Κάανεν: «Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο»

Κάανεν: «Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο»

Χαρούμενος από τη νέα… σελίδα στην καριέρα του εμφανίστηκε ο Τον Κάανεν, κατά την παρουσίασή του από την ΠΑΕ Βέροια.

Ο Ολλανδός τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της «Βασίλισσας» και την Παρασκευή (6/9) παρουσιάστηκε επίσημα και στις πρώτες του δηλώσεις εμφανίστηκε έτοιμος να δουλέψει για να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα.

Αρχικά, στην παρουσίαση, ο Γιώργος Τουτζάρης, μέλος της διοίκησης, μίλησε για τη συνεργασία με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας: «Ένα πρώτο δείγμα αυτής της συνεργασίας είναι και η απόκτηση του Ζεζίνιο, ενώ στόχος μας είναι να στέλνουμε τα δικά μας παιδιά στις ακαδημίες της Σπόρτινγκ ώστε να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα».

«Μέχρι τώρα γνώριζα μόνο το όνομα της Βέροιας και πλέον είμαι προπονητής της. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο που μου έδειξε εμπιστοσύνη και μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ στη Βέροια. Ελπίζω να την οδηγήσουμε όλοι μαζί εκεί και επιθυμεί. Είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε κάτι καλό. Δεν θα ρίξουμε το βάρος μόνο στην 1η ομάδα αλλά και στις ακαδημίες», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Και συνέχισε: «Σέβομαι την δουλεία που κάνετε για να ενημερώνετε τον κόσμο, αλλά θέλω να σεβαστείτε κι εσείς την δική μου δουλειά. Δεν έχω πρόβλημα σε οποιαδήποτε κριτική, αρκεί οι όποιες πληροφορίες να διασταυρώνονται ώστε να μην βγαίνει κάτι που δεν ισχύει και που μπορεί να είναι εις βάρος της ομάδας».

Ακόμα, ο Ολλανδός κόουτς, ανέφερε: «Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζομαι σε αυτή την πλευρά της Ευρώπης και ξέρω ότι οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί και παθιάζονται με το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα επίσης να χαιρετίσω τους φιλάθλους μας. Ξέρω ότι είναι δίπλα στην ομάδα και την βοηθούν. Τους θέλουμε κοντά μας και στις καλές αλλά και στις δύσκολες στιγμές».

Αναφορικά για το ντεμπούτο του στον πάγκο της Βέροιας, όπου θα γίνει κόντρα στον συμπατριώτη του Χουμπ Στέφενς του ΠΑΟΚ, απάντησε: «Είναι ακριβώς αυτό που περίμενα! Γνωρίζω ότι η περιοχή εκτός από φιλάθλους της Βέροθιας έχει και πολλούς οπαδούς του ΠΑΟΚ, οπότε το γήπεδο θα είναι κατάμεστο. Πιστεύω θα είναι ένα φανταστικό ματς. Σέβομαι τον Στέφενς, ο οποίος είναι πολύ έμπειρος και έχει πολλές επιτυχίες στην καριέρα του. Ανυπομονώ να βρεθούμε αντιμέτωποι και ελπίζω να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα μας».

Σε ερώτηση για τη δυσκολία που έχει το έργο του, καθώς ανέλαβε την τεχνική ηγεσία μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, σχολίασε: «Δεν είναι πρόβλημα αυτό για μένα. Πιστεύω ότι η ομάδα είναι καλή, έχει πολύ καλούς παίκτες και έναν γυμναστή που κάνει εξαιρετική δουλειά. Θα δούμε με τη διοίκηση για 1-2 παίκτες ακόμη, όμως θα αποκτηθούν μόνο αν είναι σε θέση να κάνουν την διαφορά».

Όσον αφορά στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό που το παρακολούθησε από την εξέδρα, δήλωσε: «Με εντυπωσίασε η Βέροια με την προσπάθεια που έκανε και την φυσική της κατάσταση. Οι παίκτες έτρεχαν επί 90 λεπτά. Αυτό που απομένει τώρα είναι να ξεκινήσουμε και το τακτικό κομμάτι».

Για το αγαπημένο του σύστημα, είπε: «Σαν προπονητής θα δω πρώτα τους παίκτες που διαθέτω και μετά την τακτική. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ξέρουν 3-4 συστήματα ώστε κατά την διάρκεια του αγώνα να αλλάζουμε κάποια πράγματα αν χρειαστεί. Σαν Ολλανδός, μου αρέσει το επιθετικό και πιεστικό ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό για μένα οι παίκτες να μπαίνουν στο γήπεδο για να κερδίζουν και όχι για να μην χάνουν».

Παράλληλα, μίλησε και για τη σχέση του με τον Μρντάκοβιτς με τον οποίο συνεργάστηκαν στο Παραλίμνι: «Με τον Μίλιαν έχω πολύ καλή σχέση και πήρα την άποψή του πριν έρθω εδώ. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Φέτος ξεκίνησε πολύ καλά την χρονιά και θα μας βοηθήσει σημαντικά στην πορεία».

Τέλος, για την πόλη της Βέροιας, απάντησε: «Μου άρεσε πολύ. Άλλωστε ήθελα να βλέπω και λίγα βουνά, γιατί τα τελευταία χρόνια έμενα απέναντι από την θάλασσα!».

Πηγή φωτογραφίας: kerkidasport



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved