Σεντ Γκάλεν – ΑΕΚ 0-1: «Λύτρωση» και... πρόκριση με Ολιβέιρα! (video+photos)

Σεντ Γκάλεν – ΑΕΚ 0-1: «Λύτρωση» και... πρόκριση με Ολιβέιρα! (video+photos)

Ο Ολιβέιρα ήταν... άφαντος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά με το γκολ του ήταν έδωσε τη νίκη (1-0) επί της Σεντ Γκάλεν και την πρόκριση στα playoffs του Europa League.

Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή στην Ελβετία, ειδικά στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να βρεθεί πίσω στο σκορ, αλλά στο τέλος της βραδιά ήταν αυτοί που πανηγύρισε και σε ένα τέτοιο ματς αυτό ήταν το ζητούμενο. Οι «κιτρινόμαυροι» πήραν την πρόκριση που ήταν το ζητούμενο και την ερχόμενη Πέμπτη θα τα παίξει όλα για όλα κόντρα στη Βόλφσμπουργκ για να εξασφαλίσει μια θέση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Η «Ένωση» ένιωσε πίεση από τους γηπεδούχους, η πίεση για το αποτέλεσμα αλλά κι η βροχή που έπεφτε ασταμάττητα έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα αλλά τελικά τη διαφορά την έκανε η ποιότητα του Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος ήταν εκτός αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αλλά στο 71ο λεπτό ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι και έστω με δεύτερη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Κακό ξεκίνημα...

Η ΑΕΚ δεν μπήκε καθόλου καλά στον αγωνιστικό χώρο και με το «καλημέρα» πήγε να βρεθεί πίσω στο σκορ μετά την προσπάθεια του Ινσούα, ο οποίος πήγε να διώξει αλλά χρειάστηκε η επέμβαση του Τσιντώτα για να αποφευχθεί το αυτογκόλ. Γενικότερα, η πίεση των γηπεδούχων δημιούργησε προβλήματα στους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι έβλεπαν τους αντιπάλους να δείχνουν πιο απειλητικοί. Την ίδια ώρα η ελληνική ομάδα αδυνατούσε να φτάσει στην μεγάλη περιοχή του Ατί-Ζιγκί. Στο 23ο λεπτό, ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ τη μπάλα μετά το σουτ του Γκιγεμενό.

Τσιντώτας και... αφύπνιση

Η ΑΕΚ άρχισε να ανεβάζει την απόδοση της μετά το πρώτο μισάωρο κι έχασε την πρώτη πραγματικά μεγάλη της ευκαιρία στο 32ο λεπτό. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Λιβάγια πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Αυτή η ευκαιρία «αφύπνισε» τους παίκτες του Καρέρα, αν και χρειάστηκε ακόμα μια μεγάλη επέμβαση του Τσιντώτα για να κρατήσει το «μηδέν». Μετά από λάθος του Τσιγκρίνσκι ο Ντουά βρέθηκε τετ α τετ αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας έκανε άλλη μια απόκρουση.

Θετικό φινάλε

Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, η «Ένωση» ανέβασε την απόδοση της πήρε τον έλεγχο κι έψαξε ένα γκόλ μέχρι την ανάπαυλα. Ο Ολιβέιρα ήταν λίγο πιο πίσω στο γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλο από τα δεξιά και δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 39' ενώ δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Σιμόες πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Ξανά καλύτερα η Σεντ Γκάλεν

Όπως συνέβη στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο ξεκίνημα του δεύτερου, η Σεντ Γκάλεν ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να καταφέρει να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία. Οι παίκτες του Καρέρα από την άλλη προσπαθούσαν να κρατήσουν την μπάλα και να την κυκλοφορήσουν αλλά δεν τα κατάφερναν με επιτυχία. Ουσιαστικά, η ΑΕΚ ο,τι έκανε ήταν κυρίως λόγω των εμπνεύσεων του Μάνταλου και της μαχητικότητας του Ανσαριφάρντ, καθώς Λιβάγια και Ολιβέιρα ήταν εκτός αγώνα.

Η ποιότητα του Ολιβέιρα έδωσε τη λύση!

Ο Ολιβέιρα, όμως, είναι ένας στράικερ με μεγάλη ποιότητα και στην πρώτη ευκαιρία που του δημιουργήθηκε κατάφερε να βρει δίχτυα έστω κι αν έγινε με περιπετειώδη τρόπο. Ο Πορτογάλος επιθετικός έφυγε στην κόντρα τόσο ο Στεργίου, όσο κι ο Άτι-Ζίγκι τον ανέτρεψαν και κέρδισε το πάνελτι. Το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Καμερουνέζος τερματοφύλακας απέκρουσε αλλά ο παίκτης της «Ένωσης» πήρε το.. ριμπάουντ κι έκανε το 1-0 στο 71ο λεπτό. Νωρίτερα, ο Καρέρα είχε βάλει στο παιχνίδι και τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα» κι έδειξε ιδιαίτερα κεφάτος και κέρδισε αρκετές φορές τα «μπράβο» από τον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Αποστολή εξετελέσθη

Μετά το γκολ η Σεντ Γκάλεν προσπάθησε να πιέσει αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να αντέξει στην πίεση των γηπεδούχων και μολονότι δεν έκανε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση πήρε αυτό που ήταν το ζητούμενο. Την πρόκριση για τα playoffs του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει την Βόλφσμπουργκ σε νοκ άουτ ματς στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Πέμπτη.

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Μικρό αλλά... απολαυστικό το πρώτο δείγμα Γκαρσία! (photos)

ΑΕΚ: Μικρό αλλά... απολαυστικό το πρώτο δείγμα Γκαρσία! (photos)

ΑΕΚ: Αγχώθηκε αλλά... αποστολή εξετελέσθη! (video)

ΑΕΚ: Αγχώθηκε αλλά... αποστολή εξετελέσθη! (video)

ΑΕΚ: Στον δρόμο της η Βόλφσμπουργκ (photos)

ΑΕΚ: Στον δρόμο της η Βόλφσμπουργκ (photos)

Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Euroleague: Ισοφάρισε η Μονακό τη Φενέρμπαχτσε μετά από ντέρμπι
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Η απονομή του χρυσού στον Λευτέρη Πετρούνια
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Basketball Champions League: "Έπεσε" μαχόμενο το Περιστέρι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
Ολυμπιακοί Αγώνες: Παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα στη Γαλλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved