Πλήρωσε τον Αδαμόπουλο για να μην… τρέχει η Κόρινθος

Πλήρωσε τον Αδαμόπουλο για να μην… τρέχει η Κόρινθος

Το ποσό των 4.130 ευρώ στον Κωνσταντίνο Αδαμόπουλο αναγκάστηκε να πληρώσει η Κόρινθος για να μην μπλέξει σε περιπέτειες σχετικά με τη συμμετοχή της στη Δ’ Εθνική.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ο τέως παίκτης της Κορίνθου κατέθεσε προσφυγή στην ΕΠΟ εναντίον του ΤΑΠ, την οποία κέρδισε! Του επιδικάσθηκε το ποσό των 4.130 ευρώ με το νόμιμο τόκο, το οποίο η διοίκηση της ομάδας του Ισθμού ήταν αναγκασμένη να καταβάλει. Ωστόσο, λόγω μη συμμόρφωσης της Κορίνθου, ο Αδαμόπουλος συνέχισε τον δικαστικό του αγώνα. Κατέθεσε αίτημα ενώπιον της Επιτροπής Διοργάνωσης του Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής κατηγορίας της ΕΠΟ να της απαγορευτεί η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα έως ότου εξοφληθεί ο ίδιος, κάτι το οποίο έπραξε η Επιτροπή ενημερώνοντας το σύλλογο. Έτσι το ΤΑΠ υποχρεώθηκε να καταβάλει όλο το ποσό στον ποδοσφαιριστή.

Το δελτίο Τύπου του ΠΣΑΠ αναφέρει τα εξής:

«Ο ποδοσφαιριστής κατέθεσε προσφυγή εναντίον του ΤΑΠ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ η οποία έγινε δεκτή και του επιδικάσθηκε με την υπ’ αριθ. 512/2010 απόφαση της Α’ ΕΕΟΔ-ΕΠΟ το ποσό των 4.130 ευρώ με το νόμιμο τόκο. Ακολούθως ο ποδοσφαιριστής και μετά την τελεσιδικία της παραπάνω απόφασης κατέθεσε καταγγελία ενώπιον του ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ της ΕΠΟ το οποίο με την υπ’ αριθ. 35/2011 απόφασή του την έκανε δεκτή και επέβαλλε στο ΤΑΠ τις ποινές τις αφαίρεσης δύο βαθμών και της κατακύρωσης των αγώνων υπέρ αντιπάλου μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση. Λόγω μη συμμόρφωσης του ΤΑΠ με την παραπάνω απόφαση ο ποδοσφαιριστής προσέφυγε και πάλι στο ΤΑΚΤΙΚΟ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ της ΕΠΟ το οποίο με την υπ’ αριθ. 123/2011 απόφασή του ενεργοποίησε της παραπάνω ποινές εις βάρος του ΤΑΠ. Στη συνέχεια και επειδή το ως άνω ΤΑΠ υποβιβάσθηκε στην Δ’ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία ο ποδοσφαιριστής κατέθεσε αίτημα ενώπιον της Επιτροπής Διοργάνωσης του Πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής κατηγορίας της ΕΠΟ ζητώντας να μην επιτραπεί η συμμετοχή της ερασιτεχνικής πλέον ομάδας του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ στο πρωτάθλημα αυτό. Πράγματι η ως άνω Επιτροπή ενημέρωσε την ομάδα του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ότι δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή της αν δεν εξοφληθεί προηγουμένως ο ποδοσφαιριστής Κώστας Αδαμόπουλος. Κάτω από τις συνθήκες αυτές η ομάδα του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ υποχρεώθηκε να καταβάλλει στον ποδοσφαιριστή ολόκληρο το ποσό που του όφειλε, αφού σύμφωνα με την ισχύουσα πάγια νομολογία «όταν ένα ΤΑΠ υποβιβάζεται από την Γ’ Εθνική κατηγορία στην Δ’ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία το ερασιτεχνικό – ιδρυτικό του ΤΑΠ – σωματείο αναλαμβάνει και τις υποχρεώσεις του ΤΑΠ, αφού αυτό εξακολουθεί και μετά την ίδρυσή του να υπάγεται στο νομικό πρόσωπο του αθλητικού σωματείου στο οποίο ανήκει και δεν αποκτά αυτοτελή νομική προσωπικότητα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με το προσεχές εντός έδρας ματς με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο, η Κόρινθος εξέδωσε ανακοίνωση: «Μετά το νικηφόρο αποτέλεσμα της ομάδας μας επί του Πόρου στον προσεχή εντός έδρας αγώνα ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ που θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο Κορίνθου στις 4/12/2011 και ώρα 15:00 ο Πρόεδρος της ομάδας μας Πάνος Μπεθάνης και το Δ.Σ. αποφάσισαν η γενική είσοδος να είναι 5 € και ταυτόχρονα να δίνεται μια πρόσκληση για δωρεάν είσοδο για το μεθεπόμενο εντός έδρας αγώνα ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΘΗΒΑ που θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο Κορίνθου στις 18/12/2011 ώρα 15:00.

Υπενθυμίζουμε η είσοδος για τα παιδιά και τις γυναίκες θα είναι δωρεάν.

Από το γραφείο Τύπου

του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ»

Άρης: Επαφές διοίκησης με Αγγέλου
Άρης: Επαφές διοίκησης με Αγγέλου
Tα βρήκε με Σρνα ο ΠΑΟΚ
Tα βρήκε με Σρνα ο ΠΑΟΚ
30χρονος αδερφός ΑΡΝΕΙΤΑΙ να φύγει από το πατρικό και οι γονείς του τον τρέχουν στα Δικαστήρια
30χρονος αδερφός ΑΡΝΕΙΤΑΙ να φύγει από το πατρικό και οι γονείς του τον τρέχουν στα Δικαστήρια
Έμερι: «Ευχαριστώ τον Βενγκέρ για την κληρονομιά στην Άρσεναλ»
Έμερι: «Ευχαριστώ τον Βενγκέρ για την κληρονομιά στην Άρσεναλ»

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης