Κικίλιας: «Μακάρι να δούμε έναν ελληνικό τελικό»

Κικίλιας: «Μακάρι να δούμε έναν ελληνικό τελικό»

Ο Βασίλης Κικίλιας μπορεί να έχει βγάλει τη φόρμα του μπασκετμπολίστα, καθώς πλέον φοράει το κοστούμι του βουλευτή, μετά την πρόσφατη εκλογή του, αλλά ποτέ δεν έκρυψε ότι εξακολουθεί να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα δρώμενα στο παρκέ.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών εξέφρασε στο Onsports την ευχή Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στον τελικό του Final – 4 της Κωνσταντινούπολης, ώστε να έρθει η κούπα στη χώρα μας, ενώ αναφέρθηκε και στα «όπλα» των δύο ελληνικών ομάδων απέναντι στους αντιπάλους τους, στα ημιτελικά.

«Ποιος δεν θα ήθελε να προκριθούν και οι δύο ομάδες στον τελικό! Στην κατάσταση που βρισκόμαστε ως χώρα έχουμε ανάγκη από στιγμές εθνικής υπερηφάνειας που μπορεί να μας προσφέρουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός και γενικά ο αθλητισμός», τόνισε αρχικά ο Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι και οι δύο ομάδες έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν στον τελικό. Βέβαια, σε τέτοιες διοργανώσεις δεν υπάρχουν φαβορί, καθώς κάθε ομάδα έχει τις δικές της πιθανότητες για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Και κυρίως όταν μιλάμε για το final -4 της Euroleague που καλείσαι να δώσεις δύο αγώνες σε τρεις μέρες όλα μπορούν να συμβούν. Το πιο σημαντικό είναι να έρθει το κύπελλο στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως ποιος θα το φέρει».

Ο νεαρός βουλευτής υπογράμμισε ότι μεγάλο όπλο του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτελεί η προσωπικότητα των παικτών του, η παρουσία του Ομπράντοβιτς στον πάγκο, αλλά και η σταθερή παρουσία που επιδεικνύουν οι «πράσινοι» στα μεγάλα ραντεβού…

«Ο Παναθηναϊκός αποτελεί μια σταθερή αξία στο ευρωπαϊκό στερέωμα όλα αυτά τα χρόνια. Διαθέτει μια εξαιρετική διοίκηση έναν από τους καλύτερους, αν όχι τον καλύτερο προπονητή στην Ευρώπη και αν μη τι άλλο τα έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για αυτά που έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια.

Το πιο σημαντικό στον Παναθηναϊκό είναι ότι η ομάδα διέπεται από μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και όσοι γίνονται μέλη της εντάσσονται σ' αυτήν. Διαθέτει φοβερούς παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα και αυτό το γεγονός παίζει καθοριστικό ρόλο για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στην επιτυχία. Από την ομάδα του Ομπράντοβιτς έχουν περάσει σπουδαίοι μπασκετμπολίστες και έχει αποδείξει ο Παναθηναϊκός ότι αντέχει στα δύσκολα. Κανείς δεν επιτρέπεται να τον υποτιμήσει και όποιος το κάνει θα το πληρώσει ακριβά...», υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο το να μην αγχωθούν οι παίκτες του Ίβκοβιτς, ενώ βγάζει το καπέλο στη δουλειά που έχει κάνει ο Σέρβος προπονητής φέτος στην ομάδα:

«Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έχει καταφέρει να φτιάξει ένα πολύ δυνατό σύνολο, που πάνω απ' όλα έχει διάρκεια. Έχει δίπλα του μια πολύ καλή διοίκηση που πιστεύει στο έργο του, ενώ ο Σέρβος έχει εμφυσήσει τη ψυχολογία του νικητή στην ομάδα. Ο Ίβκοβιτς είναι ειδικός στο να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και να τους αναγκάζει να βγάζουν το ταλέντο τους στο παρκέ. Πιστεύω ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην αγχωθούν οι παίκτες του Ολυμπιακού, να παίξουν το μπάσκετ που μπορούν, καθώς έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν κόντρα στην Μπαρτσελόνα».

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στη συνύπαρξη των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στην Πόλη και ευχήθηκε όλα να κυλήσουν ήρεμα χωρίς παρατράγουδα: «Μακάρι όλα να πάνε καλά και να μην δημιουργηθούν φασαρίες. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αμαυρώσουμε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Επιβάλλεται να σταθούμε στο ύψος του περιστάσεων. Δεν είναι εποχή για χαβαλέ. Όλοι πρέπει να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, για να παρακολουθήσουμε μια γιορτή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θέλω να εκφράσω την ευχή όλα να κυλήσουν ομαλά».



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved