Το… τρέμουλο και… η ντροπή

Το… τρέμουλο και… η ντροπή

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τον κάκιστο Παναθηναϊκό, για τον… κομπλεξικό Ολυμπιακό και την Ευρωλίγκα που τείνει να γίνει η ντροπή του μπάσκετ

Επειδή κάποιοι αποφάσισαν να … οργιάσουν και να περάσει το αγωνιστικό κομμάτι σε δεύτερη μοίρα, θα ξεκινήσουμε από αυτό. Μιας και τα πράγματα ήταν απλά. Ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν ο χειρότερος όλων. Χειρότερος και από το ματς του πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Είναι φανερό πως η ομάδα δεν βρίσκεται στην καλύτερη της περίοδο και θέλει χρόνο για να ξεπεράσει την λεγόμενη «κοιλιά» και οι παίκτες του να βρεθούν στην κανονική τους κατάσταση.

Το να πούμε ότι μπήκαν στην δωδεκάδα οι δύο νέοι και ο Λοτζέσκι που απείχε εδώ και κανένα δίμηνο είναι δικαιολογίες. Δικαιολογίες αγωνιστικές που έχουν απόλυτη βάση. Αλλά παραμένουν δικαιολογίες. Ο Παναθηναϊκός, ναι, είχε προβλήματα… Και έχει προβλήματα. Αλλά ακόμα κι έτσι κατάφερε να γυρίσει το ματς και στο τέλος της κανονικής διάρκειας να το… χάσει, με την ποικιλία του Τζέιμς.

Αλλά… ώπα. Αυτός είναι ο Τζέιμς. Γιατί αν στεκόταν και έπαιρνε την τριποντούρα και την έβαζε θα αποθεώναμε. Τώρα έκανε την ποικιλία… Πάμε παρακάτω. Στο έξτρα πεντάλεπτο φάνηκε η διαφορά δυναμικότητας και… ψυχολογίας μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να πάρει το ματς, με έναν μόνο τρόπο. Με τον Καλάθη στο χαμηλό post. Όσες φορές και να το βλέπει ο Σφαιρόπουλος στο βίντεο θα τραβάει το μαλλιά του. Βέβαια και από την άλλη και ο Ολυμπιακός με έναν τρόπο το πήρε το ματς. Με τις βολές. Στην τέταρτη περίοδο σκόραρε ένα δίποντο και όλοι οι άλλοι πόντοι ήταν βολές, ενώ στην παράσταση (στην παράταση ξαναλέω) εκτέλεσε 13 έναντι 2 του Παναθηναϊκού.

Και έτσι ο Ολυμπιακός κέρδισε «δίκαια». Αφού αυτό ήθελαν να κάνουν οι Ιερεθουέλο, Γιαβόρ και Ρότσα και το πέτυχαν. Μάλιστα ο Σλοβένος δίψαγε γι αυτό το διπλό. Το έδειξε με όλο του το «είναι». Αν δεν ήξερες ποιος είναι ποιος θα έλεγες ότι ο Γιαβόρ είναι ο πρώτος διαιτητής. Όλο το ματς πάνω του….

Και πάμε και στην ατάκα της… βραδιάς. Όσα προσπαθούμε να πούμε εμείς σε αυτές τις γραμμές, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος (λογικό, τόση εμπειρία έχει) τα είπε με μία και μόνο ατάκα του. «Η διαιτησία ήταν αντάξια της Ευρωλίγκας». Να θέλεις να κρυφτείς και η χαρά να μη σε αφήνει…

ΥΓ1: Το αποψινό ματς θα το θυμηθούμε ξανά στο μέλλον… Θυμηθείτε το!

ΥΓ2: Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε πάνω του την ήττα. Είπε ότι αυτός ευθύνεται. Αυτή είναι η διαφορά των δύο αντρών. Όλοι θυμόμαστε τι είπε μετά το τέλος του αγώνα στο πρωτάθλημα ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

ΥΓ3: Ο Ρεγες κλώτσησε την μπάλα μετά τη χαμένη του βολή και πήρε τεχνική ποινή κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Παπανικολάου κάνει το ίδιο απέναντι στον Παναθηναϊκό και οι διαιτητές… χαριεντίζονται.

ΥΓ4: η Φενέρ διπλό στην Μαδρίτη… Έχουμε ακόμα για τα κομπιουτεράκια.

ΥΓ5: Πέντε συνεχόμενες νίκες επι του Ολυμπιακού είχε ο Παναθηναϊκός. Κάποια στιγμή θα έχανε.

ΥΓ6: Κολλημένοι κάποιοι με τον Τζειμς. Ναι ήταν ο μοιραίος. Αλλά τι να κάνουμε τώρα; Και πολύ σωστά απάντησε ο Πασκουάλ σε σχετική ερώτηση. «Και στο Μπάμπεργκ που χάσαμε με 20 τι έφταιγε; Δεν ήταν ο Τζέιμς».

ΥΓ7: Ο κόσμος ήταν εκπληκτικός. Γέμισε το ΟΑΚΑ και δεν έγινε το παραμικρό. Αυτά να τα βλέπουν αυτοί που προκαλούν…

ΥΓ8: Έλεος πια με την ασυλία του Παπανικολάου. Να πηγαίνει στον πάγκο του Παναθηναϊκού και να κάνει τσαμπουκάδες… Τα ίδια και ο Σπανούλης. Ο οποίος άνοιξε κουβεντούλα με τον κόσμο. Και όχι μόνο κουβεντούλα… Ε Βασίλη; Αλλά εσύ τα κάνεις… κρυφά.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved