Όταν γίνεται είδηση το ότι «Ο Ολυμπιακός θα κατέβει κανονικά στο ΣΕΦ»…

Όταν γίνεται είδηση το ότι «Ο Ολυμπιακός θα κατέβει κανονικά στο ΣΕΦ»…

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το φιάσκο στο φιάσκο των ανθρώπων της ΚΑΕ Ολυμπιακός και για την λαμπάδα που πρέπει να ανάψουν στην ΚΕΔ.

Δεν ξέρω ποιος κανονίζει τις κινήσεις της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Κάποιοι που ήταν στη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ διαπίστωσαν ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι, στην καλύτερη, απλά επαναλάμβαναν όσα έλεγαν οι Σκινδήλιας-Σταυρόπουλος… Από το «μπες και το βγες» των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός στα γραφεία της Λίγκας πάλι, δεν μπορείς να βγάλεις ουσιαστικά συμπεράσματα, αφού ο μεν Παναγιώτης τα έβαλε με τους δημοσιογράφους, που του φάνηκαν… πολλοί, παρότι ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε περίπου ως… επανίδρυση του μπάσκετ το όλο θέμα, ο δε Γιώργος αρκέστηκε στο λιτό αλλά περιεκτικό «καμία δήλωση, καμία δήλωση, καμία δήλωση». Ο συμπαθέστατος Χρήστος Μπαφές δήλωσε «δεν κατάλαβα γιατί ήρθαμε εδώ», οι Σκινδήλιας-Σταυρόπουλος μάλλον είχαν κουραστεί από τη συνεδρίαση και οι άλλοι δύο της επταμελούς αποστολής του Ολυμπιακού στον ΕΣΑΚΕ (Λεπενιώτης- Αδάμος) είπαν ότι και ο… Γιώργος Αγγελόπουλος. 

Σε κάθε περίπτωση, ότι έγινε στον ΕΣΑΚΕ χθες είναι… ασορτί με τις κινήσεις του Ολυμπιακού από τις 13 Φλεβάρη και μετά: ΦΙΑΣΚΟ στο ΦΙΑΣΚΟ. Και η μόνη κίνηση τους, με την οποία μπήκαν στον κόπο να ασχοληθούν οι ομάδες ήταν προϊόν ενός ακόμη ωμού αλλά κούφιου εκβιασμού, χαρακτηριστικού του τρόπου που σκέφτονται και ενεργούν στον Ολυμπιακό: Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για την κλήρωση των διαιτητών της τελευταίας αγωνιστικής με προφανή σκοπό να εκβιαστούν οι ομάδες και να σιγοντάρουν τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της καταστροφής του μπάσκετ. Πώς να εκβιαστούν; Προφανώς με την έστω 1/1000 πιθανότητα να γίνει η τελευταία αγωνιστική και μετά να… ακυρωθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία των ομάδων.

Βλέπετε, η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων του φετινού πρωταθλήματος, έχει το κακό συνήθειο να πληρώνει κανονικά προπονητές, αθλητές κλπ. και να μην λειτουργεί όπως η διοίκηση του Ολυμπιακού που ψάχνει… χιόνι να γράψει τα οφειλόμενα.

Το πλέον δυσάρεστο για τους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων» ήταν ότι ΟΥΤΕ αυτό πέρασε και μαζί με τις κραυγές Σκινδήλια «Βάλτε ξένους διαιτητές», έπεσε στο κενό. Και πως να μην πέσει όταν ακόμη και το… δεξί χέρι των Πειραιωτών, ο πρόεδρος του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, παρά το… εκτόπισμα του δεν μπόρεσε να στηρίξει τα αστήρικτα! Σε γενικές γραμμές, ο Ολυμπιακός, μετά και τη χθεσινή Γενική Συνέλευση, απλά συνέχισε να… μικραίνει στα μάτια ολόκληρου του ελληνικού μπάσκετ και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα. Μαζί και στην πλειοψηφία των υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων του.

Και αυτό κάνει ακόμη πιο συγκινητική την προσπάθεια των «αγαπητικών» του να παρουσιάσουν τα πράγματα θετικά. Ειλικρινά δακρύζω με όσα έχουν γράψει οι σχολιογράφοι του Ολυμπιακού από χθες… Άλλες φορές από τα γέλια και άλλες από θαυμασμό για την ευρηματικότητα και την αντοχή τους.

Όταν άλλωστε, γίνεται είδηση ότι «Ο Ολυμπιακός θα κατέβει κανονικά στο ματς με τον Προμηθέα» καταλαβαίνεις το πόσο χαμηλά έχουν ρίξει την ομάδα οι Αγγελόπουλοι… Αυτοί που θα πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα στην ΚΕΔ που έκανε τα…. στραβά μάτια για 9 αγωνιστικές και τους έδωσε την ευκαιρία με μία επική αλλά σωτήρια κωλοτούμπα να σώσουν την κατηγορία. Γιατί, ακόμη και αν η τρομοκρατία του μονόευρου στον Αναστόπουλο, έχει τα αποτελέσματα που όλοι φοβούνται, αρκεί απλά να… κατέβει ο Ολυμπιακός στο ματς για να μην πέσει κατηγορία. Το ότι ο ίδιος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τη Γενική Συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, προσπάθησε να βγάλει από τη δύσκολη θέση τους Αγγελόπουλους, αναγνωρίζοντας σε πόσο δεινή κατάσταση έχουν περιέλθει, αποδεικνύει πολλά… Για μια ακόμη φορά.

Τελειώνοντας: Αν η Πολιτεία και ο ΕΣΑΚΕ το «πρέπει να προστατεύσουμε τον διαιτητή και τον άνθρωπο Αναστόπουλο» το μεταφράζουν «να δηλώσει κώλυμα ο Αναστόπουλος» είναι το λιγότερο ντροπιαστικό για τους θεσμούς…    

Υγ. Μέχρι χθες στους Αγγελόπουλους έφταιγε ο Βασιλακόπουλος, η ΚΕΔ, η ΕΟΚ, το ΝΑΤΟ… Από χθες τα έχουν και με τις ομάδες της Α1 που δεν ακολούθησαν στο δρόμο προς τον… γκρεμό. Αύριο μπορεί να τους φταίνε και οι ομάδες της Αδριατικής Λίγκας που δεν πετάνε και την σκούφια τους για τον ΟΣΦΠ… Μεθαύριο μπορεί να τους φταίει και ο καιρός… Κρίμα από κάθε άποψη. Όχι για τους Αγγελόπουλους. Για τον Ολυμπιακό…

Ακολούθησε τον Νίκο Συρίγο στο Instagram


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved