Ολλανδία - Αργεντινή 0-0 (2-4 πεν.): «Καθάρισε» ο Ρομέρο (photos)

Ολλανδία - Αργεντινή 0-0 (2-4 πεν.): «Καθάρισε» ο Ρομέρο (photos)

Η Αργεντινή έστω κι αν έφτασε μέχρι τη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Ολλανδία, προκρίθηκε χάρη σε δύο αποκρούσεις του Σέρχιο Ρομέρο στον μεγάλο τελικό όπου θα κοντραριστεί με τη Γερμανία

Ο δεύτερος ημιτελικός δεν είχε καμία σχέση με τον πρώτο, όπου η Γερμανία κατατρόπωσε τη Βραζιλία με το ευρύ 7-1. Ήταν ένας κλασικός ημιτελικός Μουντιάλ με τους δύο αντιπάλους να παίζουν επιφυλακτικά, προσέχοντας κυρίως τις άμυνές τους για να μην βρεθούν να... κυνηγούν στο σκορ. Το παιχνίδι μετά από λιγοστές ευκαιρίες έφτασε μέχρι τα πέναλτι κι εκεί η Αργεντινή κατόρθωσε έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Ρομέρο να πάρει την πρόκριση. Μάλιστα η «αλμπισελέστε» έχει χτίσει πλέον τη δική της παράδοση, καθώς μετράει πέντε προκρίσεις, μετά από ισάριθμους ημιτελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

2402649 big-lnd

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο αντίπαλοι εμφανίστηκαν στο γήπεδο όχι για να προσφέρουν θέαμα, αλλά για να ψάξουν την ουσία που ήταν η πρόκριση στον τελικό. Τόσο οι «οράνιε» όσο και η «αλμπισελέστε» έδειξαν από το ξεκίνημα την πρόθεσή τους να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς πάντως να ρισκάρουν έστω και λίγο, ούτως ώστε να μην εκτεθούν. Στο πρώτο ημίχρονο η Αργεντινή ήταν η ομάδα που απείλησε σε δύο περιπτώσεις, με το φάουλ του Μέσι να αποκρούει σταθερά ο Σίλεσεν στο 15', ενώ δέκα λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Γκαράι πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Ολλανδού γκολκίπερ.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν πολλά πράγματα με τη βροχή να κάνει ακόμα πιο δύσκολες τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Στο 76' ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν λίγο έλειψε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, αλλά μετά τη σέντρα του Πέρεζ, η προβολή του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον Σαμπέγια να... κοντεύει να λιποθυμήσει! Από την άλλη η Ολλανδία αν και δεν είχε κάνει υποψία ευκαιρίας σε όλο το παιχνίδι παραλίγο να «κλέψει» την πρόκριση στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο Ρόμπεν άργησε να πλασάρει τον Ρομέρο και ο Μασεράνο έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

 

Η παράταση

Το έξτρα ημίωρο της παράτασης βρήκε την Ολλανδία να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να παίζει πιο επιθετικά. Στο 99' ο Ρόμπεν δοκίμασε ένα σουτ, αλλά ο Ρομέρο ήταν εκεί, ενώ αυτή τη φορά ο Λουίς Φαν Χάαλ δεν έκρυψε κάποια έκπληξη με αλλαγή τερματοφύλακα, αλλά αντίθετα έβαλε τον Χούντελααρ στο γήπεδο αντί του αρνητικού Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία για την Αργεντινή ήρθε στο 115' όταν η αλλαγή του Σαμπέγια, ο Ροντρίγκο Παλάσιο της Ίντερ βρέθηκε απέναντι στον Σίλεσεν, αλλά η κεφαλιά του ήταν αποκαρδιωτική. Κάπως έτσι το παιχνίδι πήγε στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι όπου ακόμα και μετά την πρόκριση επί της Κόστα Ρίκα, οι «οράνιε» δεν είχαν την παράδοση με το μέρος τους.

2402770 big-lnd

Τα πέναλτι

Το πρώτο πέναλτι για την Ολλανδία ανέλαβε να εκτελέσει ο κορυφαίος των Ευρωπαίων Ρον Φλάαρ ο οποίος σε όλο τον αγώνα «εξαφάνισε» σχεδόν κάθε περίπτωση ευκαιρίας, παίζοντας άριστα τον Μέσι, αλλά και τον Ιγκουαΐν. Ο στόπερ της Φέγενορντ όμως εκτέλεσε άσχημα και ο Ρομέρο απέκρουσε δίνοντας το ψυχολογικό προβάδισμα στην «αλμπισελέστε». Ο Μέσι δεν λάθεψε για το 0-1 και όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους, με το νικητήριο πέναλτι να έρχεται από τον Μάξι Ροντρίγκεζ, ενώ ενδιάμεσα ο Ρομέρο είχε «βγάλει» και το πέναλτι του Σνάιντερ.

2402792 big-lnd

Το... παρελθόν

Πλέον η Αργεντινή βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια σε τελικό Μουντιάλ και εκεί θα βρει απέναντί της την ομάδα που της είχε στερήσει την ευκαιρία να γίνει παγκόσμια πρωταθλήτρια στα γήπεδα της Ιταλίας. Ο λόγος για τη Γερμανία. Οι δύο αντίπαλοι που θα κοντραριστούν στο «Μαρακανά» έχουν παίξει σε δύο τελικούς. Στον πρώτο στα γήπεδα του Μεξικό, η Αργεντινή είχε επικρατήσει με 3-2 έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ενώ τέσσερα χρόνια μετά τα «πάντσερ» είχαν απαντήσει με νίκη 1-0 στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, χάρη σε πέναλτι-εφεύρεση που είχε εκτελέσει εύστοχα ο Αντρέας Μπρέμε...

Στον αντίποδα η Ολλανδία θα παίξει για δεύτερη φορά σε μικρό τελικό μετά το 1998 όταν είχε χάσει στα γήπεδα της Γαλλίας από την Κροατία με 2-1.

Δείτε το φύλλο αγώνα του Ολλανδία - Αργεντινή

Θυμηθείτε την εξέλιξη του σπουδαίου αγώνα μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports.



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved