Φατί: «Δύσκολο να μείνω στον Άρη»

Φατί: «Δύσκολο να μείνω στον Άρη»

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τον Άρη, φαίνεται ότι έχει πάρει ο Ρικάρντο Φατί.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός των «κίτρινων», με δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Γαλλίας, εμφανίστηκε κουρασμένος από την οικονομική ασυνέπεια, ενώ αναφέρθηκε και στο περσινό ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για την απόκτησή του.

«Ειλικρινά, είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να μείνω εδώ την επόμενη σεζόν, δεδομένης της παρούσας κατάστασης. Το πρωτάθλημα παραμένει ελκυστικό, αλλά με όλα τα οικονομικά προβλήματα που έχει η χώρα, όλες τις ανησυχίες και σε άλλα σπορ, δεν παίζουμε κάτω από τις καλύτερες συνθήκες», είπε αρχικά ο Φατί και συνέχισε:

«Από εκεί και πέρα, έχω δύο χρόνια που έχω έρθει σε αυτό το πρωτάθλημα. Ήταν μια μεγάλη εμπειρία, ειδικά με την παρουσία μας στο Europa League, αλλά μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα, νομίζω ότι ήρθε η ώρα για μένα να κοιτάξω κάπου αλλού. Εξακολουθώ να είμαι ένας παίκτης που έχει φιλοδοξίες και ελπίζω να αγωνιστώ σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Μας καταβάλλονται χρήματα αρκετά τακτικά, αλλά δεν μας πληρώνουν όλα όσα μας χρωστάνε. Μας δίνουν ένα ελάχιστο, ώστε να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον εαυτό μας. Αρχικά πληρωνόμασταν κανονικά, δεν υπήρχαν προβλήματα. Αλλά ο πρόεδρος τότε ήρθε και μας εξήγησε την κατάσταση του συλλόγου, αλλά και της Ελλάδας. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε το σύλλογο, κάνοντας κάποιες παραχωρήσεις, αλλά στο τέλος της σεζόν, η κατάσταση είναι περίπλοκη για όλους.

Προσωπικά, έχω κάποια χρήματα στην άκρη, έτσι κατάφερα να ζήσω τη ζωή μου αρκετά κανονικά. Αλλά όταν έχουμε περισσότερα χρήματα, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις επενδύσεις που κάνουμε κάθε μέρα και τα έξοδά μας. Αν και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο.

Προσπαθήσαμε να παίξουμε έστω και μόνο για τους οπαδούς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν, ωστόσο, δεν ήταν πάντα παρόντες στο γήπεδο. Παίξαμε ειδικά για αυτούς και προσπαθήσαμε να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται για να μπορέσει να πάρει το δυνατόν περισσότερα χρήματα, με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αλλά στο τέλος, έγινε δύσκολο για εμάς. Προσπαθήσαμε να δώσουμε τα πάντα, παρά τα όσα έγιναν».

Ο Φατί αναφέρθηκε και στην απεργία που είχαν κάνει οι παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν: «Ειλικρινά, έκανε περισσότερο θόρυβο από οτιδήποτε άλλο, αν και διήρκεσε μόνο δύο ημέρες. Έγινε κυρίως για να δείξουμε αλληλεγγύη προς τους παίκτες που δεν τους καταβλήθηκαν χρήματα για αρκετό καιρό και πραγματικά τα χρειάζονται. Η είδηση έφτασε μέχρι τη Γαλλία, αλλά ήταν πολύ κακό για το τίποτα, επειδή όλα πλέον είναι όπως πριν».

Παράλληλα, μίλησε και για την πρώτη του χρονιά στον Άρη, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού: «Επειδή η πρώτη μου σεζόν είχε πάει πολύ καλά, όλα τα χρήματα μού είχαν καταβληθεί εγκαίρως και τακτικά. Στο τέλος της χρονιάς, είχα κάποιες επαφές με ορισμένους συλλόγους, συμπεριλαμβανομένου του Παναθηναϊκού, αλλά δεν προχώρησε. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα όσο καλύτερα μπορούσα. Ο σύλλογος ήταν ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά μου και νομίζω ότι ήταν σε κάθε περίπτωση το καλύτερο πράγμα να μείνω. Τώρα θα δούμε τις επόμενες ημέρες αν θα υπάρξουν πληρωμές ή όχι.

Τώρα, θέλω να επανέλθω σε ένα ελκυστικό πρωτάθλημα για να δείξω την αξία μου. Γιατί τελικά, τα τελευταία δύο χρόνια το πρωτάθλημα εδώ δεν προχώρησε. Εγώ έγινα αρχηγός και πέρασα πολύ ωραία. Αισθάνομαι υπέροχα εδώ όπως και η οικογένειά μου. Είναι κρίμα όμως που αυτή η κρίση έχει έρθει να καταστρέψει τα πάντα. Όταν ήρθα από τη Ρώμη στη Θεσσαλονίκη, πολλοί δεν κατάλαβαν αυτή την επιλογή μου. Αλλά όταν ήρθα εδώ, η ομάδα έπαιξε στην Ευρώπη και είχε προπονητή τον Έκτορ Κούπερ. Είναι ένας πολύ καλός τεχνικός. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον, πριν όμως έρθει η κρίση και κάνει τη ζημιά.

Προτιμώ μια ομάδα της Γαλλίας, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα, καθώς ξέρω ότι έχουν έρθει άνθρωποι από ομάδες του εξωτερικού για να με δουν».



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved