
  17:45Γερμανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018-19 - 5η Περίοδος E11
  18:00Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E675
  18:30Στιγμιότυπα.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  19:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Octo di San Marino e Della Riviera di Rimin).
 • NBA Daily
  19:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • MotoGP Ανασκόπηση 2018
  20:00Παρακολουθήστε σε επανάληψη τις καλύτερες στιγμές του φετινού πρωταθλήματος MotoGP και την κατάκτηση του τίτλου από τον Μαρκ Μαρκέθ για 3η συνεχόμενη χρονιά. (Gran Premio Movistar de Aragon).
 • Μπάσκετ: Μπρούκλιν Νετς - Λ. Α. Λέικερς
  20:05NBA 2018 - 2019. Κανονική περίοδος. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Υδάτινα Σπορ: Ο Κόσμος της Ιστιοπλοΐας 2018 E11
  20:15Η ιστιοπλοΐα είναι ένα πολύ ξεχωριστό άθλημα. Η εκπομπή παρουσιάζει την καρδιά της ιστιοπλοΐας, από την κομψότητα και το πρεστίζ των εκπληκτικών γιοτ μέχρι την αντοχή που χρειάζεται στους αγώνες και τον σκληρό κόσμο των αγώνων dinghy και του kite surfing.
 • Αφιέρωμα: UFC The Ultimate Fighter E2805
  21:00Παρακολουθήστε τις σημαντικότερες στιγμές του φετινού TUF μέχρι και τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Rafael Dos Anjos και τον Kamaru Usman.
 • WRC 2018
  21:05Αυστραλία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  21:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies