Παίκτες με τα θέλω του Μπόλονι, αλλά ο καλύτερος δεν ήρθε στο 90!

Παίκτες με τα θέλω του Μπόλονι, αλλά ο καλύτερος δεν ήρθε στο 90!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο onsports.gr, για τις μεταγραφές, που έκανε στο 90 ο Παναθηναϊκός , όλες σύμφωνα με τα θέλω του Μπόλονι..

Τελευταία ημέρα των μεταγραφών και ο Παναθηναϊκός στις καθυστερήσεις , προχώρησε σε μεταγραφές στο κέντρο και την επίθεση. Μεταγραφές, που είχε ζητήσει καιρό τώρα ο Μπόλονι, αλλά ο Ντρεοσί τις έκανε στις καθυστερήσεις , για να πετύχει και καλύτερες τιμές και καλύτερες ευκαιρίες. Είναι κοινό μυστικό, ότι ο Μπόλονι αν μπορούσε θα άλλαζε το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ , αλλά στην μέση της χρονιάς είναι δύσκολο να γίνει.

Στις κουβέντες, που είχε κάνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού με τον Ντρεοσί και τον Αλαφούζο είχε ζητήσει ένα εξάρι και ένα οκτάρι. Ηρθε ο Σανκαρέ , που παίζει οκτάρι και πατάει περιοχή , έχει στοιχεία που θέλει ο Μπόλονι. Είναι δυναμικός παίκτης με μεγάλη θητεία στην Γαλλία και πολλά παιχνίδια και έρχεται για να μπει στην ενδεκάδα. Εχει καλή τεχνική και μάλιστα στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας έπαιξε και φορ όταν χρειάστηκε.

Εξάρι είναι ο Νιάς, που έρχεται για έξι μήνες με στόχο να βοηθήσει και να δώσει ύψος και δύναμη στην μεσαία γραμμή, περισσότερο σαν εναλλακτική λύση. Ο Μπόλονι ήθελε έναν ψηλό αμυντικό χαφ, δυνατό και στις στημένες φάσεις και για αυτό προχώρησε στην απόκτηση του Νιάς.

Ερχεται δανεικός για έξι μήνες, διότι ο Μπόλονι ζήτησε άμεσα βοήθεια, ώστε να μπορέσει η ομάδα να προλάβει να βγει στην Ευρώπη μετά το κάζο στην αρχή της σεζόν. Ο Νιάς προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Λιλ και μπορεί να παίξει και στόπερ και δεξί μπακ αν χρειαστεί. Και οι δύο είναι Σενεγαλέζοι , αγορά που ξέρει καλά ο Ντρεοσί , αλλά και παίκτες, που θέλει να έχει ο Μπόλονι. Και κατά παράδοση η Λιλ έχει πολύ καλές Ακαδημίες.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ζήτησε δύο εξτρέμ, που να έχουν το γκολ, να είναι γρήγοροι στον χώρο και καλοί στο ένας με έναν. Ο Ντρεοσί, που έχει εξαιρετικές σχέσεις με την Γκινγκάμπ , ήξερε τα προβλήματα, που είχε η ομάδα της Β’Εθνικής της Γαλλίας και προχώρησε στην απόκτηση του Ενγκμπαγκοτό. Για τον παίκτη αυτό δεν μπορούμε να πούμε πολλά , παρά μόνο, ότι είναι γρήγορος και καλύτερος στον χώρο, παρά απέναντι σε κλειστές άμυνες.

Ο άλλος , που ήταν ο πρώτος στόχος από την αρχή ήταν ο Μεντόζα, που το onsports.gr σας είχε αποκαλύψει ότι τον ήθελε ο Ντρεοσί, αλλά κυριολεκτικά στο 90 δεν πρόλαβε ο Παναθηναϊκός να τον κάνει δικό του. Αυτός ναι θα έκανε την διαφορά ,πήγε να γίνει η υπέρβαση, αλλά τελευταία στιγμή η καλύτερη μεταγραφή δεν έγινε.

Παρότι ο Παναθηναϊκός έχαεε τον παίκτη, η αλήθεια είναι ότι έκανε τα πάντα, για να τον πάρει απλά σε αυτές τις περιπτώσεις και για τόσο καλό παίκτη θα έπρεπε ο Ντρεοσί να κινηθεί λίγες ώρες νωρίτερα ώστε να προλάβει τον χρόνο, διότι αυτός ο παίκτης όπως είπα ναι θα έκανε την διαφορά.

ΔΥΝΑΜΗ , ΥΨΟΣ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ, ΑΛΛΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Ο Μπόλονι ήθελε και άλλες θέσεις να καλύψει. Θα ήθελε, για παράδειγμα, ένα ακόμα δεξί μπακ, αλλά καλύπτεται με την ενεργοποίηση του Μολό και για αυτό τώρα δεν έγινε κάτι. Τα στοιχεία των νέων παικτών, που ζήτησε να έρθουν και ήρθαν είναι δύναμη, ύψος και ταχύτητα. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θεωρεί, ότι υστερεί σε αυτά τα στοιχεία η ομάδα και για αυτό ζήτησε οι παίκτες, που θα έρθουν να έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Ηρθαν τρεις παίκτες με αυτά τα στοιχεία , αλλά κανείς δεν είσαι σίγουρος, ότι θα κάνει την διαφορά, κάτι που ο Ντρεοσί είχε δεσμευτεί στην αρχή του Ιανουαρίου. Στην διάρκεια του Ιανουαρίου ο Μπόλονι συζήτησε με τον Ντρεοσί και τον Αλαφούζο και για άλλες μεταγραφές.

ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ

Αποφασίστηκε να μην πάει σε πολλές μεταγραφές τον Γενάρη, διότι είναι δύσκολη η αγορά αυτό τον μήνα και επειδή πέρυσι τέτοια εποχή την πάτησε με την μεταγραφή τύπου Αγιούμπ, όπου ο Παναθηναϊκός έδωσε συμβόλαιο 400.000 ευρώ . Καλύτερα θα ήταν , όπως ειπώθηκε στον Μπόλονι να πάνε σε λιγότερες κινήσεις και αν όλα πάνε καλά οι μεγάλες αλλαγές να γίνουν το καλοκαίρι. Εξάλλου ο Μπόλονι κατάλαβε, ότι το μπάτζετ ήταν περιορισμένο , άρα θα έπρεπε ο Ντρεοσί να βρει όσο το δυνατόν καλύτερους παίκτες με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ 1,5 ΕΤΟΥΣ

Και κάτι άλλο δείχνει, ότι αυτό τον Γενάρη προσπάθησε ο Ντρεοσί να ικανοποιήσει τα θέλω του Μπόλονι με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο. Και οι δύο παίκτες, που ήρθαν με μεταγραφή υπέγραψαν για 1,5 και όχι για 3 χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Αν κάτι δεν πάει καλά ο Παναθηναϊκός δεν θα πληρώνει αποζημιώσεις για τρία χρόνια , αλλά το 2022 θα λήγουν τα συμβόλαιά τους. Βέβαια υπάρχει και η άλλη ανάγνωση, που λέει, ότι αν είναι καλοί πως θα τους δέσει; Ας είναι καλοί και όχι σαν και αυτούς, που ήρθαν στις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους και βλέπουμε τα υπόλοιπα.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ο κόσμος πιστεύει, ότι με τους Σενεγαλέζους και τον Κονγκολέζο, που ήρθαν μπαίνουν και πάλι στο περιθώριο οι Ελληνες παίκτες. Δεν έχει άδικο να το νομίζει ο κόσμος αυτό, αλλά στο γήπεδο θα κριθούν όλα. Αν αυτή η ομάδα θέλει να αλλάξει επίπεδο δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο σε Ελληνες παίκτες, αλλά και σε πολύ καλούς ξένους, η σε ξένους, που θα έρθουν με κίνητρο να παίξουν. Διψασμένους και όχι για να κολλήσουν... ένσημα.

Στο γήπεδο θα φανεί, αν αυτοί οι παίκτες, που ήρθαν τον Γενάρη θα την βοηθήσουν στην ομάδα, η ότι έγινε με τον Ρόκα, θα γίνει και με τον Ντρεοσί. Ο κόσμος φωνάζει, διότι τόσα χρόνια , ότι καλό πάει να χτιστεί γκρεμίζεται. Και σου λένε «πάνω, που χαρήκαμε με τα Ελληνάκια, φεύγει ο Εμμανουηλίδης , έρχονται 31χρονοι ξένοι, η με μία συμμετοχή στην πρώτη εθνική Γαλλίας, η ξένοι από την Β’Εθνική Γαλλίας και άντε πάλι από την αρχή..».

Με τόσα, που έχει τραβήξει ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει απόλυτο δίκιο να είναι δύσπιστος. Το χειρότερο για μένα δεν είναι, ότι η ομάδα δεν έχει Ελληνες παίκτες, έχει μία καλή βάση. Το κακό είναι, ότι δεν φαίνεται να υπάρχει πλάνο και ότι πλάνο υπήρχε και προχώρησε ,διακόπηκε. Δεν φαίνεται να υπάρχει μία προοπτική, ότι αυτή η ομάδα θα μπορέσει σε ένα χρόνο να διεκδικεί πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει μία σταθερά στο ρόστερ και κάθε προπονητής και τεχνικός διευθυντής, που έρχεται διώχνει τους παλιούς και φέρνει τους δικούς του. Οσο συνεχίζεται αυτό δεν υπάρχει καμία τύχη.

*Τα ματς , που έρχονται είναι πολύ σημαντικά , για να μάθουμε αν ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει την προσπάθειά του να βγει στην Ευρώπη, η θα πάει τζάμπα η προσπάθεια των τελευταίων εβδομάδων και θα πνιγεί η ομάδα στην εσωστρέφειά της. Διότι το γεγονός, ότι οι παίκτες δεν είναι ευχαριστημένοι από την εικόνα, που δείχνουν στο γήπεδο το λένε ευθέως στις δηλώσεις τους. Αυτό καλύπτεται από τα αποτελέσματα , αν αρχίσουν να μην έρχονται και τα αποτελέσματα τότε θα φουντώσουν και τα παράπονα και η γκρίνια…

*Ο Εμμανουηλίδης πίεσε πολύ, για να φύγει βλέποντας ότι δεν θα έχει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα. Καταλαβαίνω την οργή του κόσμου, που ο μικρός έφυγε, αλλά αν ο Αλαφούζος δεν έλεγε το ναι θα είχε στην ομάδα έναν παίκτη δυσαρεστημένο και σε ένα χρόνο θα τον έχανε ελεύθερο . Και οι 500.000 ευρώ είναι λίγες για οψιόν αγοράς, αλλά στην κατάσταση , που είναι ο Παναθηναϊκός ,αποκλεισμένος από την Ευρώπη είναι δύσκολο να περιμένει καλές προτάσεις, όπως για παράδειγμα γίνεται κυρίως στον Ολυμπιακό και λιγότερο σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αυτό, που πρέπει να προβληματίσει τον Παναθηναϊκό σαν σύλλογο είναι , γιατί άλλο ένα νέο παιδί, ήθελε να φύγει από την ομάδα. Ένα παιδί, βγαλμένο από τα σπλάχνα του. Αυτό είναι το θέμα. Τα παιδιά με ταλέντο πρέπει ο Παναθηναϊκός να βρει τον τρόπο να τα κρατάει στην ομάδα και αν δεν μπορεί να τα κρατήσει να μην τα χάνει με αντάλλαγμα τα τροφεία…


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved