Δημήτρης Κυριακόπουλος: «Για να φτιαχτεί μια μπασκετική αυτοκρατορία χρειάζονται δύο πράγματα»

Δημήτρης Κυριακόπουλος: «Για να φτιαχτεί μια μπασκετική αυτοκρατορία χρειάζονται δύο πράγματα»

Ο Δημήτρης Κυριακόπουλος αναφέρθηκε στο τι χρειάζεται, προκειμένου το ελληνικό μπάσκετ να επιστρέψει στην κορυφή.

«Το πρώτο είναι το προφανές, χρήματα! Για να χτυπήσεις με αξιώσεις τη Euroleague χρειάζεσαι κάθε χρόνο πάνω από 40.000.000€ είναι πιθανότατο ότι αν επενδύσεις μια δεκαετία αυτά τα λεφτά κάτι θα πάρεις, αν δεν σηκώσεις 4 φορές το τρόπαιο 2 ίσως και 3 φορές θα τα καταφέρεις. Δηλαδή μιλάμε για πάνω από 400.000.000€ έξοδα από τα οποία οι ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να εισπράξουν πάνω από τα 100.000.000€ με απλά λόγια για μια μπασκετική αυτοκρατορία χρειάζεται κάποιος να βάλει από την τσέπη του τουλάχιστον 300.000.000€ σε δέκα χρόνια και για να σας ιντριγκάρω σας λέω ότι αυτό είναι το εύκολο.

Το δεύτερο και το δυσκολότερο είναι οι ντόπιοι αθλητές. Στην προκειμένη περίπτωση οι Έλληνες αθλητές. Οι 9 Euroleague που ήρθαν στην Ελλάδα βασίστηκαν σε δύο τρομερές φουρνιές, του 1987 και του 2005 συμπληρωμένες από μεμονωμένες εξαιρετικές περιπτώσεις ενδιάμεσων γενεών. Για να το πούμε πιο μπασκετικά δεν μπορείς να πάρεις συνεχόμενες φορές το τρόπαιο βασισμένος μόνο σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους, βασικά ούτε προπόνηση δεν μπορείς να κάνεις σε υψηλό επίπεδο αν έχεις 8 σούπερ ξένους και 8 μέτριους Έλληνες για αυτό το λόγο ακόμα και αν έχεις 300.000.000€ για σκόρπισμα δεν το κάνεις αν δεν υπάρχει μια εξαιρετική φουρνιά Ελλήνων αθλητών που είναι και τελικά το δυσκολότερο από τα δύο προαπαιτούμενα που σας ανέφερα αρχικά.

Ταξίδεψα με τον Άγγελο Παπανικολάου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και πρέπει να είδα πάνω από 100 σωματεία, το παράπονο όλων ήταν οι Ενώσεις, τα εγκαταλελειμμένα αναπτυξιακά προγράμματα και οι παίκτες που δεν βγαίνουν. Και να σας πω την αλήθεια μου σοκαρίστηκα από την ομοιογένεια των παραπόνων σε όλη την Ελλάδα. Συζητώντας μαζί τους και με την εμπειρία από τις συναντήσεις με εκατοντάδες σωματεία που ήδη είχε δει ο Άγγελος Παπανικολάου, φτιάξαμε ένα πρόγραμμα που θα εκτελεστεί από όλες τις Ενώσεις αναγκαστικά, για την ανάπτυξη νέων αθλητών και των Εθνικών Ομάδων. Ουσιαστικά είναι ένα μοντέλο που περιγράφεται πολύ απλά, η ανδρική ή γυναικεία ομάδα του συλλόγου τροφοδοτείται από τις ακαδημίες του. Η Επίσημη Αγαπημένη έχει ως ακαδημίες τις αναπτυξιακές ομάδες των Ενώσεων. (Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο πρόγραμμα του Άγγελου Παπανικολάου για την ΕΟΚ).

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η ΕΣΚΑ θα γίνει το πρότυπο πάνω στο οποίο θα βασίσουμε το μοντέλο μας για όλες τις Ενώσεις για αυτό το μεγάλο σκοπό.

Αντιλαμβάνομαι τις προσωπικές σχέσεις και τις φιλίες που έχουν όλοι οι παράγοντες αλλά σε αυτές τις εκλογές της ΕΣΚΑ παίζεται το μέλλον όλων των αναπτυξιακών ομάδων. Με απόλυτο σεβασμό στη διαδρομή και στην πορεία του κάθε παράγοντα, με κατανόηση για τις θυσίες που έχει κάνει ο καθένας για το σωματείο του και το μπάσκετ γενικότερα τολμώ να σας δηλώσω ότι ο καταλληλότερος πρόεδρος για την μεγαλύτερη Ένωση της χώρας ακούει στο όνομα Δημήτρης Πέτρου και επειδή έχω προσωπική άποψη για την ποιότητα του ανδρός σας υπόσχομαι ότι αν εκλεγεί θα προσπαθήσει να αλλάξει αυτή τη λιμνάζουσα κατάσταση των τελευταίων ετών.

Με μπασκετικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Κυριακόπουλος

Υποψήφιο μέλος Δ.Σ. ΕΣΚΑ»



Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved