Δεν υπάρχει «μαγικό ραβδί»...

Δεν υπάρχει «μαγικό ραβδί»...

Ενας Λίνεν μπορεί να φέρει την Ανοιξη σε αγωνιστικό επίπεδο για την ΑΕΚ; Τα πρώτα δείγματα γραφής από την παρουσία του Γερμανού τεχνικού στον πάγκο της Ενωσης είναι τέτοια που επιτρέπουν, ακόμα και στον πιο απαισιόδοξο οπαδό της, να αισιοδοξεί ότι θα έρθουν για την ΑΕΚ καλύτερες ημέρες.

Ο Λίνεν ανήκει σε εκείνη την «πάστα» προπονητών που μπορεί να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει καλύτερα, έμψυχο υλικό που δεν αποτελείται από βεντέτες και πρωτοκλασάτα ονόματα. Κοινώς να χτίζει ομάδες που δεν έχουν ως στόχο τον πρωταθλητισμό, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ικανός για να κάνει και πρωταθλητισμό.

Αλλά αυτός είναι ένας στόχος που δεν θα τον απασχολήσει φέτος -τουλάχιστον- στον πάγκο της ΑΕΚ, όπου τα πάντα έχουν εστιαστεί γύρω από την άμεση ανάκαμψη και την κάλυψη του χαμένου εδάφους, ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη οκτάδα και γιατί όχι και στα Play Offs.

Με τόσο χαμηλή ποιότητα στο φετινό πρωτάθλημα, τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί για την ΑΕΚ, πόσω μάλλον αν κατορθώσει μέσα στο επόμενο διάστημα να βρει λύσεις και στο διοικητικό αδιέξοδο. Ο Λίνεν μπορεί να μην είναι μάγος, αλλά τη δυνατότητα να αλλάξει άρδην τη φιλοσοφία της ομάδας και φυσικά των πιτσιρικάδων παικτών του, την έχει και αυτό ήδη το έχουν καταλάβει οι οπαδοί της ΑΕΚ.

Η πρώτη νίκη επί του Πλατανιά θα ερχόταν κάποια στιγμή, όμως το ζητούμενο για τη φετινή ΑΕΚ είναι να αποκτήσει διάρκεια, αλλά κυρίως αυτοπεποίθηση και να ξεπεράσει το σοκ της παρουσίας της στο βυθό της βαθμολογίας.

Αν όσοι σήμερα αποτελούν μέλη της ομάδας κατανοήσουν ότι δεν γίνονται «μαγικά» από τη μια στιγμή στην άλλη, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Λίνεν θα αφήσει έργο πίσω του, τέτοιο που πιθανότατα θα είναι άμεσα αξιοποιήσιμο και σε υψηλά ποσοστά απόδοσης για την ΑΕΚ των επόμενων ετών, προκειμένου να έχει δημιουργηθεί η «μαγιά» που μια διοίκηση ικανή να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις διαχείρισης της βαριάς φανέλας, θα έχει τη δυνατότητα με 4-5 κινήσεις ουσίας να της προσφέρει την ώθηση ακόμα και για τη διεκδίκηση ενός τίτλου στο μέλλον.

Αυτό που σήμερα ακούγεται και μοιάζει ουτοπικό, ίσως αύριο αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο της ΑΕΚ έναντι των υπολοίπων ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ.: Κάποιος πρέπει να «ταρακουνηθεί» στη Super League, αλλά και στη Forthnet για το κάκιστο θέαμα που παρουσιάζεται φέτος προς τους «πελάτες» του συνδρομητικού καναλιού. Εφόσον ενδιαφέρονται για το «προϊόν» θα πρέπει να αναζητήσουν λύσεις. Διότι σε λίγο δεν θα έχει άδικο ο μέγας «χορηγός» της Super League αν ξεκινήσει τις γκρίνιες... Η κεντρική διαχείριση ήρθε για να βελτιώσει το επίπεδο και... βελτίωση φέτος βλέπουμε μόνο στην τηλεοπτική κάλυψη (όπως είχε υποσχεθεί η Nova). Το καμπανάκι, πάντως, έχει αρχίσει να χτυπάει επικίνδυνα...



Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved