Χριστοδούλου στο Onsports: «Δεν έχω καταλάβει ότι είμαι στον Ολυμπιακό!» (photos+video)

Χριστοδούλου στο Onsports: «Δεν έχω καταλάβει ότι είμαι στον Ολυμπιακό!» (photos+video)

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Κύπρου που από φέτος ανήκει στον Ολυμπιακό, ο Ανδρέας Χριστοδούλου, μιλάει στο Onsports για την εμπειρία του να είσαι μέλος μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ο 18χρονος γκαρντ/φόργουορντ των Πειραιωτών δεν μας κρύβει ότι ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι παίζει στους «ερυθρόλευκους» και παραδέχεται στο Onsports ότι έχοντας παρακολουθήσει σαν θεατής τον τρόπο που κατέκτησε ο Ολυμπιακός την Ευρωλίγκα είναι σαν όνειρο που φορά τη φανέλα του.

Ο Χριστοδούλου μας εκφράζει την επιθυμία του να έχει την εξέλιξη που είχαν και άλλοι νεαροί παίκτες του Ολυμπιακού στο παρελθόν, όπως ο Κώστας Σλούκας, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Κώστας Παπανικολάου και ο Δημήτρης Κατσίβελης, οι οποίοι αναδείχθηκαν μέσα από την ομάδα και έφτασαν να παίζουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο νεαρός Κύπριος μας τονίζει ακόμα, ότι αυτό αποτέλεσε κίνητρο για τον ίδιο για να πει το «ναι» στους πρωταθλητές Ευρώπης και ελπίζει ότι όταν του δοθεί η ευκαιρία να παίξει, θα μπορέσει να την αξιοποιήσει και να καθιερωθεί.

Πώς είναι οι πρώτες σου μέρες στον Ολυμπιακό;

«Σήμερα ήταν η πρώτη προπόνηση με όλη την ομάδα παρόλο που λείπει ο Παπαπέτρου, ο οποίος είναι άρρωστος, αλλά όλοι οι μεγάλοι παίκτες ήταν εδώ. Ήταν κάτι το ξεχωριστό η σημερινή μέρα. (Οι νεαροί) πρέπει να βλέπουμε κάθε προπόνηση ξεχωριστά και να κερδίζουμε κάτι από αυτή την ομάδα. Από αυτούς τους παίκτες που ήταν σήμερα στην προπόνηση κερδίζω αρκετά και πιστεύω ότι και στο μέλλον θα κερδίσω ακόμη περισσότερα».

Έκανες προπονήσεις με τον Ολυμπιακό και υπέγραψες πενταετές συμβόλαιο. Ήταν ξαφνικό;

«Είχα υπογράψει πριν την προετοιμασία, απλά υπήρχε περίπτωση να πάω δανεικός σε κάποια ομάδα. Ωστόσο, έμεινα στον Ολυμπιακό και τώρα πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω όσο πιο σκληρά γίνεται για να είμαι έτοιμος να αξιοποιήσω τις ευκαιρίες που θα μου δοθούν και να πάω όσο πιο καλά μπορώ».

Ο προπονητής, Γιώργος Μπαρτζώκας, τι σου έχει πει;

«Με τον κόουτς δεν έχουμε μιλήσει ιδιαιτέρως, αλλά μου έχει δείξει ότι με εμπιστεύεται και για αυτό πρέπει να είμαι έτοιμος όταν θα μου δώσει την ευκαιρία τώρα στα επίσημα -γιατί στα φιλικά μου έδωσε αρκετό χρόνο- να πάω όσο πιο καλά γίνεται».

Πώς προέκυψε η συμφωνία σου με τον Ολυμπιακό;

«Τα πράγματα ήταν πολύ παράξενα είναι η αλήθεια και όλα έγιναν από τη μια μέρα στην άλλη. Ήμουν στην ομάδα του Άρη στη Θεσσαλονίκη για κάποιες προπονήσεις. Δεν μπόρεσε να γίνει η μεταγραφή εκεί και τελικά έκλεισα στον Ολυμπιακό αν και είχα κάνει κάποιες προπονήσεις πριν (με τον Ολυμπιακό), μέσα στον Ιούλιο. Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω καταλάβει ακόμη ότι είμαι σε αυτή την ομάδα. Είναι σαν όνειρο».

Πώς περιμένεις τη φετινή σεζόν στον Ολυμπιακό;

«Κάθε σεζόν στο επίπεδο που παίζει ο Ολυμπιακός είναι πάρα πολύ δύσκολη με παιχνίδια στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Ίσως να είμαι πολύ μικρός ακόμη, αλλά πιστεύω ότι θα μου δοθούν οι ευκαιρίες γιατί ίσως σε κάποιο ροτέισον να χρειαστεί να παίξω σε κάποιους αγώνες και ελπίζω να πάω όσο πιο καλά μπορώ».

Βλέπουμε τα τελευταία χρόνια ότι ο Ολυμπιακός δίνει μεγάλο βήμα στα νέα παιδιά. Αποτελεί για σένα αυτό παραπάνω κίνητρο;

«Αυτό μου έδωσε μεγάλο κίνητρο για να έρθω σε αυτή την ομάδα, γιατί έχω δει παιδιά όπως ο Σλούκας, ο Κατσίβελης, ο Μάντζαρης και ο Παπανικολάου που τώρα πήγε στην Μπαρτσελόνα, να τους δίνεται η ευκαιρία να παίξουν με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ελπίζω πως όπως και αυτοί, θα ακολουθήσω και εγώ τον δρόμο που χάραξαν και κατάφεραν να πάρουν ευρωπαϊκά κύπελλα και ελληνικό πρωτάθλημα και να καθιερωθώ σε αυτή την ομάδα».

Θες να μας περιγράψεις τι μπορείς να κάνεις μέσα στο παρκέ;

«Στη φάση που βρίσκομαι τώρα, όταν μπαίνω μέσα, πρέπει να είμαι πολύ καλός αμυντικά και να μην “τρώω” καλάθια από τους συμπαίκτες μου και μπροστά πρέπει να μην κάνω λάθη και αν μου δοθεί η ευκαιρία να σκοράρω ή να δημιουργήσω, να το κάνω σωστά».

Δεν έχουμε δει πολλούς Κύπριους να παίζουν στην Ελλάδα. Αυτό γιατί συμβαίνει;

«Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που από τα 15 μου έφυγα από την Κύπρο και ήρθα στα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Δεν μπορώ να πω κάτι. Στην Κύπρο οι περισσότεροι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, κυρίως και ίσως αυτός να είναι ένας λόγος. Αλλά δεν σημαίνει κάτι αυτό. Στην Κύπρο υπάρχουν κάποια παιδιά που έχουν φύγει και έχουν έρθει στην Ελλάδα ή έχουν πάει στην Αμερική. Σε λίγα χρόνια θα βγουν κάποιοι καλοί παίκτες».

Πώς σου φαίνεται που σε τόσο νεαρή ηλικία είσαι σε μια ομάδα που τα τελευταία δύο χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης;

«Είναι πραγματικά ένα όνειρο. Πέρσι έβλεπα το Final 4… Ήταν σαν όνειρο αν μου έλεγαν ότι του χρόνου θα παίζεις σε αυτή την ομάδα και για αυτό πρέπει τώρα να δουλέψω ακόμη πιο πολύ έτσι ώστε όταν θα έρθουν οι ευκαιρίες να είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ γιατί το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό».

Τι είναι αυτά που μαθαίνεις όλες αυτές τις μέρες που είσαι στον Ολυμπιακό;

«Στο μπάσκετ δεν σου λένε σήμερα θα μάθεις αυτό… Μαθαίνω κάθε μέρα με τους παίκτες που έχω δίπλα μου όπως ο Σλούκας και ο Σπανούλης και τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν πολλές εμπειρίες που εγώ δεν τις έχω ζήσει. Και μόνο που τους βλέπεις και παίζεις μαζί τους, μαθαίνεις αυτόματα. Το μπάσκετ δεν το μαθαίνεις με γράμματα, αλλά παίζοντας. Και με αυτούς δίπλα σου που είναι μεγάλοι παίκτες, σίγουρα μαθαίνεις πολλά πράγματα».

Τώρα θα πάτε στη Βραζιλία για να αντιμετωπίσετε την Πινέιρος Σκάι στο Διηπειρωτικό Κύπελλο. Είναι ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να πάρει έναν τίτλο με το ξεκίνημα της σεζόν. Πόσο σημαντικό είναι αυτό;

«Είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλος τίτλος αυτός για τον οποίο θα πάμε να παίξουμε τώρα στη Βραζιλία. Αν κερδίσουμε θα πάρουμε μια άλλη ψυχολογία και για το φετινό πρωτάθλημα και για την Ευρωλίγκα. Σίγουρα αυτή η ομάδα πηγαίνει πάντα για να κερδίσει το τρόπαιο. Δεν πάμε εκεί για να χάσουμε και πιστεύω ότι είμαστε αρκετά έτοιμοι. Τώρα που μπήκαμε όλοι στο παρκέ και κάναμε κάποιες προπονήσεις μαζί, ελπίζω ότι θα πάμε εκεί και θα φέρουμε την κούπα στην Αθήνα».

Μετά ακολουθεί ο Παναθηναϊκός, ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι που προέκυψε στην αρχή της σεζόν και είναι σημαντικό για εσάς γιατί θέλετε να καλύψετε και το χαμένο έδαφος με τους βαθμούς από την τιμωρία σας…

«Είναι το πρώτο παιχνίδι και παίζουμε χωρίς φιλάθλους μετά από αυτά που έγιναν στους περσινούς τελικούς. Η ομάδα μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερη και μετά το διηπειρωτικό στη Βραζιλία θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Ελπίζουμε ότι σε μια εβδομάδα από τη στιγμή που θα γυρίσουμε, που θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό, θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετική ομάδα».

Τι είναι αυτό που σε συμβουλεύουν οι πιο παλιοί για να μπορέσεις να προσαρμοστείς στην ομάδα;

«Από το σχολείο που βρισκόμουν στον Μαντουλίδη το να είμαι τώρα στον Ολυμπιακό είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Όχι μόνο μπασκετικά, αλλά και εξωγηπεδικά, αφού μου λένε πώς να συμπεριφέρομαι και τέτοιου είδους πράγματα. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά σιγά σιγά θα προσαρμοστώ».

Οι στόχοι σου ποιοι είναι;

«Οι στόχοι μου είναι, όπως είπα και πριν, όταν θα μου δοθούν οι ευκαιρίες να είμαι έτοιμος να ανταποκριθώ, να βγάλω ασπροπρόσωπους αυτούς που με πιστεύουν και με βάζουν στο παρκέ και με βοήθησαν να έρθω σε αυτή την ομάδα».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Χριστοδούλου:

Χριστοδούλου στο Onsports: «Δεν έχω καταλάβει ότι είμαι στον Ολυμπιακό!» (photos+video)



Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Basket League: Για τη «ζωή» του ο Κολοσσός, για την πρόκριση το Περιστέρι
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
Άρης - ΠΑΟΚ: «Συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη - «Αστακός» η πόλη | «Ασπρόμαυρο» πάρτι στην Καμάρα
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
NBA: Στους τελικούς της Δύσης οι Μάβερικς με τρομερή ανατροπή
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/05) - Πού θα δείτε το φινάλε σε Super League, Premier League
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/05) - Πού θα δείτε το φινάλε σε Super League, Premier League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved