Σπανός: «Καμία πρόταση από Εργοτέλη»

Σπανός: «Καμία πρόταση από Εργοτέλη»

Ο προπονητής του Παναιγιάλειου Δημήτρης Σπανός διέψευσε τις φήμες που τον έφερναν να έχει πρόταση από τον Εργοτέλη δηλώνοντας πως το μόνο που τον απασχολεί είναι η σωτηρία του Παναιγιάλειου.

Απαντήσεις για όλα έδωσε ο Δημήτρης Σπανός μιλώντας μέσα από την συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΠΟΡ FM Πάτρας». Ο προπονητής του Παναιγιάλειου μίλησε για την προσπάθεια που κάνει με την ομάδα του Αιγίου για την επίτευξη της παραμονής, για τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Εργοτέλη, για την «μάχη» της Γ΄ Εθνικής αλλά και για την παρουσία του στην Ελβετία προκειμένου να παρακολουθήσει σεμινάριο προπονητικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αν ο Απόλλων Σμύρνης είναι καλύτερος από την περσινή ΑΕΚ:

«Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό το πράγμα. Είναι μία ομάδα που έχει πλούσιο ρόστερ, δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση. Είναι ψαγμένη καλά και έχει καλά παιδιά, επαγγελματίες και νομίζω ότι μετά το εξάμηνο το δικό μου, το εξάμηνο του Άκη Μάντζιου ήταν το ίδιο εποικοδομητικό, δεν άλλαξε τίποτα, συνέχισε την ίδια συνταγή, γι' αυτό και πήγε πάρα πολύ καλά.

Θεωρώ ότι ο Απόλλων είναι μια ομάδα που είναι σίγουρα στη Super League και νομίζω ότι η Λαμία θα είναι η δεύτερη υπό προϋποθέσεις. Και νομίζω ότι αυτές είναι τα δύο επόμενα παιχνίδια της Λαμίας με τον Απόλλωνα και του ΟΦΗ με τον Άρη».

Αν παιχτεί η δεύτερη θέση σε περίπτωση νίκης του Άρη επί του ΟΦΗ:

«Ναι, αν και το θεωρώ λίγο δύσκολο, γιατί μιλάμε για μία πάρα πολύ καλή και ιστορική ομάδα. Δύσκολα στο Γεντί Κουλέ περνάει κάποιος αντίπαλος. Νομίζω ότι τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Άρη».

Για τη μάχη της παραμονής και αν η Καλλιθέα υποβιβάστηκε:

«Όλα είναι ανοικτά. Είναι έτσι δομημένο το πρωτάθλημα που μπορούν να γίνουν πράγματα από τρελά έως όχι λογικά. Αυτό είναι και το ζόρι το δικό μας, διαφορετικά θα λέγαμε ότι είμαστε 10 πόντους πάνω από τη ζώνη και έχουμε σωθεί. Γίνονται, όμως παράλογα πράγματα και αποτελέσματα που ίσως να μην είναι λογικά. Δεν μιλάω πονηρά, αλλά για αγωνιστικά θέματα. Νομίζω ότι η Καλλιθέα έχει το πιο δύσκολο έργο από όλους».

Αν έχει εξασφαλιστεί η παραμονή του Παναιγιαλείου:

«Οι 37 βαθμοί είναι ασφαλείας. Δεν πρόκειται να φτάσει κάποιος εκεί. Θα πρέπει να πάμε εκεί. Και όταν πάμε εκεί, όμως θα θέλουμε το κάτι παραπάνω. Ο Παναιγιάλειος ναι μεν δεν ήταν για πολλά πράγματα και για την υπέρβαση, αλλά γιατί να μην πάρουμε κάτι που μας αξίζει και ίσως κάτι που δεν μας αξίζει; Ως προς το θετικό μιλάω πάντα».

Αν του χρόνου χρειάζονται πολλές αλλαγές:

«Μη γελιόμαστε, όταν ήρθα η ομάδα είχε πέντε βαθμούς. Και δεν το λέω ότι ήρθα και έγινε κάτι. Μιλάω για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά. Πολύ μεγάλη προσπάθεια και από τη διοίκηση που άλλαξε τα πράγματα άρδην μέσα σε 15-20 ημέρες. Το βασικό είναι να υπάρχει μια σταθερότητα, να έρθει ένας ποδοσφαιριστής που θα έρθει, θα έχει το σπίτι του, το φαγητό του, τα χρήματά του και το γήπεδο για να κάνει προπόνηση, κάτι που έχουμε μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Από εκεί και έπειτα έπονται τα υπόλοιπα.

Σ' αυτή την ομάδα υπάρχουν αρκετά παιδιά που μπορούν να βελτιωθούν και να γίνουν πολύ καλοί ποδοσφαιριστές. Μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Υπάρχουν παιδιά που ναι μεν μπορούν να παίξουν σε μία καλή ομάδα, αλλά σίγουρα αυτή η ομάδα θέλει σοβαρή ενίσχυση».

Μένει πικρία από την ισοπαλία στην Καρδίτσα;

«Μένει μεγάλη, είναι δεδομένο αυτό. Κι εγώ μένω στο αποτέλεσμα. Δυστυχώς στις ήττες και με τον Άρη και με τον ΟΦΗ και με τη Σπάρτη παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να κάνεις τις ευκαιρίες γκολ και να μη δέχεσαι τέρματα. Εμείς κάναμε το αντίθετο και στις δύο περιπτώσεις. Στην Καρδίτσα εκτός από τις ευκαιρίες που χάσαμε στο 0-1, χάσαμε και στο 1-1, όμως σε αυτό φταίμε εμείς και κανένας άλλος».

Για την προσεχή αναμέτρηση με τον Αιγινιακό και αν μπορεί ο Αιγινιακός να ξεπεράσει τους 40 πόντους:

«Αν θέλουμε να μιλάμε ξεκάθαρα, και καμία φορά παρεξηγούμαι, θα πω ότι η συγκεκριμένη ομάδα αν δεν προσπαθήσει δεν θα είναι φαβορί με κανέναν. Θα πρέπει να κάνει υπερπροσπάθεια όλη την εβδομάδα της προπόνησης και στο παιχνίδι της Κυριακής. Αν κάνει την προσπάθειά της μπορεί να κερδίσει πράγματα. Φαβορί εμείς απέναντι σε άλλες ομάδες δεν είμαστε επ' ουδενί.

Ο Κισσαμικός είναι μια ομάδα ακριβή με καλό ρόστερ, καλό προπονητή, οργάνωση. Η Καλλονή δύσκολα χάνει στο γήπεδό της. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι η προσπάθεια».

Για τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Εργοτέλη να ενδιαφέρεται για τον ίδιο:

«Δεν έχω καμία επαφή με τον κύριο Βρέντζο και καν με τον Εργοτέλη. Από την πρώτη ημέρα που ήρθα κάναμε με τον Αντώνη Ρέλλα και τη διοίκηση μια συμφωνία. Αν προκύψει κάτι εξαιρετικό παραπάνω κατηγορίας έχω το δικαίωμα να μιλήσω. Δεν έχω κάτι. Είναι νωρίς για ομάδες να κοιτούν το μέλλον τους. Δεν έχω ούτε πρόταση, ούτε τίποτα από τον Εργοτέλη.

Το μόνο που με ενδιαφέρει εμένα είναι να σωθεί ο Παναιγιάλειος και αν όλα πάνε καλά να χτιστεί για την επόμενη χρονιά. Στο ποδόσφαιρο ζεις το σήμερα και το αύριο μπορείς να το έχεις στο μυαλό σου, αλλά δεν μπορείς να το προγραμματίσεις. Είμαι προπονητής στον Παναιγιάλειο και ζω και αναπνέω γι' αυτό. Δεν μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ αν βγήκε ένα δημοσίευμα ή αν κάποιος είπε κάτι off the record. Δεν υπήρχε αυτό, άρα δεν υφίσταται πρόταση».

Για το σεμινάριο προπονητικής στην Ελβετία και την παρουσία εκεί του Φάμπιο Καπέλο:

«Ήταν 4,5 σημαντικές ημέρες, όπως θα είναι και στη Ρόδο και στη Θεσσαλονίκη. Είναι στη φάση των υποψήφιων για Pro. Είδαμε πράγματα. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι οι Έλληνες προπονητές είναι, σίγουρα, καλύτεροι από τους ξένους. Το είδα και στο γήπεδο και στη θεωρία. Πρέπει κάθε μέρα να βελτιωνόμαστε ως προς τη συμπεριφορά μας. Πρέπει να μιλήσεις στην καρδιά και στην ψυχή του ανθρώπου και όχι με λόγια, με πράξεις και με πρόστιμα. Τα πράγματα είναι πιο ήρεμα εκεί.

Υπάρχει η διαφορά των λαών. Είδα διαφορετική αντιμετώπιση του ποδοσφαιριστή από προπονητή στη βόρεια Ευρώπη και διαφορετική από εμάς. Ο Καπέλο είναι ένας προπονητής που είναι σκληρός άνθρωπος, με σκληρή πειθαρχία, χωρίς πολλά λόγια. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω. Άνθρωπος που παίρνεις πολλά τη 1-1,5 ώρα που μας μίλησε. Ήταν όλα εποικοδομητικά και μεγάλη εμπειρία για εμάς».

Για τις ομάδες που ανεβαίνουν από τη Γ' Εθνική:

«Έρχονται μεγάλα ονόματα και για μερικά ίσως είναι μικρή η Football League για αυτούς. Θα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Μία ομάδα που θα πρέπει να ξέρει ότι για να ανανεώσει το ραντεβού της με τη Football League θα πρέπει σίγουρα να πάει για πρωτάθλημα. Αν σκεφτούμε ότι μπορεί να πέφτουν έξι ομάδες, θα είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό και όλοι πρέπει να δυναμώσουν».



Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βίρτους Μπολόνια - Παναθηναϊκός AKTOR: Οι Ιταλοί ακύρωσαν εισιτήρια Ελλήνων λίγο πριν το τζάμπολ!
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Βύρωνας: Talk of the town η Μαρίνα Σάττι σε κατάστημα ΟΠΑΠ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved