Ο ΠΑΟ θ' αναπνεύσει ή θα βυθιστεί στη μιζέρια

Ο ΠΑΟ θ' αναπνεύσει ή θα βυθιστεί στη μιζέρια

Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του παιχνίδια απ’ αυτά που ή θα του δώσουν ώθηση ή θα δοκιμάσουν τις αντοχές του οργανισμού του.

Στη Λάρισα δοκιμάζεται ο Παναθηναϊκός τη Δευτέρα κι ακολουθούν ο Άρης στο ΟΑΚΑ και ο ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Στη πρεμιέρα η ομάδα του Ντάνι Πογιάτος δεν κατάφερε να πάρει ούτε βαθμό στην Τρίπολη και τα όργανα άρχισαν νωρίς. Τα τρία ματς που έχει μπροστά του ο Παναθηναϊκός είναι απ’ αυτά που αποτελούν τη δοκιμασία για κάθε μεγάλη ομάδα. Να θυμίσουμε ότι το «τριφύλλι», σύμφωνα με την κλήρωση, θα έπρεπε τη δεύτερη αγωνιστική να παίξει με τον Απόλλωνα. Θα ήταν μία ευκαιρία να σημειώσει μία νίκη και να κερδίσει χρόνο (όχι πολύ), ψυχολογία, αυτοπεποίθηση. Αλλά δεν μπορείς να σκορπίσεις ενθουσιασμό με νίκη κόντρα στον Απόλλωνα. Ακόμα κι αν αυτός αποδεχθεί στην πορεία πολύ δυνατός.

Στον Παναθηναϊκό είναι σημαντική η ψυχολογία. Ξέρουν όλοι ότι οι νίκες δίνουν χρόνο και ηρεμία. Κάτι τι αρνητικό προκαλεί γκρίνια, μιζέρια, έλλειψη υπομονής, ψυχραιμίας και κριτική κατά πάντων. Δικαίων και αδίκων. Για μία ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα κι έναν νεαρό κι άπειρο προπονητή, θα ήταν ό,τι καλύτερο μία θετική εκκίνηση. Αντί να συμβεί αυτό, ήρθε το χαστούκι στην Τρίπολη κι αντί να ηρεμήσουν όλοι με μία νίκη κόντρα στον Απόλλωνα, είδαμε την τραγική εικόνα με τον Λεβαδειακό.

Πόσοι έχουν την ψυχραιμία, την υπομονή να σκεφτούν τα εξής; Ο προπονητής είναι άπειρος κι όπως όλοι οι εργαζόμενοι χρειάζεται τον χρόνο του. Ότι δεν έχει μπει ακόμα η πιο σημαντική μεταγραφή, ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο οποίος κι όταν μπει, θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, ότι έχει να παίξει μπάλα εννέα και πλέον μήνες. Ότι ο Αϊτόρ, επίσης είχε να παίξει για μήνες, σε μία σεζόν που έβγαλε τραυματισμούς. Κι έχασε και μέρος της προετοιμασίας γι’ αυτόν τον λόγο.

Προσωπικά επίσης, θεωρώ άκρως σημαντικούς σε μία μεγάλη ομάδα τους ακραίους μπακ. Πόσοι έχουν το καθαρό μυαλό για να καταλάβουν ότι ο Σάντσες είχε να παίξει μήνες και στα 30 του χρόνια πρώτη φορά βγήκε από την Αργεντινή. Το ίδιο ισχύει για τον, επίσης, 30χρονο Χουάνκαρ. Ο Παναθηναϊκός θέλει επιθετικούς μπακ, να βοηθούν στη δημιουργία, να δίνουν ασίστ και να έχουν ισορροπία στα αμυντικά τους καθήκοντα. Δεν υποστηρίζω ότι είναι σούπερ παίκτες. Ποιος όμως έχει τη ψυχραιμία και την υπομονή να τους περιμένει.

Ο Αγιούμπ είχε δύο χρόνια να παίξει βασικός, μπήκε στα play offs, έγινε ό,τι έγινε με τη συμπεριφορά του και τώρα αρχίζει μία νέα σεζόν. Στα φιλικά και στην Τρίπολη δεν μάγεψε. Είναι καλός ή κακός; Βγάλαμε συμπέρασμα σε 5-6 ματς; Ακόμα και ο Καρλίτος για τον οποίο οι οπαδοί δηλώνουν ικανοποιημένοι στα social media πρέπει να σκεφτούμε ότι είχε να παίξει από τον Δεκέμβριο σε επίσημο ματς.

Ε και; Τι τον νοιάζει τον οπαδό; Αυτός θέλει νίκες. Γι’ αυτό ο ΠΑΟ στα συγκεκριμένα ματς ή θα γυρίσει το κλίμα για τα καλά και θα συσπειρώσει τον κόσμο, έστω κι αν αυτός δεν μπορεί να βρεθεί στο ΟΑΚΑ, ή, ο οργανισμός του θα κληθεί να αποδείξει τις αντοχές του. Είναι αλήθεια ότι στις κρίσεις δεν έχει επιδείξει αντανακλαστικά. Νικάει την ΑΕΛ και τον Άρη; Όλα ηρεμούν, η ομάδα κερδίζει χρόνο, εντυπώσεις, αυτοπεποίθηση.

 Θυμίζω ότι πέρσι ο Παναθηναϊκός στα αντίστοιχα ματς με ΟΦΗ, Άρη, ΑΕΛ, Τρίπολη πήρε έξι βαθμούς. Μία νίκη εκτός με ΑΕΛ και τρεις ισοπαλίες. Φέτος έχασε ήδη τους 3 από τους 12. Αν πάρει λιγότερους, δεν χρειάζεται να πούμε ότι κι όσοι έχουν αντοχές, θα γυρίσουν κι αυτοί τη πλάτη τους στην ομάδα. Ο Παναθηναϊκός οφείλει να αντιστρέψει το κλίμα. Αρχής γενομένης από τη Δευτέρα. Το αντίθετο σενάριο όλοι το φαντάζονται. Βολές κατά Πογιάτος.

Ωραία. Και βρήκαμε το εξιλαστήριο θύμα; Πόσοι θα εξετάσουν ότι μετά από μία περίεργη χρονιά με τον κορονοϊό, όλοι τώρα θα ψάχνουν τα πατήματά τους; Δεν λέω ότι είναι καλός, εξαιρετικός, ιδανικός ο Πογιάτος, αλλά σε δύο μήνες έκρινες τον προπονητή; Ούτε ότι αυτοί που ήρθαν πως είναι παικταράδες. Αλλά με την έλλειψη τίτλων και τη πίεση που έχει διαμορφωθεί, έχει χαθεί η ψυχραιμία για να κρίνει ποδοσφαιρικά κάποιος. Όλοι κι όλα του φταίνε. Άντε, λοιπόν και τον έκρινες τον Πογιάτος, ως ΠΑΕ Παναθηναϊκός φυσικά, διότι στους οπαδούς μπορείς να ακούσεις χιλιάδες διαφορετικές γνώμες. Μόνος του ήρθε ο 42χρονος Ισπανός; Είδε φως και μπήκε; Κάποιος ανώτερος έκανε την επιλογή.

Το «τριφύλλι», όπως και να έχει, φαίνεται ότι σύντομα ή θα κερδίσει τον χρόνο που θέλει και τον κόσμο του, ή θα μπει ξανά σε μία δίνη μιζέριας που έχει κουράσει τους πάντες. Από τη Δευτέρα κιόλας θα υπάρξουν τα πρώτα δείγματα. Δεν θα έπρεπε, αλλά πολύ νωρίς ο Παναθηναϊκός καλείται να δώσει μάχες, τελικούς. Χωρίς να έχει όλα τα όπλα του δοκιμασμένα και με τον προπονητή του ακόμα να ψάχνεται.   


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved