ΠΑΟΚ: Πολλαπλά τα οφέλη της πρόκρισης

ΠΑΟΚ: Πολλαπλά τα οφέλη της πρόκρισης

Τα οφέλη του ΠΑΟΚ από την πρόκριση επί της Μπεσίκτας, δεν είναι μόνο οικονομικά…

Ο ΠΑΟΚ με την πρόκριση επί της Μπεσίκτας μπήκε τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και τώρα έχει μεγαλύτερη οικονομική άνεση, αφού εξασφάλισε μίνιμουμ 8-9 εκατ. ευρώ. Τα έσοδά του σε δύσκολες εποχές, όπου ούτε τηλεοπτικό συμβόλαιο υπάρχει, ούτε εισπράξεις από διαρκείας και εισιτήρια, είναι σημαντικό να αυξηθούν και θ’ αυξηθούν, αφού αναμένονται και πωλήσεις.

Ας δούμε, όμως, τι οφέλη απέφερε η πρόκριση επί των Τούρκων, ανεξάρτητα τα 8-9 εκατ. ευρώ. Τα οποία θα αυξηθούν αν περάσει στα play offs του Τσάμπιονς Λιγκ, ή δεν προχωρήσει σε ομίλους του Γιουρόπα και κάποιος εκ των ΑΕΚ, Άρη, ΟΦΗ.

Διαπραγματευτικό ατού στις πωλήσεις: Ο ΠΑΟΚ έχει στη βιτρίνα τους Γιαννούλη, Ίνγκασον. Για τον πρώτο δεδομένα θα έρθει πρόταση, αν δεν έχει έρθει ήδη. Θα είναι από τη Νιούκαστλ, που φέρεται διατεθειμένη να δώσει 4,5 εκατ.; Θα είναι από άλλη; Όπως κι αν έχει, σε μεγαλύτερη πίεση θα ήταν ο ΠΑΟΚ με τον αποκλεισμό. Τώρα μπορεί να κάνει τον ζόρικο. Και να ζητήσει για τον διεθνή αριστερό του μπακ, ακόμα κι 6-7 εκατ. Αυτά εξαρχής έμοιαζαν το ιδανικό ποσό. Η τιμή του Ίνγκασον επίσης ανεβαίνει, όσο είναι βασικός και διαφημίζεται η ομάδα.

Οι υποθέσεις Άκπομ, Λημνιού: Ο Άγγλος έκανε μία καλή εμφάνιση με τη Μπεσίκτας, είχε μία ασίστ, ένα κερδισμένο πέναλτι, έχασε ευκαιρίες, έδωσε μάχες. Αν είχε ευστοχήσει κι από την άσπρη βούλα… Ο ΠΑΟΚ πριν τη κλήρωση είχε δεχθεί κρούση από τη Μπεσίκτας, αλλά και τη Φενέρ. Το πρόβλημα, όπως και με τον Λημνιό, είναι ότι οι δύο παίκτες έχουν έναν ακόμα χρόνο συμβολαίου και ποσό άνω των 2 εκατ. ευρώ φαντάζει απίθανο να πάρει ο ΠΑΟΚ. Έχει, όμως, την άνεση να το κυνηγήσει. Κυρίως, τώρα είναι πιθανό να έρθουν προτάσεις και να βάλει ο «Δικέφαλος» και ποσοστό μεταπώλησης. Χωρίς φυσικά ν’ αποκλείεται πλέον η επέκταση της συνεργασίας. Η πρόκριση δίνει τη δυνατότητα να μην ξεφορτωθεί πάση θυσία παίκτες ο ΠΑΟΚ, ειδικά νεαρούς.

Άνοδος μετοχής των νέων: Ο Χρήστος Τζόλης είχε δείξει στα play offs το σπουδαίο του ταλέντο. Και στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο, ο 18χρονος παίκτης, έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του με δύο γκολ και μία ασίστ, ενώ είχε δύο ακόμα τεράστιες ευκαιρίες. Ο Μιχαηλίδης έκανε μία καλή εμφάνιση. Μπορούσε και καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση, τα ελληνόπουλα ανέβασαν τη μετοχή τους και θα έχουν κι άλλα ευρωπαϊκά ματς, συν τις Εθνικές, να την ανεβάσουν κι άλλο. Παίκτες, που δεν κόστισαν ευρώ για να έρθουν, θα φέρουν εκατομμύρια.

Βιεϊρίνια, Μάτος, Μπίσεσβαρ: Ο ΠΑΟΚ έχει σε εκκρεμότητα την υπόθεση του Πορτογάλου αρχηγού. Και πλέον την άνεση να διαχειριστεί μία υπόθεση με ψυχολογικές προεκτάσεις για τον οργανισμό του. Με νορμάλ χρήματα. Ο Μάτος στον πρώτο τελικό έμεινε εκτός. Τώρα με τον τραυματισμό του Ροντρίγκο, μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσει. Ο ΠΑΟΚ, πάντως και σ’ αυτή τη περίπτωση έδειξε ότι υπάρχει ζωή χωρίς τον Βραζιλιάνο που έχει προσφέρει πολλά. Ο Μπίσεσβαρ επίσης δεν ήταν παρών στον… τελικό. Έχει κι αυτός μεγάλο συμβόλαιο και με την πρόκριση αναμένεται ο ΠΑΟΚ να τον διατηρήσει για να τον βοηθήσει με τη ποιότητά του στο rotation και σε ματς που χρειάζεται να ηρεμήσει το παιχνίδι.

Ζαμπά: Ο Βραζιλιάνος μπήκε να βοηθήσει σε ένα σημαντικό μέρος του αγώνα. Έπειτα από 9,5 πλέον μήνες απουσίας. Σημαντικό για έναν 22χρονο παίκτη, στον οποίο στηρίζει πολλά ο ΠΑΟΚ. Οικονομικά και αγωνιστικά. Τα πολλά ματς θα τον βοηθήσουν να εξελιχθεί και να πάρει χρόνο για να γίνει ο παίκτης που είδαμε στο νταμπλ.

Χρόνος συμμετοχής: Ένα ακόμα όφελος είναι ότι με τα πολλά παιχνίδια θα χρειαστούν όλοι οι παίκτες. Πέρσι χωρίς παιχνίδι μεσοβδόμαδα, δεν είχαν τον χρόνο που ήθελαν παίκτες, όπως οι Ροντρίγκο, Μιχάι και άλλοι. Τώρα ο χρόνος πρέπει να μοιράζεται, άρα και στα αποδυτήρια θα είναι πιο εύκολη η διαχείριση από τον Φερέιρα. Με λιγότερη γκρίνια και περισσότερο ομαδικό πνεύμα. Εκτός πλην των Μάτος, Μπίσεσβαρ, έμειναν χθες και οι Σφιντέρσκι, Κρέσπο, Πασχαλάκης. Ποδοσφαιριστές που μπορούν να δώσουν πράγματα.



Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
Τζόκοβιτς και Μπονμάτι θριάμβευσαν στα «Όσκαρ» των αθλητών - Αποκάλυψη ο Μπέλιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved