Κοντοές: «Ο Αστέρας μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό»

Κοντοές: «Ο Αστέρας μπορεί να κερδίσει τον Ολυμπιακό»

Μπορεί να το κατακτήσει το Κύπελλο ο Αστέρας Τρίπολης, όπως τόνισε ο Γιάννης Κοντοές, καθώς ο Ολυμπιακός δεν είναι τόσο δυνατός φέτος.

Ο έμπειρος άσος μίλησε στον Sentra fm για την πρόκριση των Αρκάδων στον τελικό επί του ΠΑΟΚ, επισημαίνοντας πως ποτέ δεν φοβήθηκε ότι η ομάδα του θα αποκλειστεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κοντοέ:

Για το πώς βιώνει την πρόκριση του Αστέρα: «Για εμένα, παρότι έχω περάσει από μεγάλες ομάδες, όπως ο Πανιώνιος και η ΑΕΚ, είναι πρωτόγνωρες στιγμές, τα συναισθήματα είναι έντονα, από το πρώτο λεπτό του αγώνα δείξαμε πως το πιστεύαμε και η προσπάθειά μας επιβραβεύτηκε. Ήρθα στην Αθήνα σήμερα το πρωί, αλλά το μυαλό μου είναι ακόμα στην Τρίπολη».

Για το αν η περιπέτεια του Φορμίκα έδωσε έξτρα κίνητρο στην ομάδα: «Μην ξεχνάμε, πριν από δύο εβδομάδες ο Κάφα είχε ατύχημα με το αυτοκίνητό του, αλλά όχι μόνο βγήκε ζωντανός, αλλά μπήκε άμεσα στις προπονήσεις. Ακολούθησε το περιστατικό με τον Φορμίκα, που ήταν τυχερός στην ατυχία του. Μας συγκλόνισε, όταν μάθαμε τι συνέβη, Κάτι τέτοια περιστατικά σε πεισμώνουν, την πρόκριση την αφιερώνουμε στον “Φόρμι”. Μοιραστήκαμε μαζί τη χαρά μας, μετά τον αγώνα όλη η ομάδα είχε κοινή τηλεφωνική επαφή μαζί του, αύριο (σ.σ. Δευτέρα) θα τον επισκεφθούμε. Όλα τα παιδιά, ο καθένας με τον τρόπο του, είναι δίπλα του».

Τι ήταν αυτό που είχε ο Αστέρας και έλειπε από τον ΠΑΟΚ: «Εμείς ασχοληθήκαμε μόνο με την ομάδα μας. Ήμασταν καλά διαβασμένοι, δεν πήγαμε στο άγνωστο, δεν φοβηθήκαμε το παιχνίδι και με κάποια τρικ του προπονητή μας, φθάσαμε στα γκολ και στην πρόκριση. Αν και χρειαζόταν να πετύχουμε γκολ. Σε καμία περίπτωση δεν φοβήθηκα ότι θα μείνουμε εκτός τελικού».

Για τον τελικό με τον Ολυμπιακό: «Η υποβάθμιση του ποδοσφαίρου μας έχει να κάνει και με την πτώση των μεγάλων ομάδων. Ο Ολυμπιακός είναι πιο προβλέψιμος από άλλες χρονιές και του λείπει το κάτι διαφορετικό και ο Αστέρας όταν βρίσκει τέτοιες ομάδες, μπορεί να τις κερδίσει».

Για τη φιλοσοφία του Αστέρα Τρίπολης κι αν μπορεί να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο: «Ο Αστέρας είναι κάτι το διαφορετικό. Είθισται στο ελληνικό πρωτάθλημα, οι προπονητές αρχικά να, κοιτούν πώς θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Ο κ. Τσιώλης, ξέροντας την ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ του Αστέρα, θέλει η ομάδα να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, να μεταφέρει την μπάλα γρήγορα στη γραμμή κρούσης. Η ομάδα έχει τις βάσεις να συνεχίσει αυτή την πορεία. Όλα αρχίζουν από τη διοίκηση, η οποία έχει δείξει ότι αγαπά την ομάδα. Αν ο Αστέρας δεν πέσει στην παγίδα να ξεπουλά παίκτες, μπορεί να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο».

Για την επιλογή του να πάει από την ΑΕΚ, στον Αστέρα: «Ηταν ό,τι καλύτερο για εμένα εκείνη τη στιγμή. Ηθελα να φύγω, γιατί στην Αθήνα ένιωθα πιεσμένος. Ηθελα να πάω κάπου όπου θα ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο και στον Αστέρα βρήκα αυτό που ήθελα».

Για το αν θα μείνει στην Τρίπολη, εάν έχει πρόταση από τα εξωτερικό: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο τρεις με τέσσερις ομάδες είναι συνεπείς, έτσι αυτόματα η ψαλίδα κλείνει επικίνδυνα και η μεταγραφή για κάθε παίκτη στο εξωτερικό είναι ένα όνειρο».

Για την ΑΕΚ και τι μπορεί να γίνει στο μέλλον: «Καθημερινά βλέπω τους φίλους της ΑΕΚνα μην ξέρουν πού θα βρεθεί η ομάδα. Γνώμη είχα μέχρι ένα σημείο, υποστηρικτές ίσως δεν είχα. Αυτοί που ξέρουν και είναι μέσα σε αυτή, γνωρίζουν καλύτερα τι πρέπει να γίνει».



Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved