Φερέιρα: «Ανήκει στους παίκτες η νίκη, αυτά είπαμε με Σαββίδη»

Φερέιρα: «Ανήκει στους παίκτες η νίκη, αυτά είπαμε με Σαββίδη»

Για την αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του, αλλά για τη συζήτηση που έγινε με τον Ιβάν Σαββίδη αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Αμπέλ Φερέιρα.

Η συνέντευξη Τύπου του Φερέιρα:

Για την μεγάλη ένταση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ στις αρχές του πρώτου ημιχρόνου:

«Για μένα, αυτός είναι ο ΠΑΟΚ και κάθε μέρα θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας αυτό το πράγμα. Σήμερα ήταν μια νίκη των παικτών του ΠΑΟΚ, που ήρθε από την περηφάνια τους που φοράνε αυτό το σύμβολο, το πάθος που δείχνουν γι’αυτό που αγαπάνε, για το πάθος που εκπροσωπούν αυτό τον σύλλογο. Νομίζω πάνω από όλα καταλάβανε πως με τέτοιο επίπεδο έντασης μπορούμε να έχουμε τέτοιου είδους παιχνίδι, η νίκη αυτή ήταν των παικτών του ΠΑΟΚ».

Για την αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά τα τελευταία παιχνίδια και την εικόνα που είχε ο Δικέφαλος:

«Κατά πρώτο λόγο, θέλω να εκφράσω την ευχαρίστηση μου. Θέλω να ευχαριστήσω και τους παίκτες και τον κ.Σαββίδη για την στήριξη που παίρνω και να τον ευχαριστήσω για ό,τι κάνει. Έχει άσπρα μαλλιά και αυτό μάλλον σημαίνει πως είναι και σοφός. Το ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρο, όταν κερδίζεις είσαι ο καλύτερος, όταν χάνεις είσαι ο χειρότερος, αλλά κάτι το οποίο που έχω πει, εγώ έχω αφήσει την οικογένεια μου, όπως και οι παίκτες και το μοναδικό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε τίτλους και για αυτό προσπαθούμε. Όταν ήρθα εδώ η αρχική σκέψη ήταν να υπογράψω για 2 και υπέγραψα για 3 χρόνια. Στο ποδόσφαιρο ξέρουμε δεν υπάρχει υπομονή, αλλά εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που πιστεύουμε ότι θα μας φέρει επιτυχίες. Οι παίκτες ξέρουν την αξία τους, οι φίλαθλοι μας αναγνωρίζουν την ισχύ που έχει ο σύλλογος και ο προπονητής γνωρίζει και καταλαβαίνει αρκετά πράγματα και προσπαθεί να τα εφαρμόσει».

Για την εμφάνιση που έκανε ο Λάμπρου αλλά και το σχήμα της ομάδας:

«Η αλήθεια είναι ότι πάντα είμαι προσεκτικός όταν αναφέρομαι σε παίκτες και πήρα την απόφαση να μην το κάνω αυτό πια, ατομικά θα μιλάω μόνο στους παίκτες στα αποδυτήρια, σας ζητώ συγνώμη αλλά δεν μπορώ να απαντήσω. Είμαστε μια ομάδα και όπως σε όλες τις ομάδες, όλοι μαζί χάνουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε. Είμαι και εγώ ένας άνθρωπος, έχω καρδιά, οικογένεια, παιδιά, κάποιες φορές πετυχαίνω σε αυτά που σκέφτομαι, κάνω τα δικά μου λάθη και αυτό που έχω πει, είναι κάποιες φορές να κερδίζω και κάποιες φορές να μαθαίνω, προσπαθώ να μαθαίνω κάθε μέρα, όσον αφορά την ομάδα, μου άρεσε η δυναμική από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, παρότι δεν άλλαξε κάτι πάνω στον σχηματισμό της ομάδας».

Για το αν η σημερινή εικόνα του ΠΑΟΚ είναι μια σταδιακή βελτίωση η κάτι… απότομο για να βγει κάτι διαφορετικό μέσα στο γήπεδο:

«Συνήθως οι ομάδες δημιουργούνται βήμα – βήμα. Και νομίζω πως και εσείς εκτός από εδώ βλέπετε και άλλα πρωταθλήματα, πως βελτιώνονται, ποια είναι η σταδιακή βελτίωση τους μέσα στη σεζόν, νομίζω ότι είναι νορμάλ να βλέπουμε διακυμάνσεις όσον αφορά την απόδοση της ομάδας, δεν μπορεί να ανεβαίνει μόνο αλλά ούτε να καταλαβαίνει μόνο. Αυτές είναι πιο δύσκολες στιγμές που βλέπεις τι πρέπει να βελτιώσεις και σε αυτό το σημείο, ή αποφασίζεις αυτό που πιστεύεις ότι θα το ακολουθήσεις και προτάσεις τα στήθη σου σε ότι έρθει, και αυτό που προσπαθώ είναι να δουλεύω ακόμα περισσότερο και καλύτερα, αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Δεν γίνεται όμως να τελειώσει η συνέντευξη Τύπου και να μην σταθώ στον κόσμο μας, σήμερα νιώσαμε την ενέργεια τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η πρόκληση, σε εισαγωγικά για αυτούς, είναι να μας δείχνουν την ίδια στήριξη όταν χρειαζόμαστε πραγματικά αυτή την ενέργεια. Όταν πχ δεχτούμε ένα γκολ. Εκεί μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Με αυτή την ενέργεια και την ένταση, η ομάδα μας είναι πραγματικά πολύ ισχυρή. Η ενέργεια τους είναι εκπληκτική. Στις λίγο πιο δύσκολες στιγμές, που δεν μας βγαίνουν κάποια πράγματα, όπως συμβαίνει σε αυτή τη δουλειά, η ενθάρρυνση αυτή κάνει όλη τη διαφορά».

Σχετικά με τον Βιεϊρίνια: «Ο Βιεϊρίνια είναι ένας παίκτης που τον ξέρουμε πολλά χρόνια, ως πρωταθλητής Ευρώπης έπαιζε ως δεξί μπακ, έπαιξε και σε αυτή την ομάδα σε αυτή τη θέση και όχι μόνο, ενώ και στην Γερμανία αγωνίστηκε σε αυτή την θέση, είναι μια ακόμα επιλογή και σίγουρα βοήθησε πολύ την ομάδα. Η δική μου λειτουργία αυτή είναι, να διατηρήσω αυτή την δυναμική. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν δουλεύω μόνο για εμένα αλλά για όλους εδώ. Για να είμαι ειλικρινείς, πολύ παραπάνω από τα τακτικά ζητήματα ή την φυσική κατάσταση, αυτό που είδα σήμερα ήταν δύναμη, θέληση και όταν υπάρχει αυτό, όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους. Και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε την ένταση που βγάλαμε σε αυτό το ματς και να την διατηρήσουμε, όσον αφορά αυτό το κομμάτι, θα πρέπει να είμαστε πολύ απαιτητικοί».

Για το ποιο είναι το μεγαλύτερο δίδαγμα που έχει πάρει μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ:

«Η αλήθεια είναι ότι αν κοιτάξουμε την πρόσφατη ιστορία του ΠΑΟΚ, μετά την έλευση του κ.Σαββίδη απέκτησε τη δυναμική, για να κυνηγάει ρεαλιστικά το πρωτάθλημα. Πριν, δυστυχώς η ομάδα δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση. Πραγματικά πιστεύω ότι με την πάροδο των χρόνων, ο ΠΑΟΚ είναι η μεγαλύτερη δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Υπάρχει το σχέδιο για το νέο γήπεδο, για τις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις, για τις επενδύσεις που θα γίνουν.

Όταν έχεις έναν ιδιοκτήτη με όραμα και διάθεση να επενδύσει, τότε έχεις όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχεις όλα όσα πρέπει. Εννοείται ότι όποιος έρχεται εδώ, πρέπει να έχει τη νοοτροπία του νικητή. Να απαιτεί από τον εαυτό του ακόμη περισσότερα. Ο ΠΑΟΚ θέλει φέτος να κερδίσει».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κρατήσει αυτή την απόδοση: «Μόνο η Λίβερπουλ αυτή τη στιγμή είναι σταθερά μέχρι τέλους ψηλά. Καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει φέτος να πλησιάσει σε αυτά τα επίπεδα. Αυτό που πιστεύω είναι ότι τα μεγαλύτερα μας μαθήματα, τα παίρνουμε σε τέτοιες περιόδους που δεν κυλάνε όλα καλά και ψάχνεις να βρεις τι πρέπει να αλλάξεις.

Μιλάμε για ένα μαραθώνιο, όσον αφορά στο πρωτάθλημα. Το σημαντικότερο είναι να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για να το κατακτήσουμε. Τώρα, μιλάμε για μία διοργάνωση που έχει και δεύτερο παιχνίδι. Έχουμε απέναντι μας μία καλή ομάδα, με καλή οργάνωση. Σήμερα θα μπορούσαμε να πετύχουμε ίσως και παραπάνω γκολ από τα δύο που πετύχαμε. Είχαμε πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουμε κι άλλα γκολ. Το πρώτο ημίχρονο τελείωσε σήμερα. Είναι ένα καλό αποτέλεσμα αλλά σε κάθε περίπτωση ξέρουμε ότι μας περιμένει ένας δύσκολος επαναληπτικός. Στόχος είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Από την άλλη, φτιάχνουμε μία νέα ομάδα, με μείγμα νεαρών παικτών που θέλουν να δείξουν και παικτών που έχουν εμπειρία».



Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ: Ετοιμοπόλεμοι οι «πράσινοι» διεθνείς, αποφόρτιση ο Σπόραρ - Εκτός ο Μπάμπα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Μπήκε στις προπονήσεις ο Κάλενς ενόψει ντέρμπι
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Αλλαγή ώρας: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved