Κοντονής: «Δεν διεξάγονται αγώνες την Κυριακή»
SHARE

Κοντονής: «Δεν διεξάγονται αγώνες την Κυριακή»

Την απόφαση για τη μη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Super League για το Σαββατοκύριακο (28/2-2/3) ανακοίνωσε ο Σταύρος Κοντονής μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή της αγωνιστικής δραστηριότητας για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως στη συνάντηση που είχε με τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου, έδωσε περιθώριο μιας εβδομάδας έτσι ώστε να διορθωθούν κάποια πράγματα, να ληφθούν μέτρα και να επανεξεταστεί η κατάσταση την ερχόμενη Τετάρτη (04/03), έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν θα μπορέσουν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα.

Ο Σταύρος Κοντονής τόνισε πως η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη στα όσα εξήγγειλε και πως έχει τελειώσει κάθε είδους ανοχή στα θέματα που αφορούν τη βία στον ελληνικό αθλητισμό. Μάλιστα, ο υφυπουργός επιβεβαίωσε πως πρόκειται να αναβληθεί μόνο το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, ενώ υπογράμμισε πως έχει συναντηθεί με τον υπουργό δικαιοσύνης για να προχωρήσει η κάθαρση στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα με την επιτάχυνση όλων των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία στα γήπεδα είναι οριστική και αμετάκλητη. Είναι απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα που μας προσβάλουν όλους και προσβάλουν τον πολιτισμό μας και είναι μια απόφαση οριστική», ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Κοντονή.

Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής πρόσθεσε: «Απευθυνόμαστε προς όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα αθλητισμού και ιδιαίτερα σε αυτά του ποδοσφαίρου. Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη και δεν θα κάνει βήμα πίσω σε όσα έχει ήδη εξαγγείλει. Απευθυνόμαστε σε όλους και λέμε ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα τα οποία αναπτύσσονται κατά τρόπο απαράδεκτο τον οποίο βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στον χώρο του αθλητισμού, είναι αδιανόητο να τα ανεχτούμε γιατί στρέφονται κατά του αθλητισμού, των φιλάθλων και των εργαζομένων στον αθλητισμό».

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ακόμα ότι: «Έλαβα την εισήγηση της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ για το έκρυθμο της κατάστασης στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, και όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Ο καθένας που αγαπάει τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, καταλαβαίνει τι σημαίνει για τον οπαδό μιας ομάδας να βλέπει κορυφαίους παράγοντες όχι απλά να διαπληκτίζονται αλλά να βιαιοπραγεί ο ένας εναντίον του άλλου. Υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατον να διεξαχθούν αγώνες την Κυριακή. Στη συνάντηση που είχα με τις διοργανώτριες αρχές, τόνισα πως είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες των φιλάθλων, όσο και το μέτρο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Στη συνέχεια, ανέφερε επίσης ότι: «Η κυβέρνηση την άλλη Τετάρτη με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού προς εμένα, θα συναντηθεί ξανά με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών για να δούμε τι έχουνε κατορθώσει. Αν υπάρξει εισήγηση από τη ΔΕΑΒ και την ΕΛ.ΑΣ. εκ νέου δεν θα γίνουν αγώνες και τη μεθεπόμενη Κυριακή. Ελπίζω κι εύχομαι όσα έχουμε συζητήσει με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών να υλοποιηθούν. Να ξέρουν οι πάντες και κυρίως οι φίλαθλοι, ότι η κυβέρνηση όσα έχει πει θα τα πραγματοποιήσει. Θα πάρουμε τα νομοθετικά μέτρα που τώρα δεν υφίστανται, για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η βία».

Ακολούθως, ο κ. Κοντονής επεσήμανε: «Απευθυνόμενος σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, θέλω να πω πως το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τόσο σοβαρά ζητήματα του αθλητισμού είναι σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο. Αυτό θα το ενισχύσουμε με νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα είναι αποτελεσματικές και θα λύνουν το πρόβλημα δια παντός. Εύχομαι αυτά που σήμερα είναι πρόβλημα, να γίνουν αρχή της λύσης. Για αυτό χρειάζεται η ενεργητική συμπαράσταση όλων όσοι διακηρύσσουν ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση. Γιατί αυτό έχουν δηλώσει όλοι οι παράγοντες και οι εκπρόσωποι των ομάδων και των διοργανωτριών με τους οποίους έχουμε συναντηθεί».

Για το τι περιμένει πλέον, απάντησε: «Εμείς αναμένουμε και για τη μεθεπόμενη Κυριακή, τις εισηγήσεις που ο νόμος απαιτεί από την ΕΛ.ΑΣ. και τη ΔΕΑΒ, για να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Όπως ξέρετε, η παρέμβαση που κάνουμε σήμερα γίνεται δυνάμει αυτών των εισηγήσεων. Άνευ αυτών, το κράτος δεν μπορεί να επέμβει. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε σε ποια θέση είναι η κυβέρνηση να παρακολουθεί όλες αυτές τις καταστάσεις και να δυσκολεύεται να πάρει μέτρα. Θα κάνουμε ότι προβλέπει ο νόμος και θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια».

Για το αν πρόκειται για αυτοκάθαρση, σχολίασε: «Δεν πιστεύω σε αυτοκαθάρσεις, αυτοκριτικές και σε ό,τι περιέχει την έννοια «αυτό», όταν συνδυάζεται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν κίνητρο το κέρδος. Μιλάμε για ανώνυμες εταιρείας που κερδίζουν από αυτή την ιστορία. Πρέπει όλοι να δείξουμε σεβασμό στον νόμο. Όσοι περιφρονούσαν το νόμο, το περί δικαίου αίσθημα και το αίσθημα των φιλάθλων και του λαού που ήθελε κάθαρση στο ποδόσφαιρο και σε όλα τα σπορ, πρέπει να καταλάβουν ότι οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει».

Πρόσθεσε επίσης ότι: Πρέπει να αντιληφθούν πως ποδόσφαιρο με βία, έκτροπα και αγριότητες δεν θα υπάρξει. Είναι χρέος μας προς τον αθλητισμό και τη νεολαία, προς τα παιδιά των φτωχότερων οικογενειών που βρίσκουν διασκέδαση προς το ποδόσφαιρο. Τα πιο ακραία μέτρα έχουν να κάνουν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση δεν θα φεισθεί νομοθετικών πρωτοβουλιών για να υπάρξει κάθαρση στο ποδόσφαιρο. ένα από αυτά είναι η δημιουργία λεσχών που την προβλέπει ο νόμος και δεν έχει εφαρμοστεί. Ξέρετε πως για να λειτουργήσουν χρειάζεται πιστοποιητικό από τις ομάδες και από αυτό το σημείο κι έπειτα θα είναι οι ομάδες υπεύθυνες»

Τέλος, ο κ. Κοντονής υποστήριξε: «Έχω μιλήσει με τον υπουργό δικαιοσύνης, ζητάμε την επιτάχυνση των υποθέσεων που αφορούν τον αθλητισμό. Είναι αδιανόητο να φέρονται άνθρωποι ως κατηγορούμενοι για μεγάλο διάστημα, να γίνονται κουβέντες με δικογραφίες στα ραδιόφωνα και της τηλεοράσεις, κακώς είναι τα χέρια τον δημοσιογράφων έχουν τεκμήριο αθωότητας και κακώς γίνεται αυτό. Είναι ντροπή για εμένα, το λέω και σαν νομικός, θα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία γιατί μπορεί να αποδειχθεί πως κάτι από όλα αυτά μπορεί να είναι αναληθές».

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

All Star Game 2019: Ξεκίνησε με όρεξη για... καρφώματα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! (videos)
All Star Game 2019: Ξεκίνησε με όρεξη για... καρφώματα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο! (videos)
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει με συγκεκριμένα παπούτσια προς τιμήν του Θανάση! (video)
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο παίζει με συγκεκριμένα παπούτσια προς τιμήν του Θανάση! (video)
NBA All Star Game LIVE
NBA All Star Game LIVE
ΑΕΚ – Φλαμένγκο: Έτσι έγινε παγκόσμια «βασίλισσα» και φέρνει την κούπα στην Ελλάδα! (video)
ΑΕΚ – Φλαμένγκο: Έτσι έγινε παγκόσμια «βασίλισσα» και φέρνει την κούπα στην Ελλάδα! (video)

 • Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019
 • Πολεμικές Τέχνες: UFC Fight Night 2019 (Ζ)
  02:00Φράνσις Νγκάνου 'The Predator' - Κάιν Βελάσκεζ. Φοίνιξ, ΗΠΑ. Το καράτε ανταγωνίζεται το κουνγκ φου και το μποξ το ζίου ζίτσου. Το κικ μποξ έρχεται αντιμέτωπο με το τζούντο και η πάλη με το μάι τάι. Η 'μάχη' μεταξύ των πολεμικών τεχνών και η ανάδειξη του 'απόλυτου πρωταθλητή' μόνο στα κανάλια COSMOTE SPORT.
 • Ποδόσφαιρο: Χόλσταϊν Κίελo - Γκρόιτερ Φιρτ
  02:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Τένις: Fed Cup 2019 by BNP Paribas
  02:45Ανασκόπηση 1ου γύρου. Στιγμιότυπα.
 • Πυγμαχία: KOTV 2019 E7
  03:30Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: ROC Race of Champions 2019
  04:00Στιγμιότυπα.
 • SportShow
  04:30Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Red Bull Air Race World Championship 2019
  04:40Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Βαλένθια - Εσπανιόλ
  04:45Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  05:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E683
  05:35Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  06:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα
  06:15Κύπελλο Ισπανίας 2019. Τελικός. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Βόλεϊ: Ντιναμό Μόσχας - Περούτζια
  06:30CEV Champions League Ανδρών 2018-19. Φάση ομίλων. 5ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • WRC 2019
  07:00SS14 Vargasen 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβερκούζεν - Φορτούνα Ντίσελντορφ
  07:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • WRC 2019
  08:10SS18 Likenas 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Άγιαξ - Ρεάλ Μαδρίτης
  08:15UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Μπάσκετ: NBA All Star Weekend 2019
  08:45All-Star Game. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • WRC 2019
  09:10SS19 Torsby Power Stage, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Βιγιαρεάλ - Σεβίλη
  09:15Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • SportShow
  09:45Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Χάντμπολ: Κίελο - Μαγδεβούργο
  10:20Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 21η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν
  10:30UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2019
  11:00Daytona 500. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • NBA Daily
  11:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Τένις: 2019 ATP World Tour 500
  12:05ABN AMRO World Tennis Tournament. Τελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Μπάσκετ: VTB United League 2018-19
  12:15All Star Game. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας, Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Γκλάντμπαχ
  12:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Ποδόσφαιρο: Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μπράγκα
  13:45Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2018-19. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • COSMOTE SPORT 9HD
  14:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E683
  14:30Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: Κιέλτσε - Μονπελιέ
  14:45VELUX EHF Champions League 2018-19. Φάση ομίλων. 12η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • WRC 2019
  15:00SS14 Vargasen 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • NBA Daily
  15:15Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • Μπάσκετ: NBA All Star Weekend 2019
  16:00State Farm All Star Saturday Night. Περιγραφή: Βασίλης Σκουντής, Ρήγας Δάρδαλης.
 • WRC 2019
  16:10SS18 Likenas 2, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Πυγμαχία: KOTV 2019 E7
  16:30Στιγμιότυπα.
 • Topspin (Ζ)
  17:00Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • WRC 2019
  17:10SS19 Torsby Power Stage, Σουηδία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • NBA Daily
  18:30Η καθημερινή σας ενημέρωση με όλα τα τελευταία νέα από το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.
 • WRC 2019
  19:00Σουηδία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Τένις: 2019 ATP World Tour 500 (Ζ)
  19:30Rio Open presented by Claro. Αγώνας κυρίως ταμπλό. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Ποδόσφαιρο: Ουέσκα - Μπιλμπάο (Ζ)
  20:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2018 - 2019. 24η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • RBAR 2019 - Magazine
  20:10Άμπου Ντάμπι, ΗΑΕ. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Άβες - Μπενφίκα (Ζ)
  20:15Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 22η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Ποδόσφαιρο: Ρόμα - Πόρτο
  21:30UEFA Champions League 2018-2019. Φάση των 16. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιώργος Θαναηλάκης.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Αναντολού Εφές
  21:45Τουρκικό Κύπελλο. Τελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies