Φενερμπαχτσέ – Μπεσίκτας 1-0 (photos)
Δραματική νίκη 1-0 πήρε η Φενερμπαχτσέ επί της Μπεσίκτας στο μεγάλο ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής του τουρκικού πρωταθλήματος στο «Σουκρού Σαρατσόγλου» και μπήκε ξανά στο παιχνίδι το τίτλου μειώνοντας στον ένα βαθμό την απόσταση από την αντίπαλο της και τους δύο από την πρωτοπόρο πλέον Γαλατασαράι.
Το παιχνίδι ήταν, όπως ουκ ολίγα ντέρμπι της Πόλης, αρκετά επεισοδιακό με την αρχή να γίνεται με την απόσυρση από το παιχνίδι στην ανάπαυλα του Εμανουέλ Εμενίκε που προηγούμενα είχε βγάλει τη φανέλα του και ζητούσε επίμονα από τον προπονητή του Ισμαΐλ Καρτάλ να τον κάνει αλλαγή διαμαρτυρόμενος για τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του από τους ίδιους τους οπαδούς της ομάδας του. Και εγκατέλειψε το γήπεδο λίγα λεπτά αργότερα πολύ πριν ολοκληρωθεί ο αγώνας.
Στα παρατράγουδα και ο καυγάς του Εμρέ της γηπεδούχου με τον τεχνικό της Μπεσίκτας Σλάβεν Μπίλιτς που λίγο έλειψε να προκαλέσει γενική σύρραξη πριν επέμβει αφενός μεν ο ρέφερι του αγώνα Φιράτ Αϊντινούς και οι ψυχραιμότεροι για να τελειώσει το επεισόδιο δίχως περαιτέρω αψιμαχίες.
Τελικά η περυσινή πρωταθλήτρια πήρε τη νίκη χάρη στο γκολ που πέτυχε στο 91’ ο Σόου.