Champions League: Ο Ικάρντι επιστρέφει στη Βαρκελώνη και θέλει να μιμηθεί τον… Ετό! (photos & video)

Champions League: Ο Ικάρντι επιστρέφει στη Βαρκελώνη και θέλει να μιμηθεί τον… Ετό! (photos & video)

Να «πληγώσει» την πρώην του, θέλει ο Αργεντίνος επιθετικός, όπως και ο Καμερουνέζος πριν 10 χρόνια.

Λίγοι γνώριζαν μέχρι πριν από λίγο καιρό πως ο Μάουρο Ικάρντι υπήρξε μέλος για τρία περίπου χρόνια, της «Μασία», των «χρυσών» ακαδημιών της Μπαρτσελόνα (2008-2011).

Αυτό που γνώριζαν όμως ακόμα λιγότεροι, είναι πως ο Αργεντίνος επιθετικός… δεν έκανε στους ανθρώπους της Μπάρτσα και συγκεκριμένα στον Όσκαρ Γκαρσία που ήταν ο τεχνικός της Κ-19 της ομάδας (ναι του πρώην τεχνικού του Ολυμπιακού) με αποτέλεσμα να δοθεί για… ψίχουλα στην Σαμπντόρια. Η πορεία του Ικάρντι από κει και έπειτα είναι γνωστή σε όλους!

 

 

Με αφορμή την επιστροφή του Αργεντίνου φορ απόψε στο «Καμπ Νου» με τη φανέλα της Ίντερ στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League, θυμηθήκαμε ακόμα μια επιστροφή στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, ενός πρώην που κατάφερε να πληγώσει άσχημα τους «μπλαουγκράνα».

 

21aa3a2bcb5096acb525c1c0bfebfadb2856adb0

 

Ήταν τη σεζόν 2009-2010. Η Μπαρτσελόνα με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο της, παρουσίαζε ίσως την καλύτερη ομάδα που είχε δει ποτέ ο πλανήτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Μόλις λίγους μήνες πριν πανηγύριζε στη Ρώμη την κατάκτηση του Champions League και άπαντες στο στρατόπεδο των «μπλαουγκράνα» ετοιμάζονταν για το… repeat. Έμενε να ξεπεραστεί το εμπόδιο της Ίντερ στον ημιτελικό. Της Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο και… του Σάμουελ Ετό!

 

 

Ο Καμερουνέζος, από πρωταγωνιστής στην πορεία της Μπάρτσα μέχρι την κούπα την περασμένη σεζόν, έγινε… κομπάρσος. Η κόντρα και οι τσακωμοί του με τον Πεπ τον ώθησαν στην έξοδο, όπου βρήκε καταφύγιο στην αγκαλιά του Μουρίνιο και της Ίντερ. Εκεί με τον Μιλίτο δημιούργησαν ένα φονικό επιθετικό δίδυμο, οδηγώντας την Ίντερ στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος. Αλλά στην Ευρώπη, χρωστούσε κάτι…

Στις 20 Απριλίου του 2010, η Ίντερ υποδέχτηκε την Μπαρτσελόνα για τον πρώτο μεγάλο ημιτελικό του Champions League και όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στον Σάμουελ Ετό ο οποίος είχε έναν και μόνο σκοπό. Να αποκλείσει την μεγάλη του αγάπη και τον…μισητό Πεπ για να στείλει την Ίντερ στον τελικό. Το πάθος και η ένταση ξεχείλιζαν από τον Καμερουνέζο, που είχε σκυλιάσει να αποδείξει πως ο Γκουαρντιόλα είχε άδικο. Πως άξιζε να βρίσκεται ακόμα στους «μπλαουγκράνα».

Η Ίντερ τελικά κερδίζει με 3-1 έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μιλίτο (2 γκολ) και πηγαίνει στο «Καμπ Νου» για να υπερασπιστεί το προβάδισμά της.

 

 

Οκτώ μέρες αργότερα, ο Ζοσέ Μουρίνιο στήνει το γνωστό πλέον… πούλμαν μπροστά από την εστία, η Ίντερ αντέχει στο σφυροκόπημα της Μπαρτσελόνα και παρά την ήττα με 1-0 (Πικέ 85’), πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League, για πρώτη φορά από τη σεζόν 1971-1972.

 

 

Η υπόλοιπη ιστορία είναι γνωστή. Ο Ετό ο οποίος δόθηκε μαζί με 30 εκατομμύρια ευρώ στην Ίντερ προκειμένου να κάνει ο Ιμπραΐμοβιτς το αντίθετο δρομολόγιο, σήκωνε στις 22 Μαΐου, μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά (2-0 την Μπάγερν). 10 χρόνια και κάτι μήνες αργότερα, ένας άλλος πρώην «μπλαουγκράνα», ο Μάουρο Ικάρντι, επιστρέφει και αυτός ως μέλος της Ίντερ στο «Καμπ Νου», θέλοντας να αποδείξει σε αρκετούς, το λάθος που έκαναν το 2011 και δεν του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στη μεγάλη ομάδα. Θα τα καταφέρει; Η απάντηση, σε λίγες ώρες…

 

 



ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved