ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι

ΠΑΟΚ-Μπριζ 0-2: Αξεπέραστο εμπόδιο οι εξαιρετικοί Βέλγοι

Conference League: Ανώτερη η Μπριζ επικράτησε 2-0 στην Τούμπα του ΠΑΟΚ και τον άφησε εκτός συνέχειας, με τον "δικέφαλο" να έχει να θυμάται μια εξαιρετική παρουσία στην Ευρώπη παρά την πίκρα του αποκλεισμού. 

Η Τούμπα ήταν «καμίνι». Το 1-0 του πρώτου αγώνα δεν έμοιαζε απαγορευτικό, όμως το όνειρο του ΠΑΟΚ για πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League, σταμάτησε πάνω στην εξαιρετική Μπριζ. Οι Βέλγοι παρουσιάστηκαν ως ένα σπουδαίο σύνολο, ήλεγξαν το ρυθμό του παιχνιδιού στα σημεία που έπρεπε να από το ημίχρονο προηγήθηκαν 0-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Ο «δικέφαλος» σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει, η πίεση και η ικανότητα των φιλοξενούμενων στον παραμικρό χώρο ήταν εκπληκτικά στοιχεία για να κάνουν τη διαφορά. Έτσι οι πολλές φάσεις που δημιούργησαν οι Βέλγοι, έφεραν τη δεύτερη ήττα για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όσο στενάχωρο κι αν είναι για την Ελληνική ομάδα, αποκλείστηκε από ένα σύνολο που παρουσιάστηκε καλύτερο σε αυτά τα 180 αγωνιστικά λεπτά των δύο αγώνων.

Ο Γιουτκλά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Μπριζ σημειώνοντας και τα δύο γκολ. Ο ΠΑΟΚ όπως και πριν δύο χρόνια σταματά στους «8» και φυσικά του αξίζουν συγχαρητήρια για την εκπληκτική του παρουσία στο θεσμό, η οποία απέφερε σημαντικούς βαθμούς και στο ελληνικό ποδόσφαιρο που τους έχει ανάγκη.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την κατοχή και τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να αφήσει χώρο για να εκμεταλλευτεί το transition. Στο 12’ οι Βέλγοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Βέτλεσεν αστόχησε απ’ το ύψος της μικρής περιοχής!

Η Μπριζ συνέχισε να είναι επικίνδυνη και ο Γιουτκλά στο 18’ δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Στο ανοιχτό γήπεδο οι Βέλγοι έδειξαν από νωρίς πως είναι επικίνδυνοι. Δέκα λεπτά αργότερα ο Νούσα σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Η υπεροχή της Μπριζ καρποφόρησε τελικά στο 33’. Στην κόντρα ο Σκόρας βρήκε άψογα τον Γιουτκλά κι αυτός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Ο ίδιος παίκτης στο 38’ είχε πλασέ άουτ, με τους Βέλγους να έχουν τον έλεγχο του ματς και να το έχουν φέρει για τα καλά στο ρυθμό τους. Στο 40’ η κεφαλιά του Βανάκεν αποκρούστηκε σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά ο Γιουτκλά και πάλι ανάγκασε τον Κοτάρσκι σε εκπληκτική επέμβαση.

Η απόλυτη υπεροχή της Μπριζ έγινε και δεύτερο γκολ στο 45’. Στην κόντρα ξανά, ο Κοτάρσκι απέκρουσε αρχικά το σουτ του Σκόρας, με τον Γιουτκλά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στη συνέχεια. Αρχικά το τέρμα ακυρώθηκε, όμως μετά από εξέταση του VAR μέτρησε κανονικά για το 0-2.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ΠΑΟΚ να δείχνει ορεξάτος να πιέσει μήπως και επιστρέψει στο ματς. Στο 51’ ο Ντεσπόντοφ με σουτ από δύσκολη γωνία έστειλε την μπάλα κόρνερ. Οι προσπάθειες του Νούσα και του Μπάμπα δεν έφεραν αποτέλεσμα. Ο παίκτης της Μπριζ στο 58’ απείλησε, με το πλασέ του να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 60’ δόθηκε σωστά πέναλτι για μαρκάρισμα πάνω στον Ντεσπόντοφ, όμως μετά από εξέταση της φάσης διαπιστώθηκε πως ο Βούλγαρος ήταν οφσάιντ στην αρχή της προσπάθειας κι έτσι η φάση γύρισε πίσω.

Η κεφαλιά του Ντεσπόντοφ στο 70’ δεν ανησύχησε τον Γιόκερς. O Τάισον με σουτ στο 83’ έστειλε την μπάλα άουτ. Ένα λεπτό μετά ο Ζικερνάγκελ απείλησε, αλλά το σουτ έφυγε λίγο έξω.

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, τα λεπτά ήταν διαδικαστικά. Η Μπριζ επικράτησε 2-0 στην Τούμπα και με συνολικό σκορ 3-0 άφησε εκτός συνέχειας τον ΠΑΟΚ.

Διαιτητής: Νταβίντε Μάσα (Ιταλία)

Κίτρινες: -

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ (56’ Οζντόεφ), Ντεσπόντοφ (71’ Κωνσταντέλιας), Μουργκ (46’ Α. Ζίβκοβιτς), Τάισον, Μπράντον (46’ Σαμάτα).

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ (Νίκι Χέιεν): Γιάκερς, Σαμπέ, Ορντόνεζ, Μπαλάντα, Σκόρας (87’ Τάλμπι), Μέγιερ, Φέτλεσεν (83’ Ζίγκερναγκελ), Βανάκεν, Ονιεντίκα, Νούσα (76’ Οντόι), Γιούτκλα.

 



Euroleague: Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να γίνει η πρώτη ομάδα του Final Four
Euroleague: Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να γίνει η πρώτη ομάδα του Final Four
Αν ο Θεός κράτησε τιμόνι, ήταν ο Άιρτον Σένα (photos+videos)
Αν ο Θεός κράτησε τιμόνι, ήταν ο Άιρτον Σένα (photos+videos)
Αγγλία: Η Λέστερ προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Έντσο Μαρέσκα
Αγγλία: Η Λέστερ προσφέρει νέο συμβόλαιο στον Έντσο Μαρέσκα
AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα
AEK: «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, νόμιζα ότι θα πεθάνω» - Συγκλονίζει ο Ματίας Αλμέιδα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved