Μαυρονάσιος: Δεν είναι ηθική η κίνηση της Νίκης
SHARE

Μαυρονάσιος: Δεν είναι ηθική η κίνηση της Νίκης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας και αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης

 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας και αναφέρθηκε στα όσα ειπώθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά της Νίκης, στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και στον Ολυμπιακό, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, θα είναι έτοιμος στην έναρξη του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μαυρονάσιου:

Για τα όσα ειπώθηκαν στο τελευταίο Δ.Σ. της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ

«Στο προχθεσινό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ ήταν προγραμματισμένο να παρθούν κάποιες αποφάσεις, να οριστούν οι δύο όμιλοι, να αποφασιστεί η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος και να προσδιοριστεί η ημερομηνία της κλήρωσης. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα από αυτά. Το μόνο που αποφασίστηκε είναι το πρωτάθλημα να αρχίσει στις 7 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε θα έχει ανακοινωθεί η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου στην προσφυγή που κατέθεσε η ΠΑΕ Νίκη κατά της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και της απόφασης να ανέβει στη Φούτμπολ Λιγκ η Σαντορίνη και κατ’ επέκταση να υποβιβαστούν οι Καλαμάτα, Τρίγλια, Ασπρόπυργος και Ιάλυσος, καθώς η Νίκη ζητεί να ισχύσει η προκήρυξη.

Στην ουσία ένα ταλαιπωρημένο πρωτάθλημα από πλευράς οργάνωσης και οικονομικών δεδομένων πάει πίσω και δεν ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι».

Για το σκεπτικό με το οποίο η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά της Νίκης

«Όταν μιλάμε για Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ, είναι ένας συνεταιρισμός. Όλοι έχουμε κοινούς σκοπούς, κοινές απαιτήσεις και πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Δεν μας χωρίζει τίποτα με τη Νίκη Βόλου. Είναι, όμως, άδικο και όχι ηθικό, εμείς οι ομάδες της Λίγκας να θέλουμε να βγάλουμε τα μάτια μεταξύ μας. Με ποιο σκεπτικό μία ομάδα του συνεταιρισμού και στην προκειμένη περίπτωση η Νίκη Βόλου, ζητεί να υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες, οι οποίες είχαν το δικαίωμα να είναι στη Φούτμπολ Λιγκ, σύμφωνα και με τις αποφάσεις που είχαμε πάρει όλοι ομόφωνα; Τα πρωταθλήματα έχουν οριστεί, έχουν παρθεί νόμιμες αποφάσεις και έρχεται εκ των υστέρων μία ομάδα και ζητεί τον υποβιβασμό τεσσάρων ομάδων του συνεταιρισμού.

Αυτό το σκεπτικό εμάς μας βρίσκει αντίθετους. Είναι και ηθικό το θέμα. Εδώ και ένα μήνα δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για το πρωτάθλημα, λόγω και των διάφορων δικαστικών διεκδικήσεων. Εγώ, ως ένας εκ των τριών εκπροσώπων της Φούτμπολ Λιγκ στον συνεταιρισμό, πρέπει να υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της λίγκας, πέρα από τα συμφέροντα της ομάδας την οποία υπηρετώ».

Για την επιστολή που έστειλε η Νίκη στην Ένωση

«Η Νίκη έστειλε μία επιστολή στην οποία ζητούσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ν’ ανέβουν άλλες δύο ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2, η Νίκη Βόλου και η Καβάλα. Μάλιστα έβαλε και κάποιους ανθρώπους να παρέμβουν στη Λίγκα. Όταν θέλεις να τηρηθεί η νομιμότητα και μάχεσαι γι’ αυτό, δεν πας να επωφεληθείς επί της πλαγίας οδού. Η επιστολή, που ζήτησε η Νίκη να διαβαστεί στο διοικητικό συμβούλιο, δεν διαβάστηκε ποτέ, γιατί ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης. Αλήθεια, με ποιον τρόπο θα μπορούσαν αυτές οι δύο ομάδες να μπουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2; Μάλιστα την πρόταση αυτή την υιοθέτησε μόνο μία ΠΑΕ και αυτή ήταν η Α.Ε. Καραϊσκάκης. Ωστόσο, ομόφωνα απορρίφθηκε να μην διαβαστεί η επιστολή της Νίκης.

Πράγματι ο Ολυμπιακός Βόλου έβγαλε μία σκληρή ανακοίνωση και είχε να κάνει με ότι θίγονται αυτή τη στιγμή κάποιες ομάδες, οι οποίες νόμιμα βρίσκονται στη λίγκα. Αν η Νίκη Βόλου είχε δίκιο νομικά και εμείς θα ήμασταν μαζί της. Γιατί θα είχαμε υποχρέωση, ως συνεταιρισμός. Όμως, αυτή τη στιγμή καθυστερεί η έναρξη του πρωταθλήματος. Κοντεύουμε να μπούμε στο Νοέμβριο και δεν γνωρίζουμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα και πώς θα διεξαχθεί. Δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε χρήματα από τηλεοπτικό συμβόλαιο, το οποίο έχουμε ανάγκη όλες οι ομάδες. Εκτός αν η Νίκη έχει λύσει το οικονομικό της πρόβλημα και δεν μπαίνει στη διαδικασία, στην οποία μπαίνουν οι υπόλοιπες ομάδες της λίγκας. Επαναλαμβάνω, δεν έχουμε τίποτα με τη Νίκη και τους ανθρώπους της, τους οποίους εκτιμούμε, σεβόμαστε. Θεωρούμε τη Νίκη μεγάλη και ισχυρή ομάδα και μακάρι να ανεβαίνει κατηγορία. Έχει πολύ κόσμο, ο οποίος την στηρίζει».

Για το αν έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με την ΕΡΤ για τη σύναψη τηλεοπτικού συμβολαίου με τη λίγκα

«Είχαμε μία συνάντηση με την ΕΡΤ για να βρούμε μία λύση, όσον αφορά το τηλεοπτικό συμβόλαιο, Ωστόσο, η υπόθεση πάει πίσω, από τη στιγμή που δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα και πότε θα αρχίσει, καθώς υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες. Αυτό είναι που μας κακοφάνηκε και εκφράσαμε τις ενστάσεις μας, για τον τρόπο με τον οποίο κινείται η Νίκη Βόλου».

Για τον Ολυμπιακό και αν θεωρεί πως η ομάδα είναι έτοιμη για το πρωτάθλημα

«Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη. Όλες οι ομάδες έχουν τις αδυναμίες τους. Εάν υλοποιηθεί η πρόταση που υπάρχει και το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε δύο ομίλους και από τη στιγμή που θα προβιβάζονται δύο ομάδες από κάθε όμιλο, τηρουμένων των αναλογιών, λόγω της δυναμικότητας και της αξίας του Ολυμπιακού Βόλου, εκτιμώ ότι ο στόχος της ανόδου είναι μονόδρομος.
Έχουμε καλή ομάδα, μπορούμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το στόχο μας.
Έγιναν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, όμως ο χρόνος είναι αρκετός, προκειμένου αυτή η ομάδα να «δέσει», να αποκτήσει συνοχή και χημεία και να είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος. Θα είναι ένα πρωτάθλημα, όπου σε κάθε αγωνιστική θα πρέπει να μπαίνεις στο γήπεδο για να κερδίσεις, αν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις».

Για το γεγονός πως δεν υπάρχουν έσοδα στις ομάδες και τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ

«Όποια χρήματα έχουν μπει στην ομάδα μέχρι τώρα για να λειτουργήσει η ΠΑΕ, έχουν βγει από τις τσέπες δύο ατόμων. Τα οικονομικά όλων των ομάδων είναι πολύ δύσκολα και δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν έσοδα. Γι’ αυτό είπα, ότι έπρεπε το πρωτάθλημα να είχε αρχίσει και ήδη να έχουμε εξασφαλίσει ένα όσο το δυνατόν καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Γίνεται μία προσπάθεια να ανοίξουν τα γήπεδα για τους φιλάθλους, με κάποιο περιορισμό όσον αφορά τα άτομα, προκειμένου να υπάρξουν κάποια έσοδα για τις ομάδες. Ομολογουμένως, θα είναι μία δύσκολη οικονομική χρόνια, το γνωρίζουμε, το συναισθανόμαστε, αλλά από την πλευρά μας προχωράμε».

Για τις εργασίες που γίνονται στο προπονητικό κέντρο της ομάδας

«Γίνονται εργασίες στα δύο κτίρια που υπάρχουν στο προπονητικό κέντρο, έχουν μπει συνεργεία και εντός των προσεχών ημερών θα γίνει σπορά και στο άλλο γήπεδο, το οποίο είναι μεγάλων διαστάσεων, έτσι ώστε να δημιουργηθούν δύο επιπλέον γήπεδα. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, όχι μόνο για τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά για την ευρύτερη περιοχή».

Για το γήπεδο της Νεάπολης

«Έχουμε έρθει σε επαφή με το δήμο Βόλου για το γήπεδο της Νεάπολης. Θα δώσουμε τις απαραίτητες εγγυήσεις κι αυτό το γήπεδο θα είναι η έδρα της ομάδας στο πρωτάθλημα. Δεν γνωρίζω αν ο Δήμος Βόλου έχει δώσει την άδεια στη Νίκη να χρησιμοποιεί το γήπεδο της Νεάπολης για προπονήσεις. Είναι θέμα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, ο οποίος χειρίζεται τα δημοτικά γήπεδα. Η αρμόδια επιτροπή γνωρίζει πόσες προπονήσεις μπορεί να σηκώνει το γήπεδο εβδομαδιαίως, για να μην καταπονείται ο χλοοτάπητας».

Πηγή: GoalpostΣανδραβέλης: «Πάμε στην Καρδίτσα για να κερδίσουμε»
Σανδραβέλης: «Πάμε στην Καρδίτσα για να κερδίσουμε»
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Άγνωστες μικροϊστορίες από την καθημερινότητα της Επανάστασης του 1821
Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα: Άγνωστες μικροϊστορίες από την καθημερινότητα της Επανάστασης του 1821
Παρασκευάς: «Ήρθε η ώρα για το πρώτο διπλό του Αλμωπού»
Παρασκευάς: «Ήρθε η ώρα για το πρώτο διπλό του Αλμωπού»
Γιουσάκου Μεζάουα: Ο εκκεντρικός Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ο νέος διαστημικός τουρίστας
Γιουσάκου Μεζάουα: Ο εκκεντρικός Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος ο νέος διαστημικός τουρίστας

Κορονοϊός - Πιστοποιητικό νόσησης: Πότε θα λήγει - Η απόφαση του υπουργείου Υγείας

Κορονοϊός - Πιστοποιητικό νόσησης: Πότε θα λήγει - Η απόφαση του υπουργείου Υγείας

Καιρός - Αρναούτογλου: Σοβαρή επιδείνωση με καταιγίδες και σφοδρούς νοτιάδες -Πού χρειάζεται προσοχή

Καιρός - Αρναούτογλου: Σοβαρή επιδείνωση με καταιγίδες και σφοδρούς νοτιάδες -Πού χρειάζεται προσοχή

Φίλης στο Newsbomb.gr: «Ο Πούτιν ξέρει ότι η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία» -Τα κέρδη Μητσοτάκη στο Σότσι

Φίλης στο Newsbomb.gr: «Ο Πούτιν ξέρει ότι η Ελλάδα δεν είναι Τουρκία» -Τα κέρδη Μητσοτάκη στο Σότσι

Η εμμονή του Γ. Παπανδρέου, η πόλωση και η άρνηση της πραγματικότητας

Η εμμονή του Γ. Παπανδρέου, η πόλωση και η άρνηση της πραγματικότητας

Βρετανία - Νέα μέτρα: Ο Τζόνσον «πάτησε το κουμπί» για τον plan b - Τι ανακοίνωσε (vid)

Βρετανία - Νέα μέτρα: Ο Τζόνσον «πάτησε το κουμπί» για τον plan b - Τι ανακοίνωσε (vid)

Ανέστης Βλάχος: «Θρίλερ» με τη διαθήκη του ηθοποιού (vid)

Ανέστης Βλάχος: «Θρίλερ» με τη διαθήκη του ηθοποιού (vid)

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση

Απογραφή 2021: Τι θα κερδίσουν όσοι αυτοαπογραφούν - Πώς θα μπείτε στην κλήρωση