Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού: Αποθέωσαν τους «ελέφαντες» 100 παιδιά (video+photos)

Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού: Αποθέωσαν τους «ελέφαντες» 100 παιδιά (video+photos)

Διαφορετική από τις άλλες ήταν η προτελευταία … αποχαιρετιστήρια προπόνηση της Ακτής Ελεφαντοστού στην περιοχή Άγουας ντε Λιντόια όπου είναι η βάση της στο Μουντιάλ της  Βραζιλίας.

Η τρίτη και τελευταία αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στον 3ο όμιλο , με τον μεταξύ τους αγώνα την Τρίτη το βράδυ στη Φορταζέλα να κρίνει κατά πάσα πιθανότητα το ποια εκ των δύο θα συνοδεύσει την Κολομβία στην επόμενη φάση της διοργάνωσης προπονήθηκε με παρουσία θεατών στις εξέδρες του προπονητικού κέντρου.


Αλλά αυτοί οι τελευταίοι δεν ήταν όποιοι και όποιοι. Κατόπιν αιτήματος των ίδιων των παικτών των «ελεφάντων» επετράπη σε περίπου 100 παιδιά να δουν από κοντά μεγάλες μορφές του ποδοσφαίρου τους οποίους συνήθως έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν μέσω της τηλεόρασης  ή στο επίσημο …άλμπουμ του Μουντιάλ.

drog


Εκείνοι που έγιναν … ανάρπαστοι  ήταν οι Ντρογκμπά και Ζερβίνιο τα ονόματα των οποίων φώναζαν οι νεαροί τους θαυμαστές και μόλις μπήκαν στο χορτάρι ο ενθουσιασμός ανέβηκε στο μάξιμουμ. Οι δύο σούπερ-σταρ της αφρικανικής ομάδας ανταπέδωσαν με νεύματα στην θερμή υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε.


Αντίθετα οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ είχαν μόνον 15 λεπτά στη διάθεση τους για να παρακολουθήσουν την προπόνηση και κατόπιν αποχώρησαν ενώ οι μικροί την είδαν ολόκληρη και επιπλέον είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους παίκτες και να πάρουν αυτόγραφα και να τραβήξουν αναμνηστικές  φωτογραφίες  μαζί τους.

akt2


Σ’ ότι αφορά στην προπόνηση αυτό που ξεχώρισε ήταν η απουσία για μία ακόμα φορά από αυτή του Γιάγια Τουρέ που ακόμα δεν είναι στο 100% από τον τραυματισμό ο οποίος τον κράτησε μακριά από το μεγαλύτερο κομμάτι της προετοιμασίας της ομάδας στις ΗΠΑ πριν από το Μουντιάλ. Ήταν μεν και αυτός στο γήπεδο αλλά απλά παρακολούθησε τους συμπαίκτες του και έπειτα πήγε στο ξενοδοχείο. Απών από το πρόγραμμα ήταν και ο Ζερβίνιο  που επίσης το παρακολουθούσε όρθιος σε μία γωνιά του γηπέδου. Απών ήταν τέλος και ο Ζοκορά ο οποίος λόγω καρτών δεν θα αγωνιστεί στο ματς κόντρα στην Εθνική Ελλάδας. Στην προπόνηση πήραν μέρος συνολικά μόνον 10 παίκτες μεταξύ των οποίων και οι Ντρογκμπά , Καλού και Κόλο Τουρέ με τον τελευταίο να αναμένεται να πάρει τη θέση του τιμωρημένου Ζοκορά. Την προπόνηση  με τη μπάλα διεξήγαγε ένας από τους γυμναστές των «ελεφάντων» με τους  γκολκίπερ  να είναι σε μία άλλη πλευρά  όπου έκαναν ειδικές ασκήσεις  ενώ ο Σαμπρί Λαμουσί απλά επιτηρούσε χωρίς να παίρνει μέρος στην όλη  διαδικασία.

akt3

Λίγη ώρα αργότερα η ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού  δια χειρός Ντιντιέ Ντρογκμπά δώρισε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου στο οποίο έχει καταλύσει στην περιοχή η αποστολή των «ελεφάντων» μία φανέλα  της ομάδας με τον αριθμό 4.

braz

Ο εν λόγω κύριος όμως δεν είναι απλά ένας επιχειρηματίας αλλά πρόκειται για τον  Ζοσέ  Όσκαρ Μπερνάρντι βασικό στέλεχος της εθνικής Βραζιλίας στα Μουντιάλ του 1978 και 1982 ενώ ήταν αναπληρωματικός σ’ εκείνο του 1986. Συνολικά φόρεσε τη φανέλα της «σελεσάο» 60 φορές και πέτυχε δύο γκολ και ήταν ένας από τους κορυφαίους κεντρικούς αμυντικούς που έβγαλε το βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο στο 2ο μισό της δεκαετίας του 70 και το πρώτο εκείνης του 80. Το δώρο ήταν για τα  70α γενέθλια του γεννημένου στις 20 Ιουνίου 1954 βετεράνου άσου.

 

Ελλάδα – Ακτή Ελεφαντοστού: Αποθέωσαν τους «ελέφαντες» 100 παιδιά (video+photos)



Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved