Μπίλιτς: «Κέρδισε δίκαια η Ελλάδα»

Μπίλιτς: «Κέρδισε δίκαια η Ελλάδα»

Την άποψή του πως η Ελλάδα είναι πλέον το φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου και κατά συνέπεια να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2012, εξέφρασε ο Σλάβεν Μπίλιτς.

Ο Κροάτης ομοσπονδιακός τεχνικός, στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του αγώνα με την Εθνική μας ομάδα, υποστήριξε πως η ελληνική ομάδα έπαιξε με τον τρόπο που περίμενε, ενώ η ομάδα του είχε μία φλύαρη υπεροχή.

Αρχικά ο Σλάβεν Μπίλιτς σχολίασε τον λόγο που χάθηκε το παιχνίδι: «Ήταν οι δύο διακοπές. Οι δύο στημένες φάσεις που δεχθήκαμε τα γκολ. Περιμέναμε ότι η ελληνική ομάδα θα προσπαθήσει να πετύχει κάποιο γκολ σε αντεπίθεση ή κάποια στημένη φάση. Τις αντεπιθέσεις τις αντιμετωπίζαμε με σχετική ευκολία. Τα κόρνερ τα περιορίσαμε αρκετά. Αλλά κατάφεραν να βάλουν γκολ και να πάρουν το παιχνίδι. Γνωρίζαμε ότι θα γίνουν τέτοιες φάσεις.

Για τον λόγο αυτό ξεκινήσαμε μία ομάδα για να βάλει γκολ και όχι να κρατήσει αποτέλεσμα. Είχαμε κάποια υπεροχή αλλά ήταν φλύαρη. Το συμπέρασμα είναι ότι η ελληνική ομάδα κέρδισε δίκαια κα τους συγχαίρω».

Όσον αφορά στο γεγονός πως η Κροατία δεν είχε ούτε μία «καθαρή» ευκαιρία, τόνισε: «Έχει μία βάση. Το να κάνεις κάποιες ευκαιρίες με την Ελλάδα είναι δύσκολο γιατί αμύνεται καλά. Αυτό οφείλεται στη μη αποτελεσματικότητά μας σε κάποιες φάσεις που δημιουργήσαμε».

Αναφορικά με τις ελπίδες που έχει πλέον η Κροατία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, υποστήριξε: «Υπάρχει άλλος ένας γύρος όπου η Ελλάδα έχει την Γεωργία. Τώρα είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. Όσον αφορά στην πρώτη θέση η κατάσταση δεν είναι στα χέρια μας. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να οργανωθούμε, να κερδίσουμε το επόμενο ματς και να περιμένουμε το αποτέλεσμα της Ελλάδας».

Για το γεγονός πως η Κροατία «έπεσε» στην μοναδική «παγίδα» από την Εθνική μας ομάδα, ανέφερε: «Δεν θα το έλεγα πως ήταν παγίδα. Η παγίδα είναι κάτι που δεν γνωρίζεις και δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις. Η ελληνική ομάδα έπαιξε με τον τρόπο με τον οποίο παίζει συνήθως και περιμέναμε. Τις μακρινές μπαλιές προς τον Γκέκα, τον Σαμαρά και τον Σαλπιγγίδη τις αντιμετωπίζαμε αρκετά εύκολα και χωρίς προβλήματα. Τους δώσαμε την ευκαιρία να κάνουν σέντρες από κοντινή απόσταση και από μία τέτοια έγινε το κόρνερ. Το κόρνερ δεν θα έπρεπε να είναι το πρόβλημα για την εθνική ομάδα. Είχαμε ψηλούς ποδοσφαιριστές στην άμυνα και δεχθήκαμε δύο φθηνά γκολ».

Ερωτηθείς αν φοβάται για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σχολίασε: «Δεν φοβάμαι τίποτα. Ελπίζω να κερδίσουμε την Λετονία και να περιμένουμε ένα άσχημο αποτέλεσμα της ελληνικής ομάδας ή με άλλα αποτελέσματα να προκριθούμε ως καλύτεροι δεύτεροι. Για την αλλαγή, δεν είναι κάτι που σκέφτομαι αυτή την στιγμή. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πως έχουμε πολλές ελπίδες για την πρόκριση».

Όσον αφορά στο γεγονός πως μερικοί παίκτες «κλειδιά» δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, απάντησε: «Δεν θέλω προσδώσω καμία ευθύνη σε κανένα. Συζητήσαμε στο ημίχρονο και είπαμε ότι το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε απραξία, γιατί η Ελλάδα θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί. Όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε καλά από τις άκρες με τον Πέρισιτς και τον Τσόρλουκα, τότε έγινε η φάση που δεχθήκαμε το πρώτο γκολ, έπεσε η ψυχολογία μας και μείναμε χωρίς δύο παίκτες».

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η αντίδραση των παικτών στα αποδυτήρια, ανέφερε: «Οι παίκτες ήταν όπως και εμείς. Αρκετά δυσαρεστημένοι. Έτσι θα είναι όλο το βράδυ. Στο χέρι μας είναι να ανασυνταχθούμε και να παρουσιαστούμε καλοί στη συνέχεια».



Καρυπίδης: «Για τον κόσμο μας, για τους εαυτούς μας»
Καρυπίδης: «Για τον κόσμο μας, για τους εαυτούς μας»
Η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τελικό κυπέλλου
Η ατάκα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον τελικό κυπέλλου
Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Εξαντλούν τα εισιτήρια οι Ιταλοί για τον τελικό του Conference League
Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: Εξαντλούν τα εισιτήρια οι Ιταλοί για τον τελικό του Conference League
Τελικός Conference League: Ανακοίνωση για νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σχολεία - Οι απαγορεύσεις
Τελικός Conference League: Ανακοίνωση για νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σχολεία - Οι απαγορεύσεις
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved