Ευκαιρία να πάρει μπροστά κι εκτός Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός

Ευκαιρία να πάρει μπροστά κι εκτός Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ιωνικό είχε ό,τι του έλειψε στα υπόλοιπα ματς εκτός έδρας. Ευκαιρία να έρθουν κι άλλες νίκες με την άμυνα να οδηγεί και την αποτελεσματικότητα στην επίθεση να είναι το κλειδί.

Ο Παναθηναϊκός είχε μία νίκη εκτός έδρας όταν πήγε να παίξει με τον Ιωνικό.

Έναν σκληρό αντίπαλο, σε γήπεδο κλουβί. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε λυγίσει μόνο τη Λαμία στο Πανθεσσαλικό, με ανατροπή και ζόρια, αφού τα δύο γκολ στο τελικό 1-3 ήρθαν στο τέλος του ματς.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια το «τριφύλλι» κράτησε το μηδέν μόνο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Και πήρε το «Χ», αφού δεν ρίσκαρε επιθετικά για κάτι καλύτερο. Στα υπόλοιπα ματς με ΠΑΣ Γιάννινα, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ, Βόλο και τη Λαμία την οποία νίκησε, είδε την εστία του να παραβιάζεται.

Το μυστικό σε μία ομάδα που θέλει κι άλλες ενέσεις ποιότητας είναι ασφαλώς το μηδέν στην άμυνα. Ο Γιοβάνοβιτς το διαπίστωσε αυτό και μετά από μία εντός έδρας ήττα κι όχι εκτός, αυτή με τον ΠΑΟΚ, άλλαξε το τροπάριο και παρατάσσει την ομάδα του με τρεις χαφ. Ο Παναθηναϊκός έχει γίνει πιο συμπαγής και δεν είναι καθόλου εύκολο να δεχθεί γκολ. Κυρίως στη Λεωφόρο.

Εκτός, όπως αναφέραμε, δεν έλειψαν τα δωράκια και δυστυχώς χάθηκαν βαθμοί, που θα είχαν τον Παναθηναϊκό πιο ψηλά, ενδεχομένως και δεύτερο. Οι «πράσινοι» στη Νίκαια δεν εντυπωσίασαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήταν μπλοκαρισμένοι τόσο στον άξονα, όσο και στα άκρα.

Μία φάση έκαναν στην ουσία και βρήκαν το νικητήριο γκολ. Ο Βιγιαφάνιες, ο οποίος στα τελευταία ματς είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες, έδωσε την ασίστ κι ο Αϊτόρ, που δείχνει αναγεννημένος με τον Γιοβάνοβιτς, με ένα ΑΠΙΘΑΝΟ βολέ, χάρισε στον Παναθηναϊκό μία σημαντική νίκη.

Θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν ο Μύγας άνοιγε το σκορ στο 16’ ή ισοφάριζε στο 48’. Αυτές είναι οι δύο φάσεις που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός. Μία από στατικό χτύπημα και μία σε ροή αγώνα. Παίζει κι ο αντίπαλος, 1-2 φάσεις θα τις κάνει. Αν κυνηγούσε ο Παναθηναϊκός την ανατροπή ή να βάλει δεύτερο γκολ, σε περίπτωση που γινόταν το 1-1, κανείς δεν ξέρει τι θα γινόταν.

Σε γενικές γραμμές, όμως, ο Παναθηναϊκός, ήταν όπως στη Λεωφόρο. Δεν εκτέθηκε αμυντικά, δεν έδωσε δικαιώματα, κράτησε το μηδέν (μετά το 48’ ο Ιωνικός έβαζε τη μπάλα στην περιοχή από γεμίσματα σε φάουλ) και το τρίποντο ήρθε. Για όσους θυμούνται, στα ματς με Παναιτωλικό, Ατρόμητο, ΠΑΣ, Άρη, ο Παναθηναϊκός δεν πετούσε. Αλλά πήρε τις νίκες άνετα, γιατί αρχικά κράτησε εύκολα το μηδέν.

Αποτελεσματικότητα έστω και σε μία φάση και άμυνα γρανίτης, είναι το μυστικό της επιτυχίας. Ό,τι δεν έκανε σε άλλα ματς ο Παναθηναϊκός, το έκανε στη Νεάπολη. Ήταν κυνικός, δεν έκανε σοβαρά λάθη και κατάφερε να πετύχει τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη. Μία νίκη που του δίνει την ευκαιρία να αποβάλλει το άγχος και την πίεση εκτός έδρας. Ο Παναθηναϊκός έχει να παίξει εκτός με Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό, Ατρόμητο. Πέντε ματς που μπορεί να τα πάρει όλα αν είναι συμπαγής, σοβαρός και φυσικά σταματήσει τα δώρα.  

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει τον Γιοβάνοβιτς, είναι γιατί η ομάδα του στο δεύτερο μέρος, δεν έκανε μία αντεπίθεση της προκοπής, να τελειώσει το ματς και να διώξει το άγχος που είχε έως τις καθυστερήσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε 2-3 συνδυασμούς και πολλές προϋποθέσεις, ωστόσο, δεν μπορούσε να βγει μία σωστή τελική πάσα και να γίνει μία κάθετη κίνηση, ώστε με ένα 0-2 να καθαρίσει νωρίτερα τον αγώνα.

ΥΓ.Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχε μπλοκάρει, χρειαζόταν και μία βαθιά μπαλιά του Πέρεθ. Την έχει αυτή ο Ισπανός και ήρθε το 1-0, με την γλυκιά σέντρα του Βιγιαφάνιες και την απίθανη εκτέλεση του Αϊτόρ.

ΥΓ1.Ο Αϊτόρ, όπως και άλλοι παίκτες, με τον Γιοβάνοβιτς βγάζει την ποιότητά του κι αυτό φυσικά το πιστώνεται ο Σέρβος. Ο Ισπανός ανεβάζει τις μετοχές του και πλέον έχει εξελιχθεί σε σταθερά, ενώ το καλοκαίρι έμοιαζε ξένο σώμα.

ΥΓ2. Ο Βιτάλ έχει ποιότητα. Αλλά πολλές φορές χάνεται, εξαφανίζεται από το γήπεδο και δεν έχει ένταση. Κι αυτό πρέπει να το βελτιώσει στο παιχνίδι του.

     


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιωνικός-Παναθηναϊκός 0-1: Τα highlights της νίκης του «τριφυλλιού» (video+photos)

Ιωνικός-Παναθηναϊκός 0-1: Τα highlights της νίκης του «τριφυλλιού» (video+photos)

Ιωνικός-Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση με γκολάρα του Αϊτόρ! (videos+photos)

Ιωνικός-Παναθηναϊκός 0-1: Απόδραση με γκολάρα του Αϊτόρ! (videos+photos)

Γιοβάνοβιτς: «Ευχαριστημένος απ’ τη νίκη, όχι την εμφάνιση» (Video)

Γιοβάνοβιτς: «Ευχαριστημένος απ’ τη νίκη, όχι την εμφάνιση» (Video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved