ΕΣΚΑ: Ανοίγει ο δρόμος για γιατρό σε κάθε παιχνίδι!
SHARE

ΕΣΚΑ: Ανοίγει ο δρόμος για γιατρό σε κάθε παιχνίδι!

Το νέο ΔΣ της ΕΣΚΑ προσανατολίζεται στην παρουσία γιατρού σε κάθε αγώνα της Ένωσης

Στο προσκήνιο βρέθηκε το τεράστιο ζήτημα της υποχρεωτικής παρουσίας γιατρών στους αγώνες μπάσκετ, ειδικότερα των τοπικών πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών, στις αρχαιρεσίες που έγιναν χθες στην ΕΣΚΑ για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Τα τελευταία χρόνια το φλέγον αυτό θέμα, έμπαινε σε δεύτερη μοίρα, με τις τοπικές ενώσεις να το τοποθετούν μεν στις ειδικές προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, αλλά ουσιαστικά να μην το εφαρμόζουν. Η αλήθεια είναι ότι με εξαίρεση τις εθνικές κατηγορίες, στα τοπικά σπάνια δίνουν γιατροί το παρών στους αγώνες. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν και προς την λογική πλευρά.

Η ΕΣΚΑ δείχνει το δρόμο και προσανατολίζεται στην υποχρεωτική παρουσία γιατρών στους αγώνες που διοργανώνει. Στις αρχαιρεσίες που έγιναν χθες επανεξελέγη με ποσοστό 94,6% η διοίκηση του Δημήτρη Μπασούρη και ο πλειοψηφών υποψήφιος έδωσε το στίγμα για τη νέα εποχή που ξημερώνει στην Ένωση, αναδεικνύοντας το φλέγον θέμα των γιατρών. Η Ένωση συζήτησε εκτενώς το ζήτημα και απομένει η τελική απόφαση που θα αποτελέσει σταθμός στο τοπικό πρωτάθλημα. Μάλιστα στις πρώτες του δηλώσεις μετά την επιτυχία του ανέφερε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τα σωματεία για τη συμμετοχή και το εξαιρετικό κλίμα στη Γενική Συνέλευση. Ευχαριστώ πάνω από όλα για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν. Δίχως την αμέριστη συμπαράσταση των σωματείων της Ένωσης μας, τίποτα δεν μπορούσε και δεν θα μπορεί να γίνει. Συνεχίζουμε τη δουλειά σε όλα τα επίπεδα ώστε το αθηναϊκό μπάσκετ να κάνει και άλλα βήματα προόδου. Επαναλαμβάνω αυτό που είχα πει και το 2013. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εμείς δεσμευόμαστε ότι η ΕΣΚΑ θα γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη».

Οι αναμνήσεις πίσω στην Ελευσίνα

Οι μνήμες όλων πήγα ένα χρόνο πριν στην Ελευσίνα και στο κλειστό «Ανδρέας Δασκαλάκης» όπου διεξάγονταν αγώνας του πρωταθλήματος εφήβων ΟΚ Ελευσίνας με τον Πήγασο Κορυδαλλού και έχασε τη ζωή του ο Αναστάσης Νάσσης. Ο αθλητής των γηπεδούχων, κατά τη διάρκεια του αγώνα έχασε τις αισθήσεις του και παρά τις επιτόπου προσπάθειες που έγιναν δεν κατάφερε να ζήσει αφού άφησε την τελευταία του πνοή μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Θριάσιο. Η ΕΣΚΑ μετά τις εκλογές βάζει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και είναι αποφασισμένη για δραστικά μέτρα προκειμένου να μην ξαναχαθούν αθώες ψυχές.

Πρώτος ο Μπασούρης -Σάρωσε ο Αλεξόπουλος

Ο Δημήτρης Μπασούρης αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους και ακολουθεί ο Γιάννης Αλεξόπουλος, ο οποίος έχει επιτελέσει μεγάλο έργο στην Ένωση τα τελευταία χρόνια. Δικαιωματικά κέρδισε την εμπιστοσύνη των συλλόγων και θριάμβευσε στις εκλογές και η παρουσία του στο νέο ΔΣ αφήνει πολλές υποσχέσεις για το καλό του αθλήματος.

Το νέο Δ.Σ. που προέκυψε από τις εκλογές – προσήλθαν 152 σωματεία και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 147- είναι το εξής:

Μπασούρης Δημήτρης
Αλεξόπουλος Γιάννης
Κομπορόζος Γιώργος
Μπάκουλας Σπύρος
Πέτρου Δημήτρης
Σπίνου Θειακού Κατερίνα
Χατζαγγελλή-Φάσουρα Ελισσάβετ
Κάρδαρης Σπύρος
Κουτσουμάρης Αντώνης
Κώτσης Κωνσταντίνος
Μπέλλας Στέργιος
Πετριλή Ελευθερία
Κυριακόπουλος Δημήτρης
Αναστασόπουλος Νίκος
Σάκος Νίκος

Αναπληρωματικοί

Λεγάκης Δημήτρης
Λιμνιάτης Ευάγγελος
Μαχαίρας Κωνσταντίνος, Ρούτουλα Ρόζα
Χατζηκυριάκος Κωνσταντίνος


NBA: Σιακάμ… for the buzzer, στην κορυφή του Top-10! (video)
NBA: Σιακάμ… for the buzzer, στην κορυφή του Top-10! (video)
Τρόμος στο Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Έγγραφο βόμβα
Τρόμος στο Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Έγγραφο βόμβα
Δυνατά φαβορί στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
Δυνατά φαβορί στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
NBA: Βρε συ Μπίσλεϊ μας βλέπουν! (video)
NBA: Βρε συ Μπίσλεϊ μας βλέπουν! (video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies