Εκλογές 2012: Η Σταυρούλα Αντωνάκου στο Onsports

Εκλογές 2012: Η Σταυρούλα Αντωνάκου στο Onsports

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας Σταρούλα Αντωνάκου εξηγεί στο Onsports ποιοι είναι οι λόγοι που την οδήγησαν να στραφεί στην πολιτική.

Πέρσι «κατέκτησε» τον κόσμο με τα ελληνικά χρώματα ως παίκτρια της εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών. Φέτος, στρέφεται στην πολιτική ως επικεφαλής της Κοινωνικής συμφωνίας, με κύριο μέλημά της, την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο λόγος για την Σταυρούλα Αντωνάκου που μίλησε στο Onsports για αυτήν την απόφαση της, τις αντιδράσεις του κόσμου κατά των πολιτικών, τη σχέση αθλητισμού – πολιτικής ενώ μας αποκάλυψε ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα έκανε, εάν γινόταν πρωθυπουργός. Αναλυτικά όσα είπε η Σταυρούλα Αντωνάκου:

Για ποιους λόγους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Γιατί είμαι πολίτης αυτής της χώρας. Έχω ζήσει και ζω τα προβλήματα, όπως όλος ο κόσμος και μου δόθηκε η ευκαιρία και η τιμή παράλληλα, να είμαι στην πρώτη θέση του Επικρατείας του κόμματος της Κοινωνικής Συμφωνίας, με σκοπό να λέω αυτά που πιστεύω και να κάνω αυτά που νιώθω.

Πιστεύετε ότι θα μπορέσει στο μέλλον η Ελλάδα να αποδεσμευτεί από το μνημόνιο και πως μπορεί να συμβεί αυτό;

Αυτό θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα. Αν βγουν και κυβερνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα, τότε όχι, αφού το μνημόνιο έχει ήδη υπογραφεί από αυτά. Σε περίπτωση που κυβερνήσουν μικρότερα κόμματα, τότε η Ελλάδα θα μπορέσει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του μνημονίου. Αυτό θέλει πολιτικούς και κόμματα που θα είναι στην Κυβέρνηση, θα έχουν πρόγραμμα και θα καταβάλουν προσπάθεια.

Ποιοι είναι οι λόγοι που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο;

Είναι οι κακοί ηγέτες που είχαμε και η πολιτική που ακολουθήθηκε, είτε στον οικονομικό τομέα, είτε στον κοινωνικό τομέα, σε αρκετούς τομείς. Η διαφάνεια που δεν υπήρχε, η διαφθορά… Οι λόγοι είναι ουκ ολίγοι, τα στραβά πολλά και ακόμα περισσότεροι οι υπαίτιοι όλα αυτά τα χρόνια, που έφεραν και πάλι την χώρα στο μηδέν.

Ποιο είναι το διαφορετικό που μπορείτε να προσφέρετε εσείς στην Ελλάδα που περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές της από τη μεταπολίτευση και μετά;

Ως κόμμα, η Κοινωνική Συμφωνία το βασικό είναι πως έχει πρόγραμμα, υπάρχουν σχέδια τα οποία είναι έτοιμη να καταθέσει ακόμα και την επόμενη ημέρα των εκλογών. Η κ. Κατσέλη έχει υπάρξει Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας αλλά και Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει παλέψει αρκετά στο παρελθόν για τα δικαιώματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για τον κατώτατο μισθό ενώ έχει έρθει σε σύγκρουση με το τραπεζικό κατεστημένο. Οπότε γνωρίζει πολύ καλά τι θα κάνει και τι όχι. Προσωπικά, θα επικεντρωθώ σε δύο τομείς, τους οποίους γνωρίζω καλά γιατί εργάζομαι πολλά χρόνια και ασχολούμαι με αυτούς. Ο αθλητισμός φυσικά είναι ο ένας και ο άλλος ο πολιτισμός, γιατί η Ελλάδα μπορεί να είναι πρώτη παγκοσμίως στους συγκεκριμένους τομείς και πρέπει να είναι πρώτη. Υπάρχουν φυσικά και κοινωνικά ζητήματα με τα οποία απασχολούμαι και ενεργοποιούμαι ως πολίτης και θα τα πούμε όταν έρθει η ώρα.

Θεωρείτε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις του κόσμου κατά των πολιτικών;

Απολύτως δικαιολογημένες. Μία παροιμία λέει πως μαζί με τα χλωρά καίγονται και τα… ξερά, όπου θα συμφωνήσω ότι δεν είναι όλοι στην ίδια μοίρα αλλά είναι δικαιολογημένη η όποια αντίδραση. Έχουν δει τα μάτια τους πολλά τόσα χρόνια και οι πολιτικοί κρίνονται για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα. Έφτασε ο καιρός να δούμε ποιοι μπορούν να βοηθήσουν ενεργά, δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά να βοηθήσουν την χώρα, λαμβάνοντας το κόστος που τους αναλογεί. Η πολιτική θέλει ανανέωση. Χρειάζονται άνθρωποι φρέσκοι με φρέσκες ιδέες που όνειρο που ζουν μέσα στα προβλήματα.

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την απόφαση των αθλητών να κατέβουν στη πολιτική σκηνή. Για ποιο λόγο πιστεύετε ότι συμβαίνει αυτό;

Πιθανόν να θεωρούν ότι οι πολιτικοί εκμεταλλεύονται τους αθλητές λόγω της δημοτικότητας και της αναγνωρισιμότητά τους. Από την άλλη μπορεί να πιστεύουν πως οι αθλητές χρησιμοποιούν το όνομα που έχουν φτιάξει στην πολιτική. Προσωπικά είμαι εν ενεργεία αθλήτρια και θα συνεχίσω σε ένα μη λαοφιλές και διάσημο άθλημα αλλά σε ένα άθλημα που είναι η μικρογραφία της κοινωνίας Έχει προβλήματα, έχει δυσκολίες, έχει προσφέρει πολλά σε αυτόν τον τόπο και το έχω ζήσει όλο αυτό. Τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να κάνω πράγματα που θέλω ως άνθρωπος και ως απλός πολίτης, να εκφράσω ενεργά αυτά που πιστεύω και όχι να μοιρολατρώ, παρακολουθώντας από την τηλεόραση όσα συμβαίνουν.

Ποια είναι η αιτία που τα κόμματα τα τελευταία χρόνια στρέφονται όλο και περισσότερο σε ανθρώπους του αθλητισμού;

Ο αθλητισμός είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας. Οι αθλητές έχουν ισχυρό χαρακτήρα, όσοι έχουμε υπηρετήσει την Ελλάδα λόγω της συμμετοχής μας στην Εθνική πολλά χρόνια, έχουμε επιπλέον αίσθημα αγάπης για την χώρα μας. Υπάρχουν πολιτικοί που σκέφτονται αγνά, ότι οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα στο κόσμο, είμαστε απλοί άνθρωποι που έχουμε κερδίσει τον σεβασμό των πολιτών της χώρας μας μέσα από τις αθλητικές μας επιδόσεις.

Πιο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος καριέρα στην πολιτική ή να κάνει πρωταθλητισμό;

Και τα δύο είναι εξίσου δύσκολα αλλά έχουν διαφορετικές δυσκολίες. Στην πολιτική πρέπει να κερδίσεις το σεβασμό του κόσμου και να δώσεις μάχες για αυτό. Στον αθλητισμό δίνεις μάχες για να κερδίσεις το σεβασμό του αντιπάλου σου. Επίσης, στην πολιτική είναι μεγαλύτερο το αίσθημα ευθύνης γιατί έχεις να κάνεις με εκατομμύρια ανθρώπους ενώ στον αθλητισμό με 15-16 άτομα που είναι όσα αποτελούν την ομάδα.

Αν για μια μέρα παίρνατε το Πρωθυπουργικό αξίωμα, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα κάνατε;

Είναι μία σειρά πραγμάτων που θα ήθελα να κάνω. Πρωτίστως, να επανέλθει κοινωνική δικαιοσύνη είτε στον αθλητισμό είτε στην κοινωνία γενικότερα, αυτό είναι που λείπει. Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, δεν υπάρχει ισότητα, σωστή αξιολόγηση και αυτό πρέπει να αλλάξει άμεσα.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved