Καλαϊτζής στο Onsports: «Δεν θυμάμαι τον τελικό Παναθηναϊκός - Άρης του 2005!» (photos+videos)

Καλαϊτζής στο Onsports: «Δεν θυμάμαι τον τελικό Παναθηναϊκός - Άρης του 2005!» (photos+videos)

Ο πρώην άσος των φιναλίστ του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, Παναθηναϊκού και Άρη, Γιώργος Καλαϊτζής, μιλάει στο Onsports για τον αγώνα της Κυριακής (9/2) και... προσπαθεί να φέρει στη μνήμη του τον τελευταίο τελικό μεταξύ των δύο ομάδων στη διοργάνωση, το 2005, στον οποίο είχε αγωνιστεί και αυτός!

Ο 37χρονος γκαρντ που από το 1997 μέχρι το 2006 δόξασε και δοξάστηκε στον Παναθηναϊκό και από το 2006 έως το 2008 υπηρέτησε τον Άρη, έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση με την ολοκλήρωση της σεζόν και δεν μας κρύβει ότι δεν υπήρχε πιο κατάλληλο περιβάλλον για να το κάνει αυτό από τον Δούκα (Β’ Εθνική).

Το 2005 στο «Λίντο» είχε παίξει και είχε βοηθήσει τον Εξάστερο να κατακτήσει το τρόπαιο έπειτα από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη τελικό στο Ηράκλειο της Κρήτης, αλλά δυσκολεύτηκε να μας πει πολλά πράγματα για αυτό, αφού έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε και δεν το θυμόταν καλά! Πάντως, παραδέχεται μέσα από το Onsports ότι με τον Παναθηναϊκό δέθηκε περισσότερο από ό, τι με τον Άρη και επειδή πέρασε περισσότερα χρόνια από την καριέρα του εκεί, αλλά και διότι έζησε πολλές και μεγάλες στιγμές φορώντας τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος!

Για το ματς που έρχεται, δεν μας κρύβει, ότι παρόλο που πρόκειται για έναν τελικό, κάτι που δίνει σε ένα παιχνίδι ένα διαφορετικό ενδιαφέρον ανεξάρτητα από τη δυναμικότητα των δύο αντιπάλων, το πιο πιθανό είναι να επικρατήσει ο Παναθηναϊκός, ενώ μας λέει ότι προβλέπει ένα ευοίωνο μέλλον και για τις δύο ομάδες.

Το 2005 ήταν ο τελευταίος τελικός ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη. Είχε επικρατήσει ο Παναθηναϊκός και εσείς είχατε αγωνιστεί. Πώς τον θυμάστε εκείνον τον αγώνα;

«Δεν το θυμάμαι! Τώρα εσύ μου τον θύμησες να πω την αλήθεια (γέλια)!»

Ήταν ο τελευταίος τελικός (Κυπέλλου Ελλάδας) ανάμεσα στις δύο ομάδες και μετά από εννιά χρόνια ξανασυναντιούνται...

«Αυτό που ήτανε; Στο Ηράκλειο; Στην Κρήτη;».

Ναι και πάλι στο Ηράκλειο (της Κρήτης) ήτανε... Στο «Λίντο», όμως, όχι στα «Δύο Αοράκια» που γίνεται τώρα...

«Ναι, το θυμάμαι».

Έχανε ο Παναθηναϊκός 9 πόντους στο ημίχρονο και κέρδισε με τέσσερις...

«Ναι, τότε που είχε γίνει η ανατροπή που φώναζαν από τον Άρη! Εντάξει, να πω την αλήθεια δεν θυμάμαι να σου πω παραπάνω πράγματα! Έχουν περάσει πολλά χρόνια και κάτι συγκεκριμένο δεν θυμάμαι! Ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν φαβορί, ο Άρης ήταν μπροστά στο σκορ και στο τέλος γύρισε το ματς και κερδίσαμε. Αλλά παραπάνω λεπτομέρειες δεν έχω κάτι τώρα που να αξίζει να ειπωθεί τόσα χρόνια μετά».

Πάντως, ήταν ένας από τους πολλούς τίτλους που έχει κατακτήσει ο Παναθηναϊκός. Για το παιχνίδι που έρχεται ποια είναι η άποψή σας;

«Συνεχίζει να είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός και θεωρώ ότι με βάση την μέχρι τώρα εικόνα των ομάδων, μπορεί να είναι ενδιαφέρον το παιχνίδι από μπασκετική άποψη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα είναι υπέρ του Παναθηναϊκού. Αν κάτι αξίζει να σχολιαστεί για τον συγκεκριμένο τελικό είναι ότι θα γίνει χωρίς φιλάθλους μετά από αίτημα της αστυνομίας αν δεν απατώμαι».

Ναι, δεν θα γίνει με οργανωμένους οπαδούς...

«Η ευχή που κάνω εγώ είναι κάποια στιγμή να μπορέσει να γίνει ένας τελικός στην Ελλάδα που να είναι φίλαθλοι και από τις δύο ομάδες, να χειροκροτήσουν τον νικητή και τον χαμένο και να πάει ο καθένας μετά στο σπίτι του σώος και αβλαβής. Και οι παίκτες και οι προπονητές, αλλά και οι φίλαθλοι. Αυτός θα είναι για μένα ένας επιτυχημένος τελικός».

Πάντως, είστε ένας από τους παίκτες που έχουν αγωνιστεί και στις δύο ομάδες, τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και τον Άρη. Το 2006 είχατε πάρει μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στον Άρη. Με ποια από τις δύο ομάδες θα λέγατε ότι δεθήκατε περισσότερο;

«Αυτό νομίζω ότι μπορείς να το απαντήσεις και εσύ μόνη σου! Γιατί στη μία ομάδα έπαιξα εννιά χρόνια (Παναθηναϊκός) και στην άλλη δύο (Άρης), οπότε... (γέλια). Αναμφίβολα έχω δεθεί περισσότερο με την ομάδα του Παναθηναϊκού γιατί και πέρασα πάρα πολλά χρόνια και μέσα από αυτή ανδρώθηκα και έκανα πάρα πολλά πράγματα. Στον Άρη έζησα πολύ ωραίες στιγμές, έμεινα δύο χρόνια, σε μια όμορφη πόλη, τη Θεσσαλονίκη και έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις. Αλλά αναμφίβολα, αν αυτό που έχει μείνει σε εμένα πιο πολύ, η ομάδα με την οποία έχω πιο έντονες συγκινήσεις, είναι ο Παναθηναϊκός».

Το μέλλον αυτών των δύο ομάδων πώς το βλέπετε;

«Τα πράγματα θα είναι και για τους δύο καλά. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη βρει τον δρόμο του εδώ και 15-20 χρόνια και συνεχίζει κάνοντας κάθε φορά σωστά βήματα. Ο Άρης έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ, αλλά τα τελευταία 1-2 χρόνια έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει, έχει διδαχθεί από τα λάθη του παρελθόντος και βαδίζει θετικά. Αρκεί να συνεχίσει να κάνει αυτό το πράγμα».

Εσείς φέτος αγωνίζεστε στον Δούκα, όπου αποφασίσατε να κλείσετε την καριέρα σας...

«Σωστά».

Πώς είναι αυτή η εμπειρία για εσάς; Είναι οριστικό ότι μετά το τέλος της σεζόν θα αποσυρθείτε από την ενεργό δράση;

«Ε, ναι. Ουσιαστικά τώρα στον Δούκα είμαι γιατί διάλεξα συνειδητά να κλείσω την καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο σε ένα υγιές και όμορφο αθλητικό περιβάλλον. Η συγκεκριμένη ομάδα πρεσβεύει και άλλα πράγματα. Προάγει γενικά τον αθλητισμό και επειδή ακριβώς έχει αυτή την φιλοσοφία απέναντι στον αθλητισμό, για αυτό και εγώ επέλεξα να πάω εκεί για να κλείσω την καριέρα μου με όμορφο τρόπο. Είναι σημαντικό να τελειώσει κάτι όμορφα όπως ξεκίνησε».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Καλαϊτζή στον τελικό του 2005, αλλά και σε αναμετρήσεις ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Άρη είτε με τη μία είτε με την άλλη ομάδα:


Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Καλαϊτζής στο Onsports: «Δεν θυμάμαι τον τελικό Παναθηναϊκός - Άρης του 2005!» (photos+videos)



Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Αγωνία για Λούκα Βιλντόζα - Διάρρηξη στο σπίτι του
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (24/04) - «Πώρωση» στο ντέρμπι
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
NBA: «Έσπασαν» το Μιλγουόκι οι Πέισερς - Διέλυσαν τους Μπακς και έκαναν το 1-1
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
ΑΕΚ: Ανοίγει τις πύλες του το Μουσείο Ιστορίας | Τα ωράρια λειτουργίας κι οι τιμές των εισιτηρίων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved