Ηρακλής-Μπασεκσεχίρ 63-64: O Oζμιζράκ «σκότωσε» τον «Γηραιό»

Ηρακλής-Μπασεκσεχίρ 63-64: O Oζμιζράκ «σκότωσε» τον «Γηραιό»

Δυο βολές στα τελευταία δυο δευτερόλεπτα του αγώνα έδωσαν τη νίκη (64-63) στην Μπαχτσεσεχίρ κόντρα στον Ηρακλή στο Ιβανώφειο

Εντυπωσιακός και ουσιαστικότερος από κάθε προηγουμένη εμφάνιση του, ο Ηρακλής πήρε τον.. αέρα της Μπαχτσεσεχίρ και είχε τον πρώτο λόγο από το ξεκίνημα της ευρωπαϊκής, πρώτης αναμέτρησης, στο Ιβανώφειο. Ωστόσο, η κατάληξη δεν ήταν αυτή που περίμεναν όλοι: μία ακόμη ήττα ήρθε με το 63-64, για τη 2η αγωνιστική του 5ου ομίλου στο FIBA Europe Cup.

Οι «κυανόλευκοι», καθοδηγούμενοι από τον Τόνι Ντάγκλας, είχαν την ευχέρεια του σκοραρίσματος, κόντραραν μια πολύ καλύτερη ομάδα (που μετρούσε δύο σημαντικές απουσίες- Ουίλιαμς και Μπεντίλ) και... έδειξαν το μπόι τους με σκοπό να φτάσουν στην πρώτη τους νίκη, στη διαδικασία του ομίλου του FEC.

Με τους Παντελή Μπούτσκο και Σωτήρη Καραποστόλου στον πάγκο, μετά την απομάκρυνση του Θανάση Σκουρτόπουλου, ο Ηρακλής είχε στο πλευρό του ένα ενθουσιώδες κοινό, γεμάτες κερκίδες και διάθεση να αποδείξει ότι υπάρχουν... καλύτερες μέρες για την ομάδα του.

Διατήρησαν λοιπόν μια διαφορά, που σε καμία περίπτωση δεν ήταν ασφαλείας και πορεύθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για ένα φινάλε που θα τους δικαίωνε μετά από αρκετό καιρό με ήττες.

Στο παιχνίδι «μπήκε» κι ο Τράβις Ντάνιελς, ο τελευταίος ως προσθήκη για τον Ηρακλή και βοήθησε σημαντικά. Πιο καθοριστικός ήταν ο Γούλριτζ, για τον οποίο ήδη έχουν ειπωθεί πολλά περί της αντικατάστασής του. Στο 35΄προκύπτει το +10, με το 46-36. Και στο 37΄το +15, με το 51-36. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν λάθη των γηπεδούχων για να κλείσουν την ψαλίδα και να ξεκινήσουν το τέταρτο δεκάλεπτο από το -8.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν με τον Σμιθ να σκοράρει «τετράποντο» και να επιστρέφει οριστικά στη διεκδίκηση της επιτυχίας, με το 53-49 και 53-54, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Όλα θα κρίνονταν στα τελευταία λεπτά. Οι Τούρκοι έδειξαν ποιότητα στα κρίσιμα σημεία. Τα τρίποντα τους βοήθησαν, έκαναν το 60-61, τρία λεπτά πριν τη λήξη.

Ένα φαουλ του Ντάνιελς μόλις επτά δέκατα του δευτερολέπτου πριν το τέλος, έδωσε τη δυνατότητα στον Οζμιζρακ να σημειώσει το πόντο της νίκης για την Μπαχτσεσεχίρ.

Τα δεκάλεπτα: 16-12, 35-29, 51-43, 63-64

ΗΡΑΚΛΗΣ: Αγραβάνης 8, Ντάγκλας 14(1), Ντάνιελς 8(1), Κουζέλογλου 8(1), Γούλριτζ 12, Λιντς 8, Φίλιος, Χαριτόπουλος 2, Παπαδάκης, Πετανίδης, Τέιλορ 3 (1), Τέρνερ.

ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ: Μπεϊκούλ 6, Καντάν 2, Χολ 3 (1), Ερκαν 1, Σαφά , Τζόουνς 7 (1), Ουλκού , Οζντεμίρ, Οζμιζρακ 9 (1), Σαβάς 16, Σμιθ 20 (4), Γιουτσεοράλ.



NBA: Ξέσπασμα Μπακς κόντρα στους Μπουλς - Τα αποτελέσματα και τα highlights της βραδιάς
NBA: Ξέσπασμα Μπακς κόντρα στους Μπουλς - Τα αποτελέσματα και τα highlights της βραδιάς
Αστέρας AKTOR - Ολυμπιακός: Δύσκολη έξοδος για την κορυφή
Αστέρας AKTOR - Ολυμπιακός: Δύσκολη έξοδος για την κορυφή
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/02) - «Είναι εδώ!» ο Παναθηναϊκός AKTOR
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/02) - «Είναι εδώ!» ο Παναθηναϊκός AKTOR
Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, «μάχη» ΟΦΗ - Λεβαδειακός στο Ηράκλειο
Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, «μάχη» ΟΦΗ - Λεβαδειακός στο Ηράκλειο
©2011-2026 Onsports.gr - All rights reserved