Φινκ: «Έχουμε την ποιότητα να νικήσουμε την ΑΕΚ»

Φινκ: «Έχουμε την ποιότητα να νικήσουμε την ΑΕΚ»

Η Αούστρια Βιέννης υποδέχεται αύριο (7/12, 20:00) την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής για τη φάση των ομίλων του Europa League.

Η αυστριακή ομάδα θέλει μόνο νίκη επί των «κιτρινόμαυρων» για να συνεχίσει στην διοργάνωση, με τον προπονητή της, Τόρστεν Φινκ, να δηλώνει στην συνέντευξη Τύπου πως ο αγώνας είναι ένας τελικός και πως όποιος χάσει θα ζημιωθεί αρκετά και οικονομικά.

Συγκεκριμένα, ο Γερμανός τεχνικός δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε μια εξαιρετική ομάδα και είμαστε το αουτσάιντερ του ομίλου μας. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι τα πάντα είναι πιθανά στο ποδόσφαιρο. Η Αούστρια χαίρεται πάρα πολύ γι' αυτό το παιχνίδι που έρχεται, οι φίλαθλοι καίγονται γι' αυτό, θέλουν πολύ να το δουν. Το παιχνίδι που κερδίσαμε με τη Ριέκα μάς έδωσε τη δυνατότητα να είμαστε σε αυτή τη θέση. Είναι ένας τελικός και βέβαια αυτή η νίκη θα βοηθήσει, αν κερδίσουμε κι αύριο. Είμαστε σε καλή κατάσταση και θέλουμε να συνεχίσουμε στην Ευρώπη και μετά τον χειμώνα. Έχουμε την ποιότητα να κερδίσουμε την ΑΕΚ στην έδρα μας.

Είναι πολύ σημαντικό εδώ που φτάσαμε με όλους αυτούς τους τραυματισμούς και οι νέοι παίκτες μας κέρδισαν πολλές εμπειρίες. Περιμένουμε αυτό το ματς με μεγάλη ανυπομονησία. Το οικονομικό είναι πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι αυτού του αγώνα, τα χρήματα είναι πολλά. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ μπορεί να χάσει πάρα πολλά αν κερδίσουμε το παιχνίδι. Φυσικά, ξέρουμε ότι δεν μας βοηθάει η ισοπαλία, γιατί θα σημαίνει ήττα.

Αλλά είμαι χαρούμενος που ξέρω ότι πρέπει να νικήσουμε. Ο σχηματισμός μας θα παραμείνει ίδιος με τη Σάλτσμπουργκ, όμως ίσως κάνουμε ορισμένες αλλαγές στην ενδεκάδα, ενώ θα πρέπει να κάνουμε περισσότερα στο επιθετικό παιχνίδι, γιατί πρέπει να κερδίσουμε.

Παρ' όλα αυτά δεν πρέπει να πάμε κατευθείαν στο επιθετικό κομμάτι, πρέπει να παίξουμε 90 λεπτά και, όταν περάσει αυτός ο χρόνος, να έχουμε κερδίσει το παιχνίδι. Όπως έχει πει και ο Ότο Ρεχάγκελ, πρέπει να παίξουμε κοντρολαρισμένα επιθετικά».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει ότι η Αούστρια πέρυσι είχε χάσει έναν τέτοιο «τελικό» με την Βικτόρια Πλζεν, ο Φινκ είπε: «Σε κάθε παιχνίδι μαθαίνουμε κάτι καινούργιο. Δεν θέλω να γυρίζω στο παρελθόν. Και η ΑΕΚ μπορούσε να τελειώσει τα πάντα με τη Ριέκα... Τώρα και οι δύο ομάδες βρίσκονται ακριβώς στην ίδια θέση. Μακάρι να καταφέρουμε να σκοράρουμε και αύριο στο τέλος, όπως κάνουμε στα τελευταία παιχνίδια μας».

Τέλος, σχετικά με το αν η απουσία του Μάνταλου θα επηρεάσει τη δική του τακτική, είπε: «Δεν ξέρω αν λόγω του τραυματισμού του Μάνταλου η ΑΕΚ άλλαξε το σύστημά της και παίζει 4-4-1-1 ή 3-5-2 που χρησιμοποιεί τις περισσότερες φορές. Σίγουρα είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά και χωρίς αυτόν η ΑΕΚ κατάφερε να συνεχίσει να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Κάναμε ανάλυση μέσω βίντεο στις καλές στιγμές που είχαμε στο πρώτο παιχνίδι στην Ελλάδα και εστιάσαμε στα δυνατά σημεία του αντιπάλου μας».



Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Η ΠΑΕ ΑΕΚ ζήτησε απ' τον κόσμο της να προσέχει πιθανές προκλήσεις
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved