Νούνο Γκόμες στο Onsports: «Εσύ πιστεύεις στην κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν;» (photos+videos)

Νούνο Γκόμες στο Onsports: «Εσύ πιστεύεις στην κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν;» (photos+videos)

Η Μπενφίκα έχασε ξανά σε ευρωπαϊκό τελικό από τότε που την... καταράστηκε ο Μπέλα Γκούτμαν και ο σύμβουλος προέδρου και παλαίμαχος των «αετών», Νούνο Γκόμες, εξηγεί στο Onsports γιατί δεν υπάρχει καμία πρόληψη για αυτό και την… κατάρα Ολυμπιακού και Ρομπέρτο!

Ακόμη και να μην είσαι καθόλου προληπτικός και να μην κυριεύεσαι από δεισιδαιμονίες  δεν μπορείς να αγνοήσεις τα ιστορικά λόγια του θρυλικού προπονητή των Πορτογάλων, Μπέλα Γκούτμαν, που φαίνεται πως στοιχειώνουν ακόμα το «Ντα Λουζ», πόσω μάλλον όταν 52 χρόνια μετά, αυτά έχουν βγει αληθινά!

Ο Γκούτμαν είχε ζητήσει αύξηση μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1962 με αφορμή την επιτυχία που είχε φέρει, αλλά το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό και εκείνος φεύγοντας από τον σύλλογο είπε την περίφημη φράση: «Ούτε σε 100 χρόνια από τώρα δεν θα γίνει η Μπενφίκα πρωταθλήτρια Ευρώπης». Πράγματι, έχει περάσει σχεδόν μισός αιώνας και οι Πορτογάλοι έχουν ηττηθεί σε όλους τους ευρωπαϊκούς τελικούς που έχουν λάβει μέρος!

Φέτος όμως, μοιάζει ότι ακόμη δύο… κατάρες συνόδευσαν την ομάδα της Λισαβόνας που προέρχονται από τον Ολυμπιακό και τον Ισπανό κίπερ του, Ρομπέρτο. Η Μπενφίκα ήταν καλύτερη από τους «ερυθρόλευκους» στο μεταξύ τους ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά ηττήθηκε 1-0 λόγω της εκπληκτικής εμφάνισης ενός πρώην παίκτη της, του τερματοφύλακα των Πειραιωτών, Ρομπέρτο και έχασε την πρόκριση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακριβώς το ίδιο συνέβη και στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ με τη Σεβίλλη στο Τορίνο: Η Μπενφίκα ήταν καλύτερη από τους Σεβιγιάνους στην κανονική διάρκεια του αγώνα και το έξτρα μισάωρο, αλλά απώλεσε το τρόπαιο εξαιτίας των αποκρούσεων του Πορτογάλου γκολκίπερ των Ισπανών, Μπέτο, στη διαδικασία των πέναλτι!

Είναι μετά να μην πιστέψεις ότι η Μπενφίκα είναι… καταραμένη; Πάντως, ο Νούνο Γκόμεζ, έχει άλλη άποψη, την οποία εκφράζει μέσα από το Onsports

Όλοι μιλούν για την κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν και λένε ότι αυτός είναι ο λόγος που η Μπενφίκα δεν κατάφερε να κατακτήσει ακόμη έναν ευρωπαϊκό τελικό εδώ και 50 χρόνια. Ποια είναι η γνώμη σου για αυτό;

«Δεν ξέρω. Εσύ πιστεύεις σε αυτό; Δε νομίζω ότι πρέπει να πιστεύουμε σε τέτοιου είδους πράγματα. Το ποδόσφαιρο κάποιες φορές είναι σκληρό και νομίζω ότι η Μπενφίκα παίζει πολύ καλά και άξιζε να νικήσει κατά τη διάρκεια των 90 λεπτών και της παράτασης. Η Μπενφίκα έπαιξε αρκετά καλά για να πάρει το ματς, αλλά δεν σκοράραμε. Οπότε, αυτός είναι ο λόγος που χάσαμε, επειδή δεν σκοράραμε. Παίξαμε καλά εναντίον μιας πολύ καλής ομάδας που ήταν καλύτερη από εμάς στη διαδικασία των πέναλτι. Για αυτόν τον λόγο χάσαμε. Ήμασταν καλοί, δεν βάλαμε γκολ, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει μέσα. Ήμασταν άτυχοι».

Σε ακόμη ένα παιχνίδι φέτος η Μπενφίκα ήταν καλύτερη, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στην ήττα σας από τον Ολυμπιακό στην Ελλάδα. Είχατε πολλές ευκαιρίες να σκοράρετε, αλλά χάσατε και ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο αποκλειστήκατε από τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Μπορείς να το εξηγήσεις αυτό;

«Αυτό είναι αλήθεια. Ακόμη και τότε ήμασταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό και δεν σκοράραμε. Κάναμε ένα εξαιρετικό ματς, αλλά δεν βάλαμε γκολ. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όπως έχω πει, το ποδόσφαιρο δεν είναι ακριβές σαν επιστήμη. Κάποιες φορές η καλύτερη ομάδα δεν κερδίζει. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα τώρα. Πρέπει όμως να είμαστε περήφανοι επειδή παίξαμε καλά και αξίζαμε να νικήσουμε, αλλά δεν ήταν αρκετό επειδή δεν βάλαμε γκολ. Το να χάνεις στη διαδικασία των πέναλτι δεν είναι πάντα καλό. Εκεί κερδίζει μία από τις δύο ομάδες και εμείς ήμασταν άτυχοι».

Ακόμη ένας τερματοφύλακας σας στέρησε κάτι καλύτερο. Αυτή τη φορά ήταν ο Μπέτο της Σεβίλλης, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο Ρομπέρτο του Ολυμπιακού, οι αποκρούσεις του οποίου ήταν ο κύριος λόγος που χάσατε στην Ελλάδα και δεν προκριθήκατε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Πώς το βλέπετε αυτό;

«Ναι. Ακόμη και τότε ήμασταν άτυχοι. Σε εκείνο το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό και τώρα εναντίον της Σεβίλλης οι αντίπαλοι τερματοφύλακες ήταν οι καλύτεροι παίκτες. Οι man of the match. Ο Ρομπέρτο και ο Μπέτο έσωσαν πολλά γκολ. Αξίζουν συγχαρητήρια, επειδή έπαιξαν πολύ καλά και έκαναν τη δουλειά τους. Εμείς δεν σκοράραμε και για αυτό χάσαμε».

Είστε ακόμη πιο πολύ στενοχωρημένοι που η Μπενφίκα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο φέτος εξαιτίας δύο τερματοφυλάκων;

«Ναι, φυσικά είμαστε στενοχωρημένοι που δεν νικήσαμε. Είμαστε πολύ περήφανοι όμως που βρεθήκαμε σε δύο τελικούς για δύο συνεχόμενες χρονιές. Δεν νικήσαμε, αλλά θεωρώ ότι στο κοντινό μέλλον θα τα καταφέρουμε να πάρουμε αυτό το Κύπελλο και θα πετύχουμε αυτό που αξίζουμε. Η Μπενφίκα είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος με πολλούς οπαδούς παντού και αξίζει τα καλύτερα».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την καριέρα του Νούνο Γκόμες σαν ποδοσφαιριστής:

Νούνο Γκόμες στο Onsports: «Εσύ πιστεύεις στην κατάρα του Μπέλα Γκούτμαν;» (photos+videos)



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved