Όλοι την τσαλάκωσαν, ο Μπουρούσης τη …σκότωσε

Όλοι την τσαλάκωσαν, ο Μπουρούσης τη …σκότωσε

Ο Δημήτρης Κοντός γράφει για μια μεγάλη νίκη που πέτυχε ο Παναθηναϊκός Superfoods επί της Μπαρτσελόνα Lassa σε μια βραδιά που είχε ονοματεπώνυμο

Ας ξεκινήσουμε συμφωνώντας με τους περισσότερους πως το 71-65 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Οι «πράσινοι» έπαιξαν πολύ καλύτερα τακτικά αλλά ήταν εκνευριστικά άστοχοι χάνοντας χωρίς υπερβολή δέκα λέι απ. Είχαν φτάσει να κερδίζουν οκτώ πόντους με 5/20 δίποντα και τραγικό ποσοστό στις βολές. Τελικά, έκλεισαν το ματς με το τιμητικό (43% στην πρώτη κατηγορία με 15/35) και το κάκιστο 53% στις βολές (8/15).

Με τις παραπάνω συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί, λοιπόν, θα μπορούσαν να έχουν χάσει μέσα στην έδρα τους αν δεν είχαν δύο πολύ σημαντικούς παράγοντες. Ο βασικός ήταν η άμυνα που «κλείδωσε» τη Μπαρτσελόνα και είχε συνολικά θετικότατο βαθμό αξιολόγησης, που θα ήταν ακόμη καλύτερος αν δεν είχαν δεχθεί κάποια φτηνά καλάθια μετά από κακό ροτέισον σε σημεία που θα μπορούσε να έχει τελειώσει ο αγώνας.

Ο δεύτερος ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης. Ο διεθνής σέντερ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του «τριφυλλιού» μένοντας στο παρκέ για 32.37 λεπτά και σπάζοντας τις τιμές της αξιολόγησης. Είχε 14 πόντους, 11 ριμπάουντ, τρεις ασίστ, ένα κλέψιμο (πολλές αλλοιώσεις σε μπάλες που δεν αποτυπώνονται στο χαρτί), οκτώ κερδισμένα φάουλ και κανένα λάθος!

Παράλληλα, συμμετοχή σε πάρα πολύ σημαντικές άμυνες (όπως η τάπα στον Ράις) και γενικά σε όλες τις στιγμές που οι «πράσινοι» έψαχναν κάτι καλό στο γήπεδο. Έτσι, κεφαλαιοποίησε την απόφαση του Τσάβι να τον αφήσει τόση ώρα στο παρκέ και να τον χρησιμοποιήσει για μεγάλο διάστημα μαζί με τον Σίνγκλεντον (έπαιξε 20 λεπτά).

Θετικότατο βαθμό δεν παίρνει όμως μόνο ο Μπουρούσης καθώς είχε και άλλους …ήρωες η βραδιά. Ρίβερς (13π.) και Τζέιμς (10π., 4ασ.) έκαναν μεγάλη ζημιά στους Καταλανούς, ενώ ο Γκάμπριελ αποτέλεσε ουκ ολίγες φορές τον συνδετικό κρίκο στην άμυνα και τις περιστροφές συνεχίζοντας τις πολύ καλές εμφανίσεις του.

Εξαιρετικός ήταν και ο Νίκος Παππάς. Μπορεί η στατιστική να γράφει μόλις δύο πόντους, αν και το κάρφωμα που έκανε στο Φαβεράνι θα έπρεπε να …πιάνει πιο πολλούς (αστειευόμαστε), αλλά είναι μεγίστης σημασίας πως έπαιξε για την ΟΜΑΔΑ, δίνοντας στην άμυνα το 101% και βάζοντας χαλινάρι σε επιθέσεις που άλλοτε θα είχε πάει προς το καλάθι. Το τονίζουμε γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό δείγμα εξέλιξης για έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά της τρέλας του Νίκου.

Κάπως έτσι, λοιπόν, οι «πράσινοι» έφτασαν τις 11 νίκες παραμένοντας στην έκτη θέση και έφυγαν τρεις νίκες από τη Μπαρτσελόνα. Στο ΟΑΚΑ έκαναν άλμα (όχι βήμα) πρόκρισης και στο Βελιγράδι θα πρέπει να μείνουν …ζωντανοί στην κόλαση για να αγκαλιάσουν την πρώτη εξάδα.

ΥΓ: Εξαιρετική και μαγική η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

ΥΓ2: Σε κακό φεγγάρι ο Νικ με τον Πασκουάλ να το βλέπει και να τον προστατεύει και εκτός ρυθμού ο Τζεντίλε.

ΥΓ3: Το μπράβο του Τσάβι στον Γιάννη Ζυγούρη είναι αξία ανεκτίμητη.


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved