Απασφάλισε ο Μέσι: Η Μπαρτσελόνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και το κεφάλαιο «Νεϊμάρ»!

Απασφάλισε ο Μέσι: Η Μπαρτσελόνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και το κεφάλαιο «Νεϊμάρ»!

Ένας αποκαλυπτικός ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για όλους και για όλα στο ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλωνίας RAC1.

Ο Λιονέλ Μέσι αποκαλύπτεται. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλωνίας RAC1 και την οποία παρουσίασε ολόκληρη η ισπανική εφημερίδα MARCA, ο διάσημος Αργεντινός μιλάει για όλους και όλα:

το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Πεπ Γκουαρντιόλα, τον Νεϊμάρ, την Αργεντινή, την Μπαρτσελόνα, την οικογένειά του, τους φίλους του, τον πρόεδρο Μπαρτομέου, το VAR, τη «Χρυσή Μπάλα», τα βιντεοπαιχνίδια και τη Νιούελς Ολντ Μπόις, την καλύτερη και τη χειρότερη στιγμή του, το πιο ωραίο γκολ, το καλύτερο παιχνίδι και τον πιο καλό αντίπαλο, τα καταλανικά που δεν μιλάει και το περιβραχιόνιο.

- Ο Mέσι είναι ο Θεός: «Δεν με νοιάζει, αλλά δεν μου αρέσει. Ξέρω ότι το λένε χωρίς κακό σκοπό, αλλά φαίνεται υπερβολικό να το λες. Κυρίως για τους γιούς μου που ακούνε και επαναλαμβάνουν τα πάντα...».

- Ο Ρίκι Ρούμπιο κάνει διαλογισμό: «Εγώ δεν κάνω τίποτα. Κλειδώνομαι πολύ στον εαυτό μου, δεν λέω τις ανησυχίες μου, βασίζομαι στον κοντινό κύκλο μου. Πάντα το διαχειριζόμουν φυσικά, το σημαντικό για μένα ήταν να επικεντρωθώ σε αυτό που μου αρέσει, χωρίς να σκέφτομαι όλα όσα περιβάλλουν τον επαγγελματικό κόσμο».

- Τα παιδιά: «Ο Τιάγκο έχει μια ομάδα φίλων με αυτό που εννοούμε πραγματική φιλία. Τώρα αρχίζουν να ανακαλύπτουν ποιος είναι ο πατέρας τους και τι κάνει. Τα παιδιά είναι πραγματικοί φίλοι και ο Tιάγκο είναι πολύ έξυπνος και ξέρει να ξεχωρίζει τα πράγματα».

- Το σπίτι: «Δεν βγαίνω πολύ έξω, μου αρέσει να περνάω χρόνο στο σπίτι, αλλά τα παιδιά με αναγκάζουν».

- Οι σειρές στην τηλεόραση: «Ναι, γιατί η Αντονέλα είναι οπαδός τους. Όταν μπορούμε και τα παιδιά κοιμούνται, βλέπουμε κάποια».

- Τα βιντεοπαιχνίδια: «Έπαιζα πολλά, σταμάτησα και τώρα παίζω περισσότερο. Τώρα που ο Τιάγκο παίζει και με καλεί να παίζω παιχνίδια».

- Όταν γυρίζει σπίτι: «Υπήρξε μια στιγμή που επιστρέφεις σπίτι εξαντλημένος και κουρασμένος από πολλές περιστάσεις. Αλλά είμαι όπως ο καθένας. Ιδιαίτερα ήταν το 2013 και μετά. Όταν άρχισα να αντιμετωπίζω το πρόβλημα με το Υπουργείο Οικονομικών, ήταν πολύ δύσκολο για μένα και την οικογένειά μου, επειδή οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι συμβαίνει. Ακούνε μόνο, ένα τμήμα του τύπου βοήθησε να συμβεί αυτό».

- Το Υπουργείο Οικονομικών: «Νομίζω ότι ήταν εμφανές. Ήμουν ο πρώτος και γι' αυτό ήταν τόσο σκληροί, ένιωσα ότι ήταν θυμωμένοι με μένα και έδειξαν ότι έτσι θα έκαναν για όλους. Ήταν δύσκολο για όλα όσα συνέβαιναν εκείνη την εποχή. Το καλύτερο είναι ότι τα παιδιά ήταν μικρά και δεν άκουσαν τίποτα».

- Σχετικά με την φυγή από την Μπαρτσελόνα: «Ειλικρινά, εκείνη την εποχή, είχα το μυαλό να φύγω, όχι λόγω της Μπαρτσελόνα, αλλά επειδή ήθελα να φύγω από την Ισπανία, αισθάνθηκα πολλή κακομεταχείριση και δεν ήθελα να μείνω εδώ πια. Όμως δεν είχα καμία επίσημη πρόταση, διότι ο καθένας ήξερε ότι ήθελα να μείνω. Αυτή η κατάσταση ξεπέρασε πολύ αυτό που ένιωσα γι' αυτή την ομάδα».

- Μέσι για πάντα; «Προφανώς ναι, η ιδέα μου είναι να μείνω εδώ, ήταν πάντα έτσι και δεν άλλαξε».

- Η ανανέωση: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει τίποτα, όσο γνωρίζω από τον πατέρα μου».

- Η αποχώρηση από την ενεργό δράση ως παίκτης της Μπαρτσελόνα: «Είμαι ολοένα και πιο σαφής ότι θέλω να σταματήσω να παίζω εδώ. Είναι εξαιτίας αυτού που νιώθω για τον σύλλογο. Μετά είμαστε εδώ για οικογενειακούς λόγους. Για να μην αλλάξουμε τις φιλίες των παιδιών. Το έχω ζήσει και δεν θέλω να περάσουν το ίδιο πράγμα τα παιδιά μου. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να μείνουμε εδώ για το υπόλοιπο της ζωής μας, να συνεχίσουμε να ζούμε εδώ μόλις αποχωρήσω».

- Παίζοντας στη Νιούελς Ολντ Μπόις: «Πάντα ονειρευόμουν να παίξω εκεί, να ζήσω το ποδόσφαιρο της Αργεντινής, το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από οπουδήποτε στον κόσμο, αλλά πρέπει να σκεφτείς περισσότερο την οικογένεια από ό,τι θέλεις».

- Η φυσική κατάσταση: «Πρέπει ακόμα να είμαι 100%. Με τη Σεβίλη ήταν το δεύτερο παιχνίδι, στο οποίο αγωνίστηκα για 90 λεπτά».

- Ο Γκριεζμάν: «Είναι αλήθεια ότι δεν είναι εύκολο να παίξεις στη Μπαρτσελόνα. Όποιος δεν έζησε τη φιλοσοφία της "Μπάρτσα" και δεν ξέρει τη μέθοδο, ανεξάρτητα από την ποιότητα που έχει, είναι δύσκολα. Έρχεται να παίξει σε μία ομάδα με πολύ διαφορετικό τρόπο. Όμως δεν έχουμε αμφιβολία ότι θα προσαρμοστεί, επειδή είναι έξυπνος».

- Ο Mέσι δεν ήθελε τον Γκριεζμάν: «Αυτό είναι ψέμα. Είναι ένας από τους καλύτερους και οι καλοί παίκτες είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα».

- Ήθελε Νεϊμάρ: «Ήθελα επίσης τον Νεϊμάρ για τον ίδιο λόγο, είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Διαθέτοντάς τον, έχεις περισσότερες πιθανότητες να τα κατακτήσεις όλα. Καταλαβαίνω ότι, σε αυτή την περίπτωση, κοίταζαν και άλλα πράγματα: πώς έφυγε, τη γνώμη των μελών, που είναι κατανοητό, αλλά αθλητικά θα το ήθελα».

- Η σκέψη να πάει ο Νεϊμάρ στην Ρεάλ Μαδρίτης: «Για μια στιγμή σκέφτηκα, ειδικά σε αυτήν την μεταγραφική αγορά, ότι ο Νεϊμάρ δεν θα ερχόταν σε μας, αλλά θα πήγαινε στην Ρεάλ Μαδρίτης, εξαιτίας του γεγονότος ότι είχε μεγάλη επιθυμία να φύγει. Είχε αποκαλύψει την επιθυμία του να φύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν και πίστευα ότι ο Φλορεντίνο Πέρεθ και η Ρεάλ Μαδρίτης θα έκαναν κάτι. Λυπάμαι που έφυγε από την Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι, λίγο μετά την αποχώρησή του, είδε ότι έκανε λάθος και ότι είχε πάρει μια κακή απόφαση».

- Ο Βαλβέρδε: «Δεν ήταν δική μου δουλειά. Ο σύλλογος πήρε την απόφαση. Είναι ένας προπονητής που αγαπάμε, όπως συνέβη με τους προηγούμενους, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, αν όχι, είναι πολύ δύσκολο».

- Λίγα Champions League: «Νομίζω ότι χάσαμε πολλές ευκαιρίες, θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερα, αλλά ένα πράγμα είναι αυτό που πιστεύεις και ένα άλλο αυτό που συμβαίνει. Δεν το αποδείξαμε, δεν το κάναμε, δυστυχώς, δεν το έχουμε κατακτήσει εδώ και πολύ καιρό».

- Ξέρεις αν θα κερδίσεις τη «Χρυσή Μπάλα»: «Δεν έχω ιδέα, δεν θα ήταν απογοήτευση εάν δεν το κατάφερω. Θα ήταν ωραίο, εάν την έπαιρνα, ειδικά για τα παιδιά μου, αλλά η προτεραιότητα δεν είναι μεμονωμένα βραβεία. Κάτι που θα με απογοήτευε είναι να μην κατακτήσω αυτό το Champions League».

- Ο Πικέ: «Είναι ένας πολύ καθαρός, πολύ ευφυής άνθρωπος, ένας άνθρωπος που λέει τι σκέφτεται χωρίς να ανησυχεί για το τι μπορεί να επηρεάσει. Είναι ειλικρινής και προσπαθεί πάντα να το αντιμετωπίσει, είναι πολύ χαρούμενος».

- Πόσο καιρό δεν μιλάει με τον πρόεδρο: «Από τον αποκλεισμό από την Λίβερπουλ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτόν. Όταν πρέπει να μιλήσουμε μιλάμε, δεν υπάρχουν προβλήματα».

- Μερικές φορές οι διοικούντες δέχονται συμβουλές: «Όταν υπήρχε το θέμα του Γκριεζμάν ή του Νεϊμάρ, μας ρώτησαν αν σκεφτόμασταν ότι θα λειτουργούσε, τι νομίζαμε. Δώσαμε τη γνώμη μας για το καλό της ομάδας, αλλά δεν πήραμε αποφάσεις».

- Το VAR: «Μου αρέσει το VAR και είμαι υπέρ, αλλά νομίζω ότι εξακολουθεί να αφήνει πολλές αμφιβολίες. Δεν χρησιμοποιείται καλά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δούμε μία ενέργεια έτσι ώστε, με το VAR, να έχουμε ακόμα αμφιβολίες. Η ύπαρξη του VAR είναι για να διώξουμε τις αμφιβολίες».

- Τσάβι και Ινιέστα: «Οι αποχωρήσεις τους ήταν σημαντικές. Είναι αναντικατάστατοι. Είχαμε 90% κατοχή μπάλας, ήταν μοναδικοί. Γι' αυτό και ο τρόπος και η φιλοσοφία της ομάδας άλλαξαν, επειδή όλα περνούσαν από αυτούς».

- Ο Τσάβι ως προπονητής: «Νομίζω ότι θα επιστρέψει όποτε θέλει. Νομίζω ότι θα είναι πολύ παρόμοιος με τον Γκουαρντιόλα, νομίζω ότι θα συμβεί αυτό, αλλά δεν ξέρω αν θα το ζήσω ως παίκτης».

- Ημερομηνία λήξης: «Μετράω πως είμαι κάθε χρόνο και βλέπω αν είμαι καλά και αν μπορώ να συνεχίσω. Είμαι ήδη σε μια ηλικία, όπου αρχίζεις να υπολογίζεις. Θέλω να είμαι ανταγωνιστικός».

- Ο καλύτερος Μέσι: «Κάθε χρόνο προσπαθώ να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι, αν και η εποχή με τον Γκουαρντιόλα ήταν πολύ ξεχωριστή, μεγάλωσα πολύ περισσότερο ως παίκτης».

- Η καλύτερη στιγμή της καριέρας του: «Είναι δύσκολο, γιατί ήμουν αρκετά τυχερός για να ζήσω πολλά και σε διαφορετικά στάδια της ζωής μου. Νομίζω ότι η εποχή του Γκουαρντιόλα ήταν από τις καλύτερες ως παίκτης και ως προς όλα».

- Η χειρότερη στιγμή: «Το 2013-14, γι' αυτά που είπα πριν».

- Το καλύτερο γκολ: «Αυτό στον τελικό της Ρώμης (σ.σ. τη σεζόν 2008-09 που κατακτήσαμε το Champions League».

- Οι άμυνες που τον δυσκόλεψαν: «Ιδιαίτερα δεν μπορώ να πω κάποια. Είχαμε σκληρούς αντιπάλους, αγγλικές ομάδες, οι οποίες ήταν πάντα πολύ δύσκολες. Δεν λέω μία, αφού υπήρχαν πολλές».

- Ο καλύτερος αντίπαλος: «Η εθνική Ισπανίας. Παίξαμε ένα φιλικό στο γήπεδο της Ατλέτικο, με τον Μαραντόνα ως προπονητή, πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010. Ήταν ένας από αυτούς τους αντιπάλους που με εξέπληξαν».

- Το καλύτερο παιχνίδι: «Τα ημιτελικά στη Μαδρίτη που νικήσαμε 2-0. Αυτό ήταν μοναδικό».

- Ο συμπαίκτης που δεν θέλει να έχει: «Είχα πάντα μια καλή σχέση με όλους όσοι πέρασαν. Δεν πιστεύω ότι κάποιος μπορεί να πει κακό για μένα στα αποδυτήρια».

- Ο καλύτερος προπονητής: «Γκουαρντιόλα, είναι ο καλύτερος από όλους και ο Λουίς Ενρίκε είναι πολύ κοντά».

- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Θα ήθελα να συνεχίσει εδώ, γιατί έδωσε στη LaLiga επιπλέον επίπεδο, στο "Clasicο" και την ίδια την αντιπαλότητα».

- Η Ρεάλ Μαδρίτης: «Θα είναι πάντα εκεί, γιατί έχει πολύ καλούς παίκτες. Είναι προφανές ότι αισθάνονται την απώλεια του Κριστιάνο, αλλά έχει τους παίκτες να είναι ψηλά. Είναι η Ρεάλ Μαδρίτης και έχει πολλή ιστορία».

- Ο αρχηγός: «Δεν επιβάλλομαι. Ξέρω ότι είναι μια όμορφη ευθύνη και αισθάνομαι υπερηφάνεια».

- Δεν μιλάει Καταλανικά: «Ποτέ δεν το έκανα, μιλούσα πάντα ισπανικά και με τους ανθρώπους που μιλάνε καταλανικά. Δεν μιλάω άπταιστα, τα παιδιά μου είναι εκείνα που μιλούν τέλεια καταλανικά».

- Ο Σταυρός του Αγίου Γεωργίου: «Ήταν μια εντυπωσιακή διάκριση για μένα. Ενώ κέρδισα πολλά ατομικά βραβεία, αυτό ήταν διαφορετικό από όλα γι' αυτό που σήμαινε. Για να κλείσω ένα κύκλο της ζωής μου. Έχω περάσει εδώ περισσότερο από ό,τι στην Αργεντινή. Τα παιδιά μου είναι Καταλανοί. Ο Ματέο γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου. Αυτή η αναγνώριση για μένα ήταν να κλείσω τον κύκλο».

 

12 Times Lionel Messi Surprised the World!



Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Παναθηναϊκός AKTOR - Περιστέρι: Γιορτάζει με τον κόσμο του στο ΟΑΚΑ πριν τη μάχη των playoffs
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved