Ολυμπιακός: Το μοναδικό δίλημμα Μαρτίνς για Γουλβς (video)
Intime

Ολυμπιακός: Το μοναδικό δίλημμα Μαρτίνς για Γουλβς (video)

Οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς για τον επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Γουλβς.

Στην τελική… ευθεία έχει μπει η προετοιμασία των «ερυθρόλευκων» για τον… τελικό της Πέμπτης (6/8) με τους «Λύκους» στο «Μολινό» της Αγγλίας. Οι Πειραιώτες αντιμετωπίζουν την ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο στην ρεβάνς του 1-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης», στους «16» του Europa League, στην τελευταία… υποχρέωση πριν την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού. Μεγάλος στόχος για το «συγκρότημα» του Λιμανιού είναι μία ακόμα υπέρβαση τη φετινή αγωνιστική σεζόν και η πρόκριση στο Final 8 της διοργάνωσης, το οποίο θα φιλοξενηθεί στην Γερμανία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ήδη αρχίσει να καταστρώνει τα πλάνα του για την ρεβάνς στην Αγγλία. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του Ζοσέ Σα, ο οποίος τραυματίστηκε στο αριστερό του χέρι στην προπόνηση του Σαββάτου (1/8) και θα μείνει εκτός για αρκετές εβδομάδες. Παράλληλα, εκτός πλάνων είναι και ο Ρούμπεν Σεμέδο, που είχε αποβληθεί στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο φαληρικό γήπεδο. Έτσι, ο Μπόμπι Αλέν θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια, ενώ στο κέντρο της άμυνας, οι Παπέ Σισέ και Ουσεϊνού Μπα θα αποτελέσουν το δίδυμο.

Η μάχη στο δεξί άκρο

Ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει ζητήσει από τους παίκτες του να αφήσουν… πίσω τους όλα τα θέματα που δεν σχετίζονται με την αναμέτρηση με την Γουλβς, όπως για παράδειγμα τις εξελίξεις με τον ορισμό του Κυπέλλου Ελλάδας και να στρέψουν την προσοχή τους μόνο στους «Λύκους». Παράλληλα, ο Ίβηρας προπονητής φαίνεται πως έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό στα πρόσωπα που θα… πέσουν στην «μάχη» στο αρχικό σχήμα. Το μοναδικό δίλημμα είναι για την θέση του δεξιού ακραίου επιθετικού, με τους Γιώργο Μασούρα και Λάζαρ Ραντζέλοβιτς να την διεκδικούν.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έχει στα υπέρ του την προσήλωση στο τακτικό κομμάτι, άρα και στα αμυντικά του καθήκοντα, με αποτέλεσμα να μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στον Ομάρ Ελαμπντελαουί, ο οποίος θα καλύψει το δεξί άκρο της άμυνας. Από την άλλη, ο νεαρός Σέρβος θεωρείται πιο… απείθαρχος, αλλά και… απρόβλεπτος στην επίθεση, έχοντας παράλληλα και μια καλύτερη... σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που έδειξε και στα τελευταία ματς των play offs, όπως για παράδειγμα με την ΑΕΚ, όπου σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ.

Έτσι, σε περίπτωση που ο Πέδρο Μαρτίνς αποφασίσει να… ρισκάρει από την αρχή στην ρεβάνς με την Γουλβς, αυτός που έχει ένα προβάδισμα για να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα είναι ο Λάζαρ Ραντζέλοβιτς. Άλλωστε, ο Ολυμπιακός χρειάζεται γκολ απέναντι στους Άγγλους, ενώ κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο ματς με την Άρσεναλ, στον προηγούμενο γύρο, όταν ο νεαρός Σέρβος είχε βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Αντίθετα, αν αποφασιστεί μία πιο… συντηρητική… προσέγγιση, τότε, στην ενδεκάδα θα βρεθεί ο Γιώργος Μασούρας.

Οι... σίγουροι της ενδεκάδας

Από εκεί και πέρα, οι υπόλοιποι θα πρέπει να θεωρούνται… σίγουροι. Συγκεκριμένα, ο Αλέν θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Ο Ελαμπντελαουί θα καλύψει το δεξί άκρο και ο Τσιμίκας θα βρεθεί στα αριστερά. Οι Σισέ και Μπα θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας μπροστά τους τριάδα στα χαφ τους Γκιγέρμε, Μπουχαλάκη και Καμαρά, με τους δύο πρώτους να έχουν σαφώς πιο… ανασταλτικά καθήκοντα, ενώ ο Αφρικανός θα βοηθάει και στην επίθεση.

Στα αριστερά θα είναι ο Βαλμπουενά, ο οποίος θα αναλάβει και την οργάνωση του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ελ Αραμπί. Πάντως, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει περισσότερες λύσεις στον πάγκο, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ, πριν από μερικούς μήνες στο «Emirates». Ο λόγος γίνεται για τους Κώστα Φορτούνη, Αχμέντ Χασάν και Καφού. Οι δύο τελευταίοι δεν ήταν στην ευρωπαϊκή λίστα των «ερυθρόλευκων» απέναντι στους «κανονιέρηδες», ενώ ο Έλληνας μέσος είχε υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα και είχε μείνει εκτός.

Θυμηθείτε τι είχε γίνει στο πρώτο ματς του Ολυμπιακού με την Γουλβς στο «Γ. Καραϊσκάκης»...



«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
Φανέλα που τιμά την μπύρα φόρεσε η Λέουβεν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved