Conference League: Φιορεντίνα - Γουέστ Χαμ στον τελικό της Πράγας

Conference League: Φιορεντίνα - Γουέστ Χαμ στον τελικό της Πράγας

Η Γουέστ Χαμ πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Conference League, επικρατώντας ξανά (1-0) της Άλκμααρ στην Ολλανδία και θα αντιμετωπίσει στην Πράγα τη Φιορεντίνα, η οποία πήρε νίκη-θρίλερ στην παράταση με 3-1 επί της Βασιλείας.

Η Γουέστ Χαμ πήγε στην Ολλανδία για να υπερασπιστεί το υπέρ της 2-1 του πρώτου αγώνα και τα κατάφερε.

Κράτησε την Άλκμααρ στο «μηδέν» και με ένα υπέροχο γκολ του Φορνάλες στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, νίκησε με 1-0 τους Ολλανδούς και στο «AFAS Stadion» κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του φετινού Conference League, που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουνίου στην «Eden Arena» της Πράγας.

Οι Άγγλοι ήταν πολύ προσεκτικοί σε όλο τον αγώνα, απέναντι στην Αλκμάαρ των Βαγγέλη Παυλίδη και Παντελή Χατζηδιάκου που έπαιξαν σε όλο το ματς. Δεν πήραν ρίσκα κι αφού ανταπεξήλθαν στην πίεση που τους άσκησε η Άλκμααρ στο πρώτο ημίχρονο, «χτύπησαν» στις καθυστερήσεις κι έκαναν δικό τους το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Στην Ελβετία, η Βασιλεία έπαιζε στην έδρα της έχοντας και το υπέρ της 2-1 από το πρώτο ματς, αλλά η Φιορεντίνα ήταν συγκλονιστική.

Προηγήθηκε 1-2 και πήγε αρχικά το ματς στην παράταση, εκεί όπου ο Αντονίν Μπαράκ στις καθυστερήσεις σκόραρε για το 1-3 και πανηγύρισε μια ιστορική πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Στην κανονική διάρκεια, οι «βιόλα» προηγήθηκαν δύο φορές με τον Νίκο Γκονζάλες (35', 72') με τους Ελβετούς να ισοφαρίζουν στο ενδιάμεσο με τον Αμπντουνί (55'). Στο τέλος όμως, μίλησε η ανωτερότητα της Φιορεντίνα σε όλο το ματς, με το γκολ του Μπαράκ να στέλνει την ομάδα του στον τελικό που θα διεξαχθεί στην πατρίδα του.

Στο 2ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου της παράτασης, η Φιορεντίνα κέρδισε κόρνερ, ωστόσο οι παίκτες της ζήτησαν άμεσα να σπεύσει γιατρός στην κερκίδα, αφού φίλαθλος των «Βιόλα» αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας.

Ο φίλος της Φιορεντίνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και μετά από διακοπή που διήρκεσε περίπου 10 λεπτά το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους ημιτελικούς του Europa Conference League:

Βασιλεία-Φιορεντίνα 1-3

(55΄ Αμπντουνί - 35΄, 72΄ Γκονζάλες, Μπαράκ 129')

Συνολικό σκορ 3-4

Άλκμααρ (Ολλανδία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία) 0-1

(90΄+4΄ Φορνάλς)

Συνολικό σκορ: 1-3



Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Elite League: Νίκες για Μίλωνα, Ηρακλή και Ψυχικό
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved