Κύργιας: «Να πάμε καλύτερα από πέρυσι»

Κύργιας: «Να πάμε καλύτερα από πέρυσι»

Εντυπωσιασμένος από τις πρώτες μέρες του στον Άρη έχει μείνει ο Μιχάλης Κύργιας.

Ο νεαρός στόπερ μίλησε στην εφημερίδα των οργανωμένων Super Aris για το πώς έγινε το ντιλ με την ομάδα, αλλά και τους στόχους του για τη νέα περίοδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κύργια:
 
Πώς προέκυψε, για σένα, ο Άρη, Μιχάλη;

«Με το που τελείωσε η σεζόν της Football League, όπου αγωνιζόμουν με τη φανέλα του Απόλλωνα, ενημερώθηκα, ότι ο Άρη, ήταν απ’ τις πρώτες ομάδες που έδειξαν ενδιαφέρον για την απόκτηση μου. Συζητώντας το ενδεχόμενο και με το μάνατζερ μου, δε σας κρύβω ότι τοποθετήσαμε τη πρόταση του Άρη στη κορυφή των επιθυμιών μας, κάτι, που φάνηκε κι απ’ το ότι συμφωνήσαμε, απ’ τη πρώτη κιόλας, επαφή που έγινε με τους ανθρώπους της ομάδας. Όλα τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικά κι αναμενόμενα…»

Τι μέτρησε, για σένα, περισσότερο κι ήθελες Άρη;

«Η τεράστια απήχηση που ‘χει στη ποδοσφαιρική (…κι όχι μόνο φυσικά) κοινωνία της χώρας. Όταν εντάσσεται ένας παίκτης στο δυναμικό του Άρη, αμέσως, αποκτά άλλη οντότητα, αναγνωρισιμότητα, αλλά, και κύρος σαν ποδοσφαιριστής…»

Ποια είναι η εικόνα και, φυσικά, η άποψη που έχεις στο μυαλό σου για τη νέα σου ομάδα;

«Μόλις πάτησα το πόδι μου στο «Βικελίδης» κι είδα όλο αυτό τον κόσμο, στη «πρώτη» της ομάδας, όλα αυτά που είχα στο μυαλό μου επαληθεύτηκαν. Έτσι ακριβώς τo περίμενα…»

Να ξέρεις ότι, το χαρακτηριστικό αυτού του Συλλόγου, είναι το συναίσθημα και το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα σ’ αυτόν και τον κόσμο του.

«Αυτό ακριβώς μου ‘χουν μεταφέρει και σ’ εμένα. Ότι για τους οπαδούς του, ο Άρη, δεν αποτελεί, απλά, μια ομάδα, αλλά, μέρος, της ίδιας τους της ζωής, κομμάτι της ψυχής και της καθημερινότητας τους…»

Πως κύλησαν, οι πρώτες μέρες στο νέο σου περιβάλλον;

«Η αλήθεια είναι, ότι απ’ τη πρώτη, κιόλας, μέρα παρουσίας μου στη Θεσσαλονίκη, οι άνθρωποι της ομάδας, ο προπονητής και, φυσικά, οι συμπαίκτες μου, μου φέρθηκαν με πάρα πολύ ωραίο τρόπο, βοηθώντας με σ’ ότι χρειαζόμουν και γενικά, κάνοντας με, να νοιώθω πάρα πολύ άνετα.»

Αν κι είναι ακόμα νωρίς, να πούμε γι αυτόν, ο φετινός στόχος του Άρη, ποιος θα ‘ναι;

«Πράγματι, είναι νωρίς να πούμε κάτι, αυτή τη στιγμή, και δε θέλω να οριοθετήσω κάποιον συγκεκριμένο. Για μένα, στόχος είναι να καταφέρουμε να εμφανιστούμε σαν Άρης και φυσικά επ ουδενί, να μην περάσει η ομάδα τα ίδια με πέρυσι…»

Όντως, το περυσινό, μαρτύριο, δε παλεύονταν με τίποτα…
 
«Οπωσδήποτε, ήταν κάτι, πάρα πολύ ψυχοφθόρο κι εύχομαι να μην επαναληφθεί ξανά. Σίγουρα, πάντως, δε  θα ‘ναι μια εύκολη χρονιά, κάτι, που πρέπει, όλους, να μας κάνει ακόμα πιο προσηλωμένους στο στόχο και τη προσπάθεια …».

Στην Ελλάδα ζεις, το βιώνεις και ξέρεις ότι οικονομικά η κατάσταση είναι δύσκολη. Πέρυσι, τα παιδιά που ήταν στην ομάδα,(… προς τιμήν τους), βάλανε πλάτη και παρά τις οικονομικές δυσκολίες, κράτησαν τη σημαία της ομάδας, ψηλά. Μακάρι, οικονομικά, όλα να πάνε καλά και να μη χρειαστεί και φέτος να υπάρχουν τα ίδια θέματα. Πάνε, δε πάνε καλά, όμως τα πράγματα, εσείς που είστε στην ομάδα ,που αποφασίσατε, είτε να παραμείνετε είτε να ‘ρθετε σα μεταγραφές, ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ και από εσάς να κάνετε το ίδιο. Να βάλετε κι εσείς πλάτη… Το πιάνεις αυτό;

«Απόλυτα. Όταν παίζεις σε μια ομάδα με τ’ όνομα, τη δυναμική και την ιστορία του Άρη κι όταν, εν πάση περιπτώσει, έχεις πάρει την απόφαση να συμμετέχεις σ’ όλο αυτό το εγχείρημα, πρέπει να ‘σαι προετοιμασμένος ν’ αντέξεις τα πάντα και να βάλεις πλάτη για ότι χρειαστεί, όπως, ακριβώς, κάνανε και τα παιδιά πέρυσι. Το βασικότερο, είναι η ομάδα να πάει καλά κι όλα τα άλλα λύνονται… Νομίζω, πως, ειδικά τα νεαρά παιδιά, συμπεριλαμβανομένου φυσικά κι εμένα, το οικονομικό, το βάζουν σε δεύτερη μοίρα, γιατί, κατανοούν, ότι βοηθώντας την ομάδα, μπορεί να βοηθηθούν κι οι ίδιοι. Υπάρχει, αυτή η αμφίδρομη σχέση… Από μια τέτοια ομάδα, όπως ο Άρης, ακόμα κι έτσι να πάνε τα πράγματα, έχεις μόνο να κερδίσεις».

Μας καλύπτει η απάντηση σου. Για μας, δε νοείται, παίκτης του Άρη, ανεξαρτήτως των όποιων προβλημάτων, να μην αισθάνεται τιμή που φοράει τη φανέλα του.

«Εγώ δε πιστεύω να υπάρχει παίκτης που να ‘χει περάσει απ’ τον Άρη και μην αισθάνεται αυτό το πράγμα. Είναι τεράστια η ιστορία κι η δυναμική αυτού του Συλλόγου και του κόσμου του. Ο Άρης, έχει ότι ακριβώς χρειάζεται κάποιος παίκτης για να αισθανθεί τιμή κι υπερηφάνεια…».

Από σένα, αγωνιστικά, τι να περιμένουμε, ότι θα δούμε;

«Θα πω, ότι και στη «πρώτη» της ομάδας, όταν με ρώτησαν το ίδιο. Μεγάλα λόγια, δε λέω, παρά μόνο, ότι θα έχω χαμηλά το κεφάλι, δουλεύοντας, όσο, περισσότερο μπορώ, για να βοηθήσω την ομάδα, καταθέτοντας και τη ψυχή μου γι αυτή. Αυτό είναι και το μόνο, για το οποίο, μπορώ να εγγυηθώ…»

Οι προσωπικές σου φιλοδοξίες, με τη φανέλα του Άρη, που φτάνουν;

«Ο Άρης, για μένα, αποτελεί ένα τεράστιο άλμα στη καριέρα μου. Η φανέλα, δεν είναι ποτέ δεδομένη σε τέτοιες ομάδες γι αυτό κι αρχικός στόχος είναι η καθιέρωση μου σ’ αυτόν. Επίσης, μεγάλο μου όνειρο, είναι, να καταφέρω ν’ αποτελέσω κι εγώ …κάποιο κομμάτι της ιστορίας του, κατακτώντας, μαζί του, έναν τίτλο».

Μακάρι. Στο ευχόμαστε ολόψυχα… Καλό κουράγιο, καλή δύναμη και, φυσικά, καλή επιτυχία…

«Σας ευχαριστώ. Εύχομαι υγεία και κουράγιο και σ’ εσάς. Οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, κι εύχομαι, τουλάχιστον, όσον αφορά το δικό μας το κομμάτι, να σας προσφέρουμε μόνο χαρές. Το να πω στο κόσμο, ότι τον έχουμε ανάγκη, νομίζω είναι περιττό. Ξέρουμε και το περιμένουμε, φυσικά, ότι θα τον έχουμε, κοντά μας…».



NBA: Αμφίβολος ο Ντόνοβαν Μίτσελ για το Game 5
NBA: Αμφίβολος ο Ντόνοβαν Μίτσελ για το Game 5
Παράνοια στον κόσμο του Παναθηναϊκού AKTOR - «Εξαφανίστηκαν» 9.000 διαρκείας σε λίγες ώρες!
Παράνοια στον κόσμο του Παναθηναϊκού AKTOR - «Εξαφανίστηκαν» 9.000 διαρκείας σε λίγες ώρες!
Βαθμολογία Super League: Ο τίτλος στο «χέρι» του ΠΑΟΚ – Όλα κρίνονται στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης
Βαθμολογία Super League: Ο τίτλος στο «χέρι» του ΠΑΟΚ – Όλα κρίνονται στο ντέρμπι Θεσσαλονίκης
Χάντμπολ: Η Νέα Ιωνία νίκησε τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ: Η Νέα Ιωνία νίκησε τον ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved