Αυτά «τελειώνουν» τον Τούντορ

Αυτά «τελειώνουν» τον Τούντορ

Ο Νίκος Τοσκίτσης γράφει στο Onsports για τον άπειρο Ίγκορ Τούντορ που δεν αντέχει στην πίεση.

Ο Ιγκορ Τούντορ θα αποτελέσει αργά ή γρήγορα παρελθόν και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να χτίζει από τον Ιούλιο και να γκρεμίζει τον Ιανουάριο. Κάθε καλοκαίρι χτίζεται ένας ΠΑΟΚ για έξι μήνες και σε αυτό φυσικά ευθύνη δεν έχει ο προπονητής.

Ο Δικέφαλος παραμένει ένα κλαμπ χωρίς σοβαρές βάσεις και σωστή δομή και πολλοί λίγοι προπονητές θα αντέξουν παραπάνω από έξι μήνες στο πάγκο του. Και αν τα προηγούμενα χρόνια ευθύνη είχε και ο Ιβάν Σαββίδης όταν ακύρωνε κρίσιμες αποφάσεις στελεχών του για να κάνει τις δικές του επιλογές φέτος το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δεν είχε ξεκάθαρο στόχο και καθόλου βελτίωση η ευθύνη είναι του Φρανκ Άρνεσεν.

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν ασχολήθηκε για πρώτη φορά από τότε που ήρθε για το θέμα προπονητή που ήταν επιλογή του Δανού Αθλητικού Διευθυντή. Σε αυτήν την επιλογή τoου προπονητή ο Φρανκ Άρνεσεν απέτυχε παταγωδώς. Δεν είναι η πρώτη φορά του έχει ξανά συμβεί στην καριέρα του ως αθλητικός διευθυντής. Στο Αμβούργο για παράδειγμα την προηγούμενη ομάδα που δούλεψε, επέλεξε έναν επίσης νεαρό κόουτς, τον Τόρστεν Φινκ και το Αμβούργο κινδύνεψε να πέσει ενώ οι δύο άντρες μάλωσαν.

Ο Άρνεσεν πήρε ένα μεγάλο ρίσκο φέρνοντας τον Ίγκορ Τούντορ έναν άπειρο προπονητή, χωρίς επιτυχίες στο παρελθόν και εμπειρίες. Η απειρία του φάνηκε από το γεγονός ότι δεν αντέχει την πίεση και ενώ ως χαρακτήρας και ως άνθρωπος τους ποδοσφαίρου έχει τα στοιχεία να γίνει ένας καλός προπονητής η απειρία του δεν τον άφησε να πετύχει σε μία ομάδα με πολλά προβλήματα. Μία ομάδα που έπρεπε να χτιστεί από το μηδέν που είχε πολλές ασθένειες και δεν είναι και οργανωμένη όπως πρέπει, σε μία ξένη χώρα, με σύντομη προετοιμασία, με νέους συνεργάτες και περισσότερες προσδοκίες από αυτές που μπορεί να αντέξει.

Ο Κροάτης έχασε τα πάντα από την στιγμή που λόγω πίεσης αμφισβήτησε τον ίδιο του τον εαυτό. Μετά από εκείνο το καταραμένο ματς με τον Αστέρα και την ήττα με ανατροπή. Άλλαξε το σύστημα του ενώ όλο το καλοκαίρι δούλευε με συγκεκριμένο στόχο, ανακάτεψε την τράπουλα, άλλαζε συνεχώς ενδεκάδα πρόσωπα, σχήματα, συστήματα και η ομάδα μπερδεύτηκε ενώ ως τότε είχε συγκεκριμένη ταυτότητα και έπαιζε όμορφο ποδόσφαιρο. Ο πιεσμένος Τούντορ άρχιζε να βγάζει μόνος του αυτογκολ ενώ είχε την στήριξη όλων για αρκετό καιρό και δεχόταν την λιγότερη κριτική από όλους τους προηγούμενους προπονητές.

Ένα ακόμη από πολλά του λάθη, ήταν ότι έδειξε εμπάθεια σε σημαντικά για την ομάδα πρόσωπα όπως είναι ο Κάτσε, ο Μαλεζάς και ο Μπερμπάτοφ. Είπαμε όμως το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι ο προπονητής. Όσο ο ΠΑΟΚ δεν βρίσκει τους ανθρώπους που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν μία ομάδα με αρχή και τέλος μέσα, έξω και γύρω από τα αποδυτήρια προπονητές θα έρχονται και θα φεύγουν. Ο Άρνεσεν είχε την άδεια να το κάνει.

Και ενώ έφερε καλούς νεαρούς παίκτες και δικό του προπονητή δεν μπόρεσε να δημιουργήσει το υπόλοιπο περιβάλλον, ίσως επειδή ο ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο αφορά ειδικές συνθήκες που ακόμη δεν τις έχει μάθει. Η ουσία είναι μία: Ο ΠΑΟΚ θα διώχνει τους προπονητές είτε καλούς είτε κακούς όσο δεν σοβαρεύεται!


Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.



Κορυφαίος προπονητής της σεζόν στη Super Liga Ρουμανίας ο Ηλίας Χαραλάμπους
Κορυφαίος προπονητής της σεζόν στη Super Liga Ρουμανίας ο Ηλίας Χαραλάμπους
Ερυθρός Αστέρας: Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο ο Νεμάνια Στόιτς
Ερυθρός Αστέρας: Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο ο Νεμάνια Στόιτς
Ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Ντεπάι
Ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης ο Ντεπάι
Τσέλσι: Ανακοίνωσε Μαρέσκα για 5 χρόνια
Τσέλσι: Ανακοίνωσε Μαρέσκα για 5 χρόνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved