Ηρακλής-Μπούτσκος: «Η αμυντική προσέγγιση και η προσήλωση στο πλάνο»

Ηρακλής-Μπούτσκος: «Η αμυντική προσέγγιση και η προσήλωση στο πλάνο»

Ο συνεργάτης του Σκουρτόπουλου στον Ηρακλή Παντελής Μπούτσκος αναλύει τον αγώνα με την Λέιντεν

Σε... ακτινογραφία της Ολλανδικής Λέιντεν, ππροχώρησε ο συνεργάτης του Θανάση Σκουρτόπουλου, Παντελής Μπούτσκος εν όψει του εκτός έδρας αγώνα την Τετάρτη (13/10, 21:30), στην πρεμιέρα της κανονικής περιόδου του FIBA Europe Cup.

Το μέλος του τεχνικού επιτελείου των «κυανόλευκων» υπογράμμισε για την αναμέτρηση με την ολλανδική ομάδα: «Ξεκινάμε το ευρωπαϊκό μας ταξίδι στους ομίλους του FIBA Europe Cup, με μία εκτός έδρας αποστολή απέναντι στη Λέιντεν. Ταυτόχρονα, ξεκινάει ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, με συνεχείς αγώνες, που περιλαμβάνει για εμάς πολλές μικρές ζωές των τριών ημερών, αφού αυτό είναι το διάστημα, που καλούμαστε να προετοιμάσουμε, να παίξουμε και να κερδίσουμε τα παιχνίδια, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Είναι μία πρόκληση, στην οποία οφείλουμε να ανταποκριθούμε πνευματικά και αγωνιστικά, αφού η διαδικασία αυτή και η λειτουργία μας, υπό συνθήκες πίεσης, είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να ωριμάσει η ομάδα και να χτίσει το χαρακτήρα της.

Δεδομένου ότι στον όμιλό μας είναι η Μπαχτσεσεχίρ, μία ομάδα, με παίκτες επιπέδου Euroleague, φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά και η Μόρναρ Μπαρ, μία ομάδα με ταλέντο και εμπειρία, πηγαίνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι για μία πολύτιμη, βαθμολογικά, έκτος έδρας νίκη.

Η Λέιντεν έχει καταφέρει να βρει τη χημεία της νωρίς, αφού βασίζεται σε ένα rotation οκτώ-εννέα παικτών κι έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά στην ολλανδική λίγκα. Κυρίαρχο ρόλο στην περιφέρεια, έχει το δίδυμο του έμπειρου σκόρερ Ντε Γιονγκ και του χαρισματικού σουτέρ Νταν, ο οποίος συντηρεί από το NCAA το εκκωφαντικό ποσοστό 47% στο τρίποντο. Στους forward, υπάρχει ακόμη ένα δίδυμο, των Λιθουανών Μικαλάουσκας και Τουμπούτις, παίκτες με πολύ καλά fundamentals (βασικά του αθλήματος, σουτ, πάσα και ντρίμπλα) και ικανότητα στο σουτ, που έχουν πολλές αποφάσεις, τόσο στη δημιουργία όσο και στην εκτέλεση.

Στη ρακέτα, ο βασικός σέντερ Μίντγκαρντ, μετά από μία εξαιρετική σεζόν στο NCAA, συνεχίζει να αναπτύσσει το δυναμικό του παιχνίδι, καταθέτοντας πολλή ενέργεια και στις δύο άκρες του παρκέ. Σε καμία περίπτωση, δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε το supporting cast των Ολλανδών παικτών, αφού δίνουν σημαντικές βοήθειες, με την ταχύτητά τους και την αποτελεσματικότητά τους στο τρίποντο.

Από την πλευρά μας, η αμυντική μας προσέγγιση και η προσήλωσή μας στο πλάνο, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό του αγώνα. Επίσης, οφείλουμε να βελτιώσουμε άμεσα τη ροή της επίθεσής μας και το spacing και το timing, που εκτελούμε, σε set παιχνίδι. Θέλουμε να κυκλοφορήσει η μπάλα, με περισσότερη υπομονή απέναντι στην επιθετική άμυνα των Ολλανδών, ώστε να παίρνουμε κάθε φορά το καλύτερο διαθέσιμο σουτ. Κυρίως, όμως, θέλουμε να δούμε τους παίκτες μας να είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το εγώ τους για την ομάδα και να το κάνουν αυτό με ενθουσιασμό».

 



Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Στη Σμύρνη για προετοιμασία ο Τεντόγλου
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
Bundesliga: Ο Ντε Λιχτ αποκλείει μεταγραφή του από την Μπάγερν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved