Εκλογές 2012: Ο Τάσος Μητρόπουλος στο Onsports

Εκλογές 2012: Ο Τάσος Μητρόπουλος στο Onsports

Με κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του το: «Ο αγώνας θέλει ψυχή και αλήθεια», ο Τάσος Μητρόπουλος ευελπιστεί ότι θα «μιλήσει» στις καρδιές των ανθρώπων της Β’ περιφέρειας του Πειραιά, με τη Νέα Δημοκρατία, παίρνοντας απ’ αυτούς την εντολή να τους εκπροσωπήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, το οποίο θα συσταθεί μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Ο «Ράμπο», όπως είχαν συνηθίσει ν’ αποκαλούν άπαντες τον άλλοτε αρχηγό του Ολυμπιακού, «έχτισε» μια ολόκληρη καριέρα πάνω σε συγκεκριμένους «πυλώνες»… Αυτόν της ψυχής, καθώς αυτή χαρακτήριζε τον Τάσο Μητρόπουλο (σ.σ. Τάσαρο, για τους οπαδούς του Ολυμπιακού!) από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο του παιχνίδι, αλλά κι εκείνον της αλήθειας και της ηθικής, καθώς τα δύο αυτά στοιχεία αποτελούσαν χαρακτηριστικά γνωρίσματα του τρόπου παιχνιδιού και της προσωπικότητάς του…

Ο νυν γενικός αρχηγός της ΠΑΕ Ολυμπιακός αποφάσισε, στην πιο κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας, να προσφέρει τα προαναφερθέντα στοιχεία της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του στο κοινό καλό της πατρίδας του.

Ramboo

Ο Τάσος Μητρόπουλος κατεβαίνει για πρώτη φορά στον… στίβο της πολιτικής, κάτω από την σημαία της Νέας Δημοκρατίας, σε μία από τις πιο λαϊκές συνοικίες του Πειραιά, εκεί όπου παραδοσιακά στην… ζυγαριά βαραίνουν αξίες, όπως η αλήθεια, η ψυχή, η ντομπροσύνη και η καθαρότητα. Αξίες, τις οποίες έχει μάθει να υπηρετεί ο «Ράμπο»

Ο ίδιος μιλώντας στο Onsports εξήγησε ότι βασικός λόγος για την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας, είναι το πώς λειτουργεί το σύστημα, αλλά και η ανοχή απ’ όλους μας, ενώ υπογράμμισε ότι η στροφή των πολιτικών κομμάτων σε πρόσωπα από τον αθλητικό χώρο είναι απολύτως δικαιολογημένη, καθώς οι αθλητές είναι άτομα πειθαρχημένα, που έχουν μάθει ν’ αγωνίζονται για τη νίκη… Ο υποψήφιος με τη Ν.Δ. στην Β’ Πειραιά μίλησε, εξάλλου, για το μνημόνιο, τα «όχι», τα οποία πρέπει κάποια στιγμή ν’ ακούσουν οι Γερμανοί από τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά και για τις συντάξεις και τα κομμένα επιδόματα…

-Για ποιους λόγους αποφασίσατε ν’ ασχοληθείτε με την πολιτική;

«Ήταν κάτι που αποφασίστηκε συνειδητά και συνειδησιακά. Όποιος πιστεύει ότι τώρα είναι η στιγμή για τη χώρα μας, πρέπει να είναι εκεί. Και εγώ θα είμαι».

-Πιστεύετε ότι θα μπορέσει στο μέλλον η Ελλάδα ν’ αποδεσμευτεί από το μνημόνιο και πώς μπορεί να συμβεί αυτό ;

«Λέγοντας πολλά όχι και αντιδρώντας. Δεν είμαστε η μόνη χώρα που είμαστε σ’ αυτή τη θέση. Επίσης δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ειδικά οι Γερμανοί ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ , θα πρέπει επί τέλους κάποιος να τους το θυμίσει».

-Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο;

«Το όλο σύστημα, και η ανοχή του από όλους μας».

-Ποιο είναι το διαφορετικό που μπορείτε να προσφέρετε εσείς στην Ελλάδα που περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της από τη μεταπολίτευση και μετά;

«Αλήθεια, σωστή ενημέρωση και αντίδραση με ουσία εκεί που χρειάζεται. Τα πράγματα είναι δύσκολα αλλά πρέπει επιτέλους να τα πούμε με το όνομά τους αρέσουν δεν αρέσουν. Είναι μεγάλο λάθος να μην ενημερώνεται ο κόσμος και μετά να βρίσκεται προ εκπλήξεων. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το να λέμε τη «μισή αλήθεια» δεν είναι πολιτική, είναι ανηθικότητα».

-Θεωρείτε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις του κόσμου κατά των πολιτικών;

«Νομίζω ότι ο κόσμος δεν αντιδρά μόνο στους πολιτικούς αλλά γενικά σε όλο το σύστημα που μας έφτασε εδώ που μας έφτασε και έχει απόλυτο δίκιο».

-Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την απόφαση των αθλητών να κατέβουν στη πολιτική σκηνή. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

«Δε συμφωνώ με αυτή την άποψη, αν κρίνω από τις αντιδράσεις του κόσμου στο πρόσωπό μου, αλλά και στο πρόσωπο άλλων αθλητών».

-Ποια είναι η αιτία που τα κόμματα τα τελευταία χρόνια στρέφονται όλο και περισσότερο σε ανθρώπους του αθλητισμού;

«Οι αθλητές είναι πειθαρχημένοι, εγκρατείς, άνθρωποι που ξέρουν να μάχονται, και γνωρίζουν τι πάει να πει ιεραρχία. Είναι παιδιά που έχουν ιδρώσει για το αποτέλεσμα, και δεν έχουν επαναπαυθεί παίρνοντας ένα μισθό στα σίγουρα. Επίσης ο αθλητής αγωνίζεται για τη νίκη».

-Πιο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος καριέρα στην πολιτική ή να κάνει πρωταθλητισμό;

«Αν δεν έχεις στόχο να είσαι πρωταθλητής σε ότι κάνεις τότε δεν έχει αξία να εκτίθεσαι. Καλύτερα να κάτσεις στην ησυχία και στη σιγουριά του καναπέ σου. Όταν όμως αποφασίσεις ότι ο αγώνας είναι η ζωή σου όλη τότε ο πρωταθλητισμός δεν είναι απλά στόχος αλλά τρόπος ζωής».

-Αν για μια μέρα παίρνατε το Πρωθυπουργικό αξίωμα, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;

«Θα επανέφερα τις συντάξεις , θα έδινα πίσω τα επιδόματα που κόπηκαν, και θα έβγαζα επίδομα στις μητέρες πουν γέννησαν πρόωρα, επηρεασμένος από την περιπέτεια που πέρασε η σύζυγός μου με το παιδί της, και αντιμετωπίζοντας τα πραγματικά προβλήματα της προωρότητας».



Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved