Ελλάς μπορείς, αρκεί να σοβαρευτείς... (video+photos)

Ελλάς μπορείς, αρκεί να σοβαρευτείς... (video+photos)

Αν και «ίδρωσε» για τα καλά κόντρα στο αδύναμο Λιχτενστάιν, η εθνική ομάδα κατόρθωσε με γκολ του Μήτρογλου στο 72' να πάρει ένα χρυσό τρίποντο (1-0) και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το δώρο από τη νίκη των Σλοβάκων, πιάνοντάς έτσι τη Βοσνία στην πρώτη θέση και διεκδικώντας πλέον με πολλές πιθανότητες την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Οι διεθνείς του Φερνάντο Σάντος πέταξαν ένα ολόκληρο ημίχρονο απέναντι στην ασθενέστερη ομάδα του ομίλου και μαζί την ευκαιρία να πετύχουν πολλά γκολ, γεγονός που δεν αποκλείεται να μας κοστίσει ακριβά στο... ταμείο που θα γίνει στο φινάλε της προκριματικής φάσης. Και χρειάστηκε να μείνουν και οι δύο ομάδες με δέκα παίκτες, προκειμένου να ανοίξουν οι χώροι και να καταφέρει ο Μήτρογλου να νικήσει τον γκολκίπερ των γηπεδούχων με κοντινό πλασέ στο 72ο λεπτό, έχοντας προηγουμένως χάσει και εκείνος, αλλά και οι συμπαίκτες του αρκετές ευκαιρίες για να οδηγήσουν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε μια άνετη επικράτηση, ανάλογη της διαφοράς δυναμικότητας που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Τέλος καλό, όλα καλά; Σε καμία περίπτωση αφού ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να χαροποιείται μόνο από την κατάκτηση των τριών βαθμών, αφού έτσι η Ελλάδα επέστρεψε στην κορυφή του ομίλου αγκαλιά με τη Βοσνία που -επιτέλους- γκέλαρε και μάλιστα οδυνηρά μέσα στο σπίτι της, όμως η νίκη των Σλοβάκων τους καθιστά και εκείνους ως ένα από τα φαβορί όχι μόνο για τη δεύτερη, αλλά και για την πρώτη θέση.

Ετσι, η συνέχεια απαιτεί απόλυτη σοβαρότητα για τους διεθνείς μας που θα πρέπει να κάνουν το απόλυτο στα ματς που απομένουν ώστε να αποφύγουν τις όποιες περιπέτειες αποκλεισμού, αφού και η παραμικρή γκέλα θα μας κοστίσει ακριβά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η Βραζιλία θα ανοίξει τις αγκάλες της για να μας υποδεχτεί, ακόμα και ως πρώτους στον όμιλο.

Όσο για την εικόνα του ματς στο «Ράινπαρκ»; Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού δεν αντέχει σε κριτική αφού χρειαζόταν… κολλύρια για να αντέξει κανείς το θέαμα! Η Εθνική ήταν κάτι παραπάνω από νωθρή, δημιούργησε ελάχιστους κινδύνους μπροστά στην εστία του Γέλε κι έδειχνε να κάνει… αγγαρεία σε ένα παιχνίδι κομβικό, όπως εξελίσσεται ο όμιλος, για την παρουσία της στα τελικά του Μουντιάλ! Η ανόητη αποβολή του Χολέμπας στο 60’ ήρθε να κάνει ακόμα πιο δύσκολο το βράδυ για τους φιλάθλους που κρατούσαν ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και στο Λίχτενσταϊν, ενώ βλέποντας την Ελλάδα να μην μπορεί να κάνει φάση ακόμα και μετά το 66’ όταν έμειναν κι οι γηπεδούχοι με δέκα, ο κόσμος ζητούσε από τον Σάντος να χρησιμοποιήσει τον Γιώργο Καραγκούνη φωνάζοντας το όνομά του.

Αυτό συνέβη, με τον «Κάρα» να… ξυπνά και τους υπόλοιπους στην 126η παρουσία του με το εθνόσημο στο στήθος, και λίγα λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ-χρυσάφι από τον Κώστα Μήτρογλου, μετά από ωραία συνδυασμένη ενέργεια που ξεκίνησε από εξαιρετική διαγώνια μπαλιά του Κώστα Κατσουράνη. Από αυτό το σημείο και μετά η Εθνική «φόρτσαρε» και για δεύτερο γκολ, αλλά Μήτρογλου και Νίνης είδαν τον Γέλε και τα… δοκάρια του να αρνούνται ένα ακόμα τέρμα στην ομάδα του Σάντος!

Με το σφύριγμα της λήξης, ωστόσο, το τρίποντο ήταν αυτό που είχε σημασία με την Ελλάδα να ισοβαθμεί πλέον με τη Βοσνία στους 16 βαθμούς στην πρώτη θέση του ομίλου. Επόμενο βήμα για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το εντός έδρας ματς της Τρίτης (10/09) με τη Λετονία, την ώρα που οι Βόσνιοι θα πάνε την ίδια μέρα στη Σλοβακία που σήμερα τους νίκησε στην έδρα τους και μας έκανε ένα… εξαιρετικό δώρο!

Λίχτενσταϊν (Ρένε Πάουριτς): Γέλε, Κάουφμαν, Κιντάνς, Φρικ (27' Α. Κρίστεν), Χάσλερ, Βίζερ (86' Γιλντίζ), Πολβερίνο, Στόκλασα, Κρίστεν (92' Γκούμπσερ), Μπίχελ, Μπούργκμαϊερ

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Μανιάτης, Ταχτσίδης (67' Καραγκούνης), Κονέ (46' Νίνης), Χριστοδουλόπουλος, Μήτρογλου

Θυμηθείτε τη ροή του αγώνα

{coveritlive}18eba85fad{/coveritlive}

Ελλάς μπορείς, αρκεί να σοβαρευτείς... (video+photos)



Μπάγερν Μονάχου: Ζητάει 20.000.000 ευρώ η Μπέρνλι για Κομπανί!
Μπάγερν Μονάχου: Ζητάει 20.000.000 ευρώ η Μπέρνλι για Κομπανί!
Η Άρτεμις Σπανού στο ΟΠΑΠ GAME TIME: «Αυτό θα είναι το ζευγάρι του τελικού στο Final 4»
Η Άρτεμις Σπανού στο ΟΠΑΠ GAME TIME: «Αυτό θα είναι το ζευγάρι του τελικού στο Final 4»
Euro 2024: Ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής Ιταλίας
Euro 2024: Ανακοινώθηκε η αποστολή της Εθνικής Ιταλίας
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/05) - Πού θα δείτε τους ημιτελικούς Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/05) - Πού θα δείτε τους ημιτελικούς Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved